Giresun'da ki teröristler için çember daralıyor

Bölgemize yerleşmeyen çalışan terör örgütü ve militanları için çember giderek daralıyor

Giresun'da ki teröristler için çember daralıyor

  Doğu Karadeniz Bölgesinde son 10 ayda gerçekleşen 9 eylem sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede tam anlamıyla düğmeye bastı. 

Şebinkarahisar’da 7 Haziran 2016 günü gerçekleştirilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş ve 4 terörist kaçmıştı. Bölgede konuşlanan terör örgütü mensuplarının bir eylem daha gerçekleştiremeden kısa sürede yakalanması için özel tim kırsala çıktı. Doğu Karadeniz arazilerine giriş ve çıkış gerçekleşememesi için özel önlem alan ekip Şebinkarahisar’da kaçan 3 terörist için çemberi daraltmış durumda. 

Türk silahlı kuvvetleri operasyonun detaylarını açıkladı. 

Teröristin yanında bulunan malzemeler Piyade tüfeği, Roketatar, 4 el bombası, El telsizi, Bomba düzeneği, Örgüt dokümanı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Şebinkarahisar Kaymakamlık makamında basına yaptığı açıklamada, bölgeye Erzincan üzerinden intikal etme gayretinde olan bir grubun tespit edildiğini söyledi.

Bunların hareketlerinin takip edildiğini belirten Karahan, şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi bölgemize Erzincan üzerinden intikal etmek isteyen bölücü eylemler gayretinde olan bir grup terörist  tespit edildi. Dün gece temas sağlandı, bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar devam ediyor, bölgede tüm ekiplerimiz, imkanlarını seferber etti. Bölge komutanımız, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz ve biz, olayın takipçisi olarak olay yerine geldik. İnşallah diğerlerini de etkisiz hale getirmek için çabalarımız devam ediyor. Şu aşamada söyleyebileceklerimiz bu kadar" dedi.

Karahan, basın mensuplarının bölgedeki güvenlik önlemlerinde artış olup olmayacağı yönündeki sorusuna ise "Bölgede güvenlik tedbirimiz var. Ancak bu grupların takibi anlamında özel bir gayretimiz var" yanıtını verdi. Vali bölge halkının da dikkatli olması ve herhangi bir şüpheli durumda mutlaka polis ve jandarma'ya en kısa zamanda intikal ettirmeleri gerektiğini ifade etti.

Öte yandan öldürülen teröristin cesede Şebinkarahisar Devlet Hastanesine oradan da otopsi ve kimlik tespiti için Karadeniz Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kaynak: 
haber-giresun.com

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 12:49

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205