Fetö Soruşturması Alucra'ya Uzandı

Alucra Kaymakamı Ali Altınkaynak FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırıldı

Fetö Soruşturması Alucra'ya Uzandı

İçişleri Bakanlığı'nca, devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında, komşu ilçemiz Alucra Kaymakamı Ali Altınkaynak, görevden uzaklaştırıldı. 



Alınan bilgilere göre; Kaymakam Altınkaynak'ın görevden alındığı ancak gözaltında olmadığı bildirildi.
Kaymakam Altınkaynak Ocak ayında Alucra'da göreve başlamıştı.
Görevden alınma yazısının Giresun Valiliği tyarafından Ali Altınkaynak'a tebliğ edildiği açıklandı.

Altınkaynak ile birlikte Van Vali Yardımcısı A.B, Elazığ Ağın Kaymakamı A.Ö,  Amasya Göynücek Kaymakamı H.D, Adıyaman Samsat Kaymakamı Y.Y. ile Kastamonu Kaymakam Adayı H.G. de bulunuyor.
Ali Altınkaynak Kimdir?



1979 yılında Trabzon’un Yomra İlçesine bağlı Özdil Beldesinde doğdu.



İlk ve orta öğrenimini Özdil’de, lise öğrenimini ise Trabzon Lisesi’nde tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 2001 yılında mezun oldu.



2003-2009 yılları arasında Maliye Bakanlığında Vergi Denetmeni olarak görev yaptı. Vergi Denetmenliği sırasında Maliye Bakanlığının Eskişehir Mesleki Eğitim Kursunda 3 yıl süreyle muhasebe dersleri verdi.



2009 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavında başarılı olduktan sonra Kütahya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Teftiş stajını İstanbul’un Eyüp, Fatih ve Sarıyer ilçelerinde, refiklik stajını Bilecik’in Bözüyük İlçesinde, vekalet stajını ise Bilecik’in Yenipazar İlçesinde tamamladıktan sonra 2011 yılında yurtdışı stajı için Amerika Birleşik Devletlerinde görevlendirildi. Bu amaçla Texas Eyaletinin Houston Şehrinde bulunan Rice Üniversitesinde bir yıl süreyle İngilizce eğitimi aldı ve kamu yönetimi alanında çeşitli inceleme ve araştırmalar yaptı. Yüksek Lisans eğitimine Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye anabilim dalında devam eden Altınkaynak evli ve bir çocuk babasıdır.



Kaymakam Ali LTINKAYNAK 97. dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile bitirdikten sonra Sivas - Ulaş Kaymakamlığı, Afyonkarahisar İscehisar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.



1 Aralık 2016 tarihinde 2016 / 861 sayılı karar ile Alucra Kaymakamlığına atanan kaymakam Altınkaynak 23.01.2017 tarihinde Alucra'da ki görevine başlamıştı.
Kaymakam Ali ALTINKAYNAK  27/10/2017 tarihi ile FETÖ soruşturmaları kapsamında görevden alındı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 12:38

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205