Giresun'dan İsrail'e Gazze tepkisi

Ateş düştüğü yeri değil tüm insanlığı yakar mantığıyla hareket eden sivil toplum kuruluşları İsrail’in Gazze saldırılarını kınamak için meydanlara indi.

Giresun'dan İsrail'e Gazze tepkisi

 Ateş düştüğü yeri değil tüm insanlığı yakar mantığıyla hareket eden sivil toplum kuruluşları İsrail’in Gazze saldırılarını kınamak için meydanlara indi.

bugün 12:30’da Atatürk Meydanı’nda İsrail’in saldırılarına karşı ortak bildiri okundu. Bildiriye Anadolu Gençlik Derneği Giresun, ÖĞ-DER, MEMUR-SEN, SAĞLIK-SEN, DİN-BİR-DER, DİYANET-SEN, TOÇ-BİR-SEN, EĞİTİM-BİR-SEN, BEN-BİR-SEN, DİN-BİR-SEN, İlim Yayma Cemiyeti VE EHAT Giresun Şubeleri ve temsilcilikleri destek verdi.

Ortak bildiriyi okuyan ÖĞDER Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı, yapılan hiçbir zulme sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Zulme rıza göstermek zulüm, Zalime ses çıkarmamak ise suça ortak olmaktır. Gazze’de bir Müslüman’ın ayağına diken batsa, Giresun’daki kardeşlerine düşen, bu acıya ortak olmaktır.

Gazze bu ümmetin namusu ve onurudur. Bizim için İstanbul ne ise, Giresun ne ise Gazze de odur.

 

İsrail yine Müslüman Filistin Halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Siyonist İsrail Yönetiminin,  tahrif edilmiş Tevrat’tan esinlenerek ‘Bulut Sütunu’ adını verdiği kahpece saldırılar sonucunda Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas’ın lider kadrosundan Ahmet el-Cebari ve birçok sivil şehit edildi. Bugün itibariyle birçoğu kadın ve çocuk olan 51 masum Gazzeli şehit edildi, yüzlercesi de yaralı” ifadelerini kullandı.

HZ. PEYGAMBER (SAV) BİRLİĞİN ÖNEMİNE İŞARET EDİYOR

1,5 milyarlık İslam aleminin yöneticileri ve Arap ülkelerinin liderlerinin yapılan zulme sessiz kaldığını ifade eden Yağcı, “8 milyonluk İsrail, başta 1,5 milyar İslam âlemi ve bütün dünya ile alay etmekte, katliamlarını ara vermeden sürdürmektedir. İsrail ve destekçilerine bu ümmet hak ettiği cevabı vermeyecek mi? Hz. Peygamber (SAV) ‘Birbirini sevmede, birbirlerine acımada ve korumada müminler bir vücudun organları gibidir. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olursa, diğer organlar da hasta olur’ buyurdu. Gazze kan ağlıyor, Gazzeli yasta. Peki Ümmet hasta olduğunun farkına varmayacak mı?

İslam Ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır. O da, adalet ekseni üzerine kurulmuş ekonomik, siyasi ve askeri bir İslam Birliği’nin kurulmasıdır. Her hangi bir İslam Ülkesine yapılan saldırının, bütün İslam Ülkelerine yapılmış sayılmasıdır. Ve her hangi bir Müslüman’a yapılan saldırının karşılıksız bırakılmamasıdır.

BATI İSLAMİ DAYANIŞMAYI İSTEMEZ

ABD’de Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle, bölgede İsrail’in küstahça davranışlarının son bulacağı propagandasını yapanların nasıl bir hayal âleminde yaşadıkları bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Yağcı,”ABD’de kim başkan olursa olsun, eli kanlı İsrail’i desteklemeye devam edecektir. Kim ne derse desin, ABD İsrail’in bu davranışını görmezden gelecektir.  Çünkü ABD de, AB’de, İsrail de İslam düşmanlığı üzerine ittifak etmişlerdir. Siyonizm’e hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçmişlerdir.

İsrail her türlü insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına almıştır. Gazze'ye, Müslümanlara, Mescidi Aksa'ya ve tüm insanlığa karşı yaptığı bu saldırılar ilk değildir ama son olmak zorundadır. Kurulduğu 1948 yılı öncesinden beri tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmayan bu çete devletine artık başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya ‘dur’ demek zorundadır.

Bu şımarık çocuk, artık her istediğini, her istediği zaman yapamaz, yapamamalıdır. Savunmasız masum insanların, çocukların, kadınların üzerine bombalarını hiç acımadan boşaltan, topyekün bir milleti açlığa ve sefalete mahkûm bırakan, insanlıktan nasibini zerre kadar almamış olan Siyonist zihniyete  ‘artık dur’ deme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

kaynak : giresunekspres

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
TUGAY KARABULUT
TUGAY KARABULUT - 11 yıl Önce

EVET BİR TEK MİLLİ GÖRÜŞ KALDI HAKKI BATILDAN AYIRAN. ZULME RIZA ZULÜMDÜR DİYEN. İBRAHİM (A.S) ATEŞİNE SU TAŞIYAN KARINACA MİSALİ ATEŞİ SÖNDÜREMESEDE EN AZINDAN SAFINI BELLİ EDİP HAKKI HAYKIRAN BİR TEK MİLLİ GÖRÜŞ KALDI. VE İLELEBED DAİM OLACAK.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205