Jandarma'ya Giresun'lu Paşamı?

Bu yıl ki, olaylı Askeri Şura sonrası,Jandarma Genel Komutanlığına, Giresun'lu Olan Orgeneral Bekir Kalyoncu paşanın geçeceği söyleniyor.

Jandarma'ya Giresun'lu Paşamı?
Pazartesi günü başlayacak Yüksek Askeri Şûrada (YAŞ), dün emekliliklerini isteyen kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlarının yerine yeni isimler gelecek. Genelkurmay Başkanlığı yolu açılan Orgeneral Necdet Özel’in boşalttığı Jandarma Genel Komutanlığına da kuvvetle muhtemel Giresunlu Bekir Kalyoncu Paşa’nın atama yapılacak.
Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanması en yakın isim olarak 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu görülüyor. Bu konuda Özel’in tavrı önemli olacak. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in ismi bu kuvvet için geçse de özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gülle tokalaşmamak için protokolde yer değiştirmesi nedeniyle Gül’ün ve hükümetin bu atamaya onay vermeyeceği belirtiliyor.
Teamüllere göre Hava Kuvvetleri Komutanlığına Aksay’ın yerine Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın gelmesi gerekiyordu. Ancak Balanlı, Balyozdan tutuklu olduğu için kuvvet komutanı olamayacak. YAŞda Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten’in orgeneralliğe terfi ettirilip kuvvet komutanı olabileceği konuşuluyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in yerine Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel’in gelmesine kesin gözle bakılıyor. Orgeneral Özel’in yerine Jandarma’ya ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun gelebileceği belirtiliyor
 
Kaynak: Giresun Işık

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205