Kutluca ve Dulundas'tan ağaçlandırma çalışmalrı

Kutluca Köyü Ve Dulundas derneklerinden örnek çalışmalar.

Kutluca ve Dulundas'tan ağaçlandırma  çalışmalrı

 Kutluca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2016 yılında başlattığı yayla ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl da devam etti.
Kutluca Köyü Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma derneği,geçtiğimiz yıl İstanbul Büyük Şehir Belediyesi kuruluşlarından olan, Ağaç A.Ş.'den temin ettikleri yaklaşık 400 karaçam ağacını yaylaya dikmişti.
Bu senede  yaklaşık 400 çam ağacını Kutluca Köyü yaylasına diken dernek yetkilileri, aynı zamanda da, Kutluca Köyü yaylası yol çalışmasını başlattı.
Çamoluk Kaymakamlığı sorumluluğunda ki katonun yakıt masrafını karşılayarak çalıştıran dernek yetkilileri, Kutluca Köyü yaylasına bundan böyle özel araçların da çıkabileceğini açıkladı.

Dernek Başkanı Süleyman Akbulut yaptığı açıklamada; yol çalışması yapılan yayla yolunda bazı bölgelerin betonlanarak daha rahat ulaşım sağlanacağını açıkladı.

Süleyman Akbulut ve ekibi köye giderek çalışmaları yerinde takip ve koordine etti.

Yapılan organizasyonla köyde bulunan mezarlıklarında bakımları yapılarak daha temiz bir hale getirildi.

Bu çalışmaların bir benzerini de Dulundas Mahallesi Derneği hayat geçirdi.
Dulundas Derneği ve Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Köse işbirliği ile, Karşıyaka, Dulundas Mahallesi ve yaylaya yaklaşık 1700 Çam fidesi dikildi.
Festival şeklinde geçen ağaç dikme organizasyonu için İstanbul'dan da gidenlerin olduğu açıklandı.
Ağaç dikme organizasyonuna,Dulundas Muhtarı Sezer Kızılhan,karşıyaka Mahallesi Muhtarı Rıdvan Alkan, Dernek Başkanı Bayram Köse  ve İşadamı Ergül Bakırhan ile birlikte Dulundaslılar katıldılar.
Konu hakkında Çamoluk Haber'e açıklama yapan Dernek Başkanı Bayram Köse, Yaptığımız Organizasyonla, Köyümüze ve yaylamıza yaklaşık 1700 adet çam fidanı diktik, Köyümüzde bulunan 8 mezarlığın bakımını yaptık, bundan sonraki hedefimiz inşaalh 3000 adet meyve ağacını dikmeyi hedefliyoruz dedi.

Bayram Köse, Organizsyona katılan Mehmet Akarçeşme, Ergül Bakırhan ve tüm köylülere teşekkür ettiklerini söyledi

Çamoluk Haber 









Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 23:02

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
orhantorun
orhantorun - 7 yıl Önce

Köylerine ve yaylarına hizmet yapan baskan lara teşekkür ederim gelecek başkanlara örnek oldular onlar da buhizmet ettirirler

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205