Kutluca'da Oda Sistemi tuttu. Hayırlı olsun!

Kutluca Köyü İstanbul'da 3. Köy Odasını açtı

Kutluca'da Oda Sistemi tuttu. Hayırlı olsun!

 Yerinde yönetim ve yerinde memnuniyet ilkelerine göre haraket edilerek, ilk Odası 2012 yılında açılan Kutluca Köyü Köy  Odasının  üçüncüsü, İstanbul Ataşehirde açıldı.
Köyden kente göçün  sonucu olarak, İstanbul'un çeşitli yerlerine yerleşen Kutluca Köylülerinin, bulundukları yerde biraraya gelebilmeleri için  ortaya çıkan Köy Odası projesi, aradan geçen zaman da, daha da güçlenerek 3. şubesini açtı.
İlk Köy Odasını İstanbul Beyoğlu Okmeydanı'nda açan Kutluca Köylüleri, 2. Köy odasını da, Pendik Kaynarca'da açmışlardı.
Kutluca Köylülerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde açılan Köy Odaların  üçüncüsü de, 11 Mart 2018 Pazar Günü  Ataşehir İnönü Mahallesinde açıldı.
Açılış nedeniyle üyeler kahvaltıda biraraya geldiler.
Kendi aralarında oda yönetimini seçen Ataşehirde ki Kutlucalılar, odanın açılmasından oldukça memnun oldukarını dile getirdiler.
 iskambil  ve şans oyunlarının  olmadığı odalarda, köylüler, kendi aralarında sohbet edip zamanlarını geçiriyorlar.
Bölgelerede bulunan Kutlucalıların, gönüllülük esasına göre aidat ödeyip masraflarını üstlendikleri odalarda, her akşam biraraya gelen Kutlucalılar, cenaze ve benzeri  programlarda da, Köy Odasında gelenlere yemek ikramında bulunuyorlar.

Özellikle, İstanbul genelinde farklı yörelerde yaşayanlar için örnek olan Köy Odası sistemi  hakkında, bazı dernekler de Köy Odalarını ziyaret ederek bilgi alıp kendilerinin de böyle bir sisteme geçmek istediklerini dile getiriyorlar.

Çamoluk Haber















Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 13:11

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı CANİK ÇAMOLUK DER
Hacı CANİK ÇAMOLUK DER - 6 yıl Önce

ALLAH hayırlı etsin inşAllah başta dernek yönetimi olmak üzere emeği geçen bütün KUTLUCA lı hemşehrilerimi tebrik eder hayırlı toplantılara vesile olmasını yüce ALLAHTAN niyaz ederim

ALİ emeksiz
ALİ emeksiz - 6 yıl Önce

Hayırlı olsun çok güzel bir düşünce bence harika bir şey

Orhan torun
Orhan torun - 6 yıl Önce

Hayirli olsun şubelerimizle kururduyuyoruz eme geçenlerden Allah razıolsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205