Giresun'da yağmur Afete Neden Oldu 4 Ölü

Gün boyu aralıklaral yağan yağmur Giresun'da büyük hasara yol açtı.

Giresun'da yağmur Afete Neden Oldu 4 Ölü


22 Ağustos 2020 Cumartesi günü Giresun ve çevresinde etkili olmaya başlayan sağanak yağışlar akşam saaterinde tam bir afete neden oldu.
Özellikle Çamoluk,Alucra ve Şebinkarahisar'ı Giresun'a bağlayan yol üzerinde bulunan Dereli ilçesinde etkili olan sel ve taşkınlar büyük zararlara neden oldu.
Dereli, Doğankent, Yağlıdere Espiye bölgelerinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle heyelanlar meydana geldi.
Heyelan ve su taşkınları nedeniylede bölgede yollar ulaşıma kapandı.
Doğankent'te bir menfez'in çökmesi nedeniyle bölgede devriye görevi yapan askeri araç ile  yine aynı yerde çalışma yapan bir iş makinası suya kapıldı.
Yapılan çalışmalarda,İş Makinası operatörü ile askeri araçta bulunan bir uzman çavuş'un cansız bedenine ulaşıldı.
 Kayıp vatandaşlarla ilgili açıklama yapan Vali Ünlü,

"Bir vatandaşımız kayıp, bir yaralı yaşlı teyzemiz var. Bunun dışındakileri henüz teyit edemedik, mahsur kalanlar var ama teyit edemiyoruz. Teyit edebildiğimiz bu kadar." ifadelerini kullandı.
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, "bu zamana kadar gördüğm en büyük afet" dedi. Pakdemirli ortaya çıkan afetin büyüklüğünü, "Şehrin silüeti değişti" diyerek açıklamaya çalıştı.
Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken 127 vatanşaın  kurtarıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'yaşanan Afet ile ilgili İçişleri bakanı Süleytman Soylu'dan bilgi alırken, tarım baklanı ve Şehircilik bakannını da Giresun'a gönderdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi 
ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması talimatını verdi.
Yaşanan Afet nedeni ile Çamoluk,Alucra ve Şebinkarahisar'dan Giresun'a olan dolmuş seferleri iptal edildi.
Dün akşam saatlerinde Afetin başladığı an dan itibaren bölgeden yayın yapan sosyal medya hesaplarında çeşitli görüşler dile getiriliyor.
Görüşlerini açıklayan bazı vatandaşlar ortaya çıkan afetin büyük sebebinin insanların kendileri olduğunu dile getiriyor.
Özellikle bilinçsizce ve denetimden uzak dere yataklarının yapılaşmasının bu tür sonuçlara yol açtığı ifade ediliyor.
Çamoluk Haber olarak, afet gören ilçelerimizdeki hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yaralalanlara acil şifalar diliyoruz. 
Bu gibi afetlerden ders çıkarıp, bir daha bu tür sonuçlarla karşılamayalım.
Lütfen! biraz dikkat edelim.
İşin uzmanlarından görüş alalım!
Her aklımıza gelen yere kazma vurup inşaat yapmayalım!
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 12:47

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI - 4 yıl Önce

Şehitlerimize ve rahmetli olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza ve zarar gören vatandaşlarımıza sabırlar dileyerek, ÇAMOLUK olarak her zaman devletimizin emrinde olduğumuzu Vali bey nezdinde duyurduk. Geçmiş olsun dileklerimizi, iletiyor, GİRESUN ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205