Derdimiz Nüfus

Çamlıca'da yapılan toplantının ana gündemi nüfus oldu.

Derdimiz Nüfus

 12 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı, Çamoluk Derneğinin Çamlıca'da ki Genel Merkezinde yapılan istişare ve tanışma toplantısının gündemi nüfus oldu.
Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir, Çamoluk Belediye Başkan Vekili Musa Varıcı, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Muammer Güleç'in, Çamoluk'tan gelerek katıldıkalrı toplantıda, 16 Nisan referandumu ile Çamoluk'un nüfus sorunu ilk sıraları aldı.
Toplantıda, bazı dernek başkanları da, köylerindeki çalışmalar ve sorunları gündeme getirerek, Çamoluk Kaymakamı ve Belediye Başkanından destek istediler.
Toplantıda ilk olarak, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik söz alarak bir selamlama konuşması yaptı.
Hacı Canik, Çamoluk'un referandumda yaptığı çalışma ile Giresun ilçeleri arasında birinci olduğunu dile getirerek, bu süreçte yaşadıklarını anlattı.
Daha sonra kürsüye gelen Çamoluk Eğitim Vakfı Başkanı Yaşabey Kalebaşı'da, daha önce dernek bünyesinde yapılan şimdi ise vakıf bünyesinde olan Çamoluk Eğitim bursu ile ilgili bilgiler verdi.
Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Muammer Güleç'de kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Çamoluk  Belediye Başkanı Musa Varıcı'da, referandum sürecine değinerek, referandumdan başaralı bir şekilde çıkıldığını bu başarının da bazı kapıların daha raha açılmasını sağladığını ifade etti.
Musa Varıcı Çamoluk'un nüfus sorunu olduğunu, daha fazla ödenek alınabilmesi için nufusun arttırılması gerektiğini söyledi.
Çamoluk Kaymakamının çok çalışkan ve donanımlı olduğunu, bununda Çamoluk için bir şans olduğunu açıkladı.
Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demirci'de  yaptığı konuşmada, karşılaştığı misafirperverlikten memnun olduğunu, Çamoluk Dernek Başkanını ne zaman arasa kendisine evet dediğini dile getirerek,"bizde hayır deditecek isteklerde bulunmuyoruz." dedi.
Demirci; kendisinin Manisa'lı olduğunu ve üzüm yemeyi sevdiğini söyleyerek, "bağcıyla uğraşmam üzüm yemeye bakarım" dedi.
Çamoluk'ta devam eden, biten ve açılacak   olan yatırımların olduğunu,yurt binasının açılışının yapılacağını,Diyaliz ünitesinin de çalışmalarının devam ettiğini ve Öğretmeneivinin tefrişat kısmının kaldığını açıkladı.
Mustafa Demirci, ilçelerin ödeneklerinin geldiğini ve Çamoluk'a 600,000TL ödenek geldiğini, belki, bir altıyüzbin liranın daha geleceğini bu bütçeyle  tüm köylerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Dernek Başkanlarına seslenen Mustafa Demir, " imkanların kısıtlı olduğunu ancak, mazot ve malzeme konusunda destek olunması halinde, kepçelerin 24 saat halkın hizmetinde olacağını açıkladı.
Çamoluk nüfusunun az olduğunu söyleyen Mustafa Demir;  hizmet için nere gitsek karşımıza çıkıyor dedi.
Mustafa Dermi; Üniversite rektörüyle görüştük, "getirn 10,000 nüfusu size müdürlük verelim" dedi. Bizim yüksek okulumuz Alucra'ya bağlı yerleşke olacak ama, nufumsumuz arttığında Çamoluk Yüksek Okulu olacak dedi.
Kayamakam Mustafa dDemir'in konuşmasından sonra söz alan dernek başkanları köylerinin sorunlarını dile getirdiler.
Çamoluk Haber Editörü Kazım Karaçoban'da söz alarak yaptığı konuşmada, farklı bir konuya dikkat çekti.
Kazım Karaçoban, referandum süreciyle birlikte ülke yönetiminin Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğini bu nedenle de  ilçelere ve köylere yazdırılacak nüfuslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi
Yapılacak çalışmanın planlı ve programlı olması gerektiğini, Referandum oylamasında bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anladıklarını söyledi.
Çamoluk seçmeninin ağırlıklık olarak evet dediğini ama, referandum oyları sayılırken hop oturu hop kalktıklarını ve %1,5 farklık oyla evet kararının çıktığını söyledi,
Çamoluk'un köylere yazdırılan nufus nedeniyle 1000 oyunun çöp olduğunu,ayrıca,hükümetin 2. adamı Nurettin Canikli'nin ilçesinde ise %54'lük katılım oranıyla Türkiye  genelinde katılımın en düşük olduğu ilçe oldu.Karaçoban; Alucra'da %46 oyun çöp olduğunu söyleyerek, yarın birgün kış aylarında seçim ya da referandum olduğunda köylere yazdırılan bu nüfusun aynı şekilde oylarını kullandırtmalıyız. Aksi takdirde,  Çamoluk'u kurtaralım derken ülkemize zarar vermeyelim dedi.
Toplantıda, Hacıahmetoğlu Köyü Gençlik Kollarının kurduğu Avarah Cıty spor kulübünün atkıları protokol'e hediye edildi.

Çamoluk Haber



Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 18:59

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205