Eğribel için tarhi gün 14 Nisan

Çamoluk,Alucra ve Şebinkarahisar'ın Kara Kış Çilesini bitirecek proje hayata geçiriliyor.

Eğribel için tarhi gün 14 Nisan

 Çamoluk ,Alucra ve Şebinkarahisar için  vilayete ulaşmada ki en büyük engel olan,Eğribel'e tünel yapılacak.
Yıllarca eksikliği hissedilen ve bir çok kişi tarafından gündeme getirilen Eğribel Tüneli için geri sayım başladı.
14 Nisan 2014 günü yapılacağı açıklanan Eğribel tüneli bittiğinde Doğu karadeniz ile Ak Denizi bir birine bağlayacak.
Uzunluğu  5950 metre olacaak olan Eğribel Tünelinin  Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu’nun iyileştirilme çalışmaları kapsamında ihale edileceği a açıklandı.
Eğribel Tüneli ve bağlantılı yollar dahil 5 bin 950 metrelik tünelin ihale kararının çıktığı kaydedildi.
Giresun’da kış mevsiminin başlamasıyla birlikte bahara kadar Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerine ulaşımın güçlükle sağlandığını belirten şoför esnaflarından İsmail Usta “Eğribel yılın 5- 6 ayı ulaşımda çile çektiren bir geçittir. Kış mevsiminde ulaşım imkansız hale geliyor. Bırakın normal sürücüleri bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızda dolmuşlarda çile çekiyor. Giresun'a bağlı olan Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçeleri 5-6 ay boyunca illerine gidip gelemiyor. Zorunlu oldukları idari işlerinin dışında zaten gelip gidenleri de görme mümkün değildir. Bu yüzden Eğribel'e tünel yapılması önemli bir ihtiyacı giderecektir” dedi.

Tünel çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ak oparti Girebun İl Başkanı Hasan“Giresun’un mega projelerinden biri daha hayata geçmesi için son aşamaya gelindi. Uzun yıllardır ilimiz gündeminde yer alan Eğribel Tüneli için 14 nisanda yapım ihalesi yapılıyor. Bu ihaleye yeterliliği bulunan 6 firma teklif sunmaya davet edilecek. Bu ihaleyle birlikte sadece Eğribel Tüneli değil, Dereli-Şebinkarahisar, Sivas Suşehri bağlantı yolları dahildir. İhale yapılıp sözleşme imzalandıktan 15 gün içerisinde yer teslimi yapılıp işe başlanacaktır.Ayrıca iş bitimi yer tesliminden bin 215 gündür” diye konuştu.
Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205