Haydi Emekliler Çamoluk'a!

Çamoluk'un nüfus artışını sağlamak için çalışmalar sürüyor.

Haydi Emekliler Çamoluk'a!

 Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk Belediye Başkanlığı ve Çamoluk Derneğinin organizasyonuyla Çamoluk istişare toplantısı düzenlendi.
Çamoluk Derneğinin ev sahipliği yaptığı toplantı, 10 Kasım 2017 Cuma akşamı, Çamoluk Derneğinin İstanbul Çamlıca'da ki dernek merkezinde gerçekleşti.
Toplantıya Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Muammer Güleç, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Çamoluk Eğitim Vakfı Başkanı Yaşabey Kalebaşı, Çamoluk Derneği eski başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile dernek yöneticileri katıldı.
Toplantı Çamoluk Derneğininn yemek ikramıyla başladı.
Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Muammer Güleç, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir, Çamoluk Derneği Eski başkanlarından Veysel Ekmen, Ali Osman Geco ile bazı vatandaşlar söz alarak konuşma yaptılar.
Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, herkesin taşın  altına elini sokması gerektiğini söyleyerek, Çamoluk'un nüfusunun artması gerektiğini söyledi.
Hacı Canik, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmada, gösterdikleri gayret ve başarılardan dolayı da, Yuvacık ve Kurukol dernek yöneticilerine teşekkür etti.


Belediye Başkanı Musa Varıcı ellerindeki kısıtlı imkanlarla, hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyerek, Çamoluk  nüfusunun  beş bin küsür olduğunu bunun ikibin dört yüzünün merkezin nüfusu, kalanının da, köylerin olduğunu açıkladı.

Yapılacak çalışmalarla bu nüfusun arttırılması gerektiğini aksi takdirde Çamoluk'un ilçelik kazanımlarının gidebileceğini söyledi.
Tüm imkansızlıklara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Belediye başkanı Musa Varıcı, Çamoluklulara birde müjde verdi.
Çamoluk'a,7 dönüm arsa üzerinde 3000 m²  kapalı alana sahip yeni bir hastahane yapılacağını söyledi.
Musa Varıcı, hastahane için Arsa tahsisinin yapıldığını açıkladı.

Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir'de  yaptıkları çalışmayla birlikte hedeflerinin Çamoluk nüfusunu 10,000'e çıkarmak olduğunu söyledi.
Kendisini fahri Çamoluk'lu olarak gördüğünü söyleyen Mustafa Demir, Çamoluk 'un birlik ve beraberliğinin bir çok yerde olmadığını söyledi.
Çamoluk'ta, yazın ikamet edip kalan,  özellikle, emekli vatandaşların ikametgah larını Çamoluk'a aldırmaları gerektiğini söyleyen Mustafa Demir, yapılacak işlemin vatandaşlara hiç sorun çıkarmayacağını söyleyerek, Çamoluk'ta yapılan Çamoluk İmam Hatip  Lisesinin ve yurdunun da, açılmasıyla birlikte, Çamoluk'lu vatandaşların çocuklarını da beklediklerini ifade etti.
Mustafa Demir Çamoluk'ta kaliteli eğitim verdiklerini, yeni çıkan yasayla birlikte bir çok vatandaşın çocuğunu Çamoluk'ta okutmak isteyeceğini dile getirdi.
Mustafa Demir nüfus artışı için, her köyden en az bir otobüs beklediklerini söyledi.

Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir'in Çamoluk nüfusunu arttırmak için yaptığı çalışmalar vatandaşlar arasında da takdirle karşlandı.

Yapılan konuşmalarla birlikte, derneklerin yapacağı organizasyonla Çamoluk nüfusunun arttırılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Yılbaşından önce bu çalışmaların bitirilmesi gerektiğini söyleyen yetkililer, 2018 bütçesinden yeteri kadar  ödenek alabilmek için bu çalışmaların kısa sürede tamamlanması gerektiğini söylediler.


Konuşmacılar meclis gündeminde olan Bütün Şehir uygulamasının geçmesi halinde, merkez ilçe ve mahalle köy ayrımının ortadan kalkacağını, köydeki vatandaşların da il ve ilçe belediye seçimlerinde oy kullanabileceğini aynı zamanda, köylerinde belediyeler  tarafından idare edileceğini açıkladılar.

Çamoluyk Haber



















































Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 12:46

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
arif bilgili
arif bilgili - 6 yıl Önce

kaymakam bey in yaklaşımı gerçekçi,popülist değil.bir köy bir otobüs orantılı,
maalesef taşıma su olmadan bu iş zor ama eğitim taşıması,emekli taşıması vs. altyapı oluşturursa bir kaç orta ölçekli işletmeyle,teşvikle belki yol alabiliriz.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205