İl Sayısı 93'e Çıkabilir, Aralarında Biz Yokuz

Türkiye, iyiden iyiye seçim iklimine girdi. Bu noktada bazı ilçelerin il olabileceği iddia edildi. Aralarında vadi ilçeleri yok.

İl Sayısı 93'e Çıkabilir, Aralarında Biz Yokuz

İddia, yaptığı seçim anketleriyle tanınan ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki'den geldi. Pösteki'nin iddiasına göre il olabilecek ilçeler arasında Alanya, Çorlu, İnegöl de var. Söz konusu iddia sonrası 12 ilçede il olma heyecanı başladı.

HASRET BİTİYOR MU?

Kelkit Vadisinin üç ilçesi Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar' ın Giresun'a bağlı olmasıyla, hem 225 km yol uzaklığıyla, hem de, sosyal kültürel ve ekonomik anlamda uzak olmasından mağdur Kelkit Vadisi'nin Üç İlçesi bölgeye bir İl istiyor!

Şebinkarahisar'ın vilayetlik geçmişi olduğundan başta gelen isimlerin arasında yer Karahisar' lı STK'ları vilayetlik konusunda ses çabalarıyla getirmeye devam etmekte . Şebinkarahisar 1923 yılında vilayetlikle mujdelenirken, bu sadece 10 yıl sürmüştü. 

İlçe halkının nabzını yokladığımız da, kimine göre Şebinkarahisar'ın hakkı, kimine göre, Suşehri olsun denildi. Öte yandan bölge vatandaşı, fındık üreticiliği ile ilişkilendirilmekten şikayetçi.

Ancak açıklanan ilçeler arasında vadiye ait ilçelerin olmaması bölgede hayal kırıklığı meydana getirdi 

İŞTE İL OLMASINI BEKLEYEN İLÇELER.

Alanya, Bandırma, Bodrum, Ceyhan, Çorlu, Konya Ereğli, İnegöl, Nazilli, Polatlı, Silopi, Tarsus, Yüksekova

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 22:30

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205