Hayran'da Eller Duaya Açıldı

Asırlar boyu süren gelenek Hayran'da yine canlandı.

Hayran'da Eller Duaya Açıldı

 Çamoluk  Yazılar Mahallesinin  asırlar boyu süren geleneği ,“yağmur Duası” bu yıl da,  hayran yaylasında yapıldı.

Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri ,Derneği ve Yazılar Muhtarlığının ortaklaşa düzenledikleri ,hayran Yaylası Yağmur Duası 1 Haziran 2014 Pazar günü gerçekleşti.
Etkinliğe Başta Çamoluk kaymakamı Murat Öztürk,Çamoluk Belediye Başkanı  Savaş Akarçeşme,İl Genel Meclis Üyeleri,Abdullah Kürkçü ve  Orhan uzunkaya, Çamoluk ilçe jandarma Konutanı ,Milli Eğitim Müdürü,Çamoluk Müftüsü, Çamoluk Hastanesi doktorları ve  Yazılar Mahallesi ile birlikte, çevre köylerden gelenler katıldılar.
Etkinlik için 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü, Hayran yaylasında bir büyük baş hayvan kurban olarak kesildi.
Akşamdan  etkinlik alanına gelenlere  ciğer ikramı yapıldı.
Pazar günü ise, öğle namazı öncesinde Kur’an-ı  Kerim okundu ve namaz sonrası dua edilerek ,gelenlere kurban etinden yapılan yemek ikram edildi.
Yaklaşık 6 asır boyu süren gelenek te, yağmur yağmadığı zaman yağmur duası ediliyor,yağmur yağdığında ise, şükür duası yapılıyor.
Yağmur Duası  için, İstanbul’dan da bir otobüs ve özel araçları ile  gelenlerin olduğui açıklandı.

Çamoluk Haber





YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

Dua, hiç kuşkusuz biz inananlar için mutlaka gereklidir. Kıymetli dostlar, dört ay önce ki bir haberde Giresun ili 50 yılın en kurak mevsimini yaşamakta diye bir haber çıkmıştı ve bu habere bir yorum yazmıştım. Ani yağışların olacağını, seller merkezleri basacağını yazmışım ve bu günlerde ülkemizde ne yazık ki sel felaketleri yaşanmakta.
Özellikle dere yataklarına bentler yapılarak oluşacak ani yağışlarda merkeze sular gelmeden biriktirilerek sulamada kullanabileceğimiz gibi aynı zamanda yer altı sularını da beslemiş oluruz.
Yine dağlara yapılacak göletler ile bölgemizde yaşayan bazı hayvanların köy merkezine gelmeleri engellenebilir. Bildiğiniz gibi bazı hayvanlar ne yazık ki bir çok tarım arazisine kadar gelip mahsule zarar verdikleri gibi aynı zamanda insanların can güvenliğini de tehlikeye düşürmekte.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205