Gagauz lider Giresun’da

Moldova'nın Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun'a geldi

Gagauz lider Giresun’da

Moldova'nın Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun'a geldi.

 

Formuzal, ilk olarak Giresun Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Giresun Belediyesi'ne ziyarette bulunan Formuzal burada Başkan Aksu ile bir süre sohbet etti.

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, Türkiye ile ekonomik, eğitim ve kültür gibi değişik alanlarda bağlantılar kurmak istediklerini söyledi.

Türkiye'ye birçok kez geldiğini, ancak Karadeniz Bölgesi'ne ilk kez ziyaret ettiğini vurgulayan Formuzal, bölgede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Formuzal, Gagavuz Türkleri olarak, Türk dünyasından uzak kaldıklarını ve unutulmamalarını isteyerek,"Türkiye'ye birçok kez geldim. Ancak Karadeniz Bölgesi'ne ilk kez geliyorum. Çok güzel yerler buralar. Çok beğendim. İnsanları güler yüzlü. Biz küçük bir halkız. Moldava'da 156 bin yaşayan bir halkız. Kendi devletimiz var. Biz Türk dünyasından uzak kaldık. Ama bizde varız. Biz de sizlerin yanındayız." dedi.

Başkan Aksu ise gerçekleşen bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Sizi tanımaktan mutluluk duyduk. Sizin buraya gelmenizle Gagauzya hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk. Yaşantılarımızın arasında fazla bir fark yok. Umarım bu iki ülke ilişkisi daha da güçlenir." şeklinde konuştu.

Aksu daha sonra Formuzal'a ziyaret anısına fındık ve fındık plaketi verdi. Formuzal da Başkan Aksu'ya kendi ülkelerinin meşhur çikolatasından armağan ederek, çikolatanın içindeki fındığın Giresun fındığı olduğunu bu yüzden yöresel tatlılarının çok lezzetli olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205