Göl Park Karanlıkta Kaldı

Çamoluk Göl Park'ın gece aydınlatmaları bundan böyle yapılamayacak.

Göl Park Karanlıkta Kaldı
 
1 Ağustos 2010 da açılışı yapılan Çamoluk Gölpark’ta bundan sonra akşamları aydınlatma lambaları yanmayacak.
 
Çamoluk bölgesinde ki elektrik dağıtım şirketinin özleşmesiyle birlikte, Giresun bölgesindeki bütün parklara, şirket tarafından, saat takma uygulaması başlatıldı.
 
Çamoluk Göl Park’a da saat takmak için harekete geçen şirket yetkilileri,  Çamoluk Kaymakamlığı Çamoluk Belediye Başkanlığı ve Özel idareye  saat takılmasıyla ilgili müracaat etti.
Yapılan müracaatlara  olumlu  cevap alamayan şirket yetkilileri de çareyi Göl Park’ın elektriklerini kesmekte buldu.
Yaptığımız araştırmalarda, bir yıl önce Çamoluk’un elektrik dağıtım ihalesini  alan Aksa enerji şirketi, daha önce devlet tarafından karşılanan  Giresun genelindeki parkların aydınlatma giderlerini,ilçelerin Belediye,Kaymakamlık veya özel idarelerini abone yapmak suretiyle, elektrik giderlerini bu kurumlardan karşılamaya başladı.
Aynı uygulamayı Çamoluk’ta da yapmak isteyen şirket, yaptığı girişimlerden bir sonuç alamadı.
Uzmanlardan aldığımız bilgiye göre Göl Park’ın aylık elektrik giderinin 200 TL ile 250 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.
 
Çamoluk’ta aylık 200 ila 250 TL’yi  ödeyebilecek bir kurum bulunamadığından dolayı Göl Park’ın gece aydınlatması bundan sonra anlaşma olana kadar  yapılamayacak.
 
Özellikle de yaklaşan Çamoluk Bal Festivali dolaysı il de konunun önemi bir kat daha artıyor.
Festival programının üç gün üç gece olduğu düşünüldüğün de,Festival’in gece programlarının iptal olması olasılıkları ortaya çıkıyor.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar,yetkililere seslenerek, konunu biran önce çözülmesi gerektiğini bildirdiler.
 
Çamoluk Haber

Göl Park'tan Akşam Görüntüleri





 

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

karanlıkta kalmaz,geceleri ay aydınlatır.eskidende aydınlatıryordu,elektrik yokken.hem elektrik ve aydınlık Çamoluklunun neyine.atalarından mı bulmuşlar..ironi bu ya.böyle işte bizim hallerimiz.kaymakamlık,belediye vs.iki yıldır park yaptık,yok Giresun un en büyük parkı falan diye demeçler veriyorlar.geçen festivalde sıcakta kumun içinde kaldık.İnsan bir ağaç diker çabuk gölge yapacak ağaçlar diker.bir çim eker.Şimdi peyzaj cılar bir gecede çimi halı gibi seriyorlar.Allah aşkına ırmağın suyu mu kurudu çime bas suyu çayır çimen olsun.karanlık sadece aydınlatma direklerinde değil,kafamızda...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205