Mavi Marmara'ya Ziyaretçi Akını

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze’ye giderken İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara halkın ziyaretine açıldı.

Mavi Marmara'ya Ziyaretçi Akını
Uygar Dünyanın(!) gözü önünde yıllarca devam eden bir zulme karşı aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok ülkeden yardım gönüllüsünün, Uluslararası yardım kuruluşu olan İHH nın öncülüğünde "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze’ye giderken İsrail’in saldırısına uğramış ve 9 Şehit vermişti.
 
Yolcuları taşıyan ve yardım konvoyunun “Amiral Gemisi Mavi Marmara" 219 gün sonra uğurlandığı yer olan, Sarayburnu’na geldi.
 Uğrulandığı gibi de karşılanan Mavi Marmara Halkın  Ziyaretine açıldı.
Yaklaşık Bir haftadan beri ziyaretçi kabul eden Mavi Marmara İstanbul’lulardan yoğun ilgi ve alaka görüyor.
Biz de,Yardım Gönüllülerini taşıyan bu gemiyi 1 Ocak 2010 Cumartesi Günü ziyaret etmek istedik ancak,
Ne Mümkün!  
Mavi Marmara’ya   Girebilmek, ve Görmek!
Geminin içi dolmuş ziyaretçiyle,dışarıda ise yaklaşık 1 Km.’ye varmış ziyaretçi sırası.
Biz,Saat 16: 00 da ziyaret gittik ve ziyaret 22:00 de bitecek. 
Bize sıranın gelmesi mükün görünmüyor.
Bizde Pazar Sabahı erken gelebilmek kaydıyla geri döndük.
 
Ve Pazar Sabahı, Günün ilk ışıklarıyla birlikte Sirkeci’ye gittik ve Mavi Marmarayı ziyaret ettik.
Mavi Marmara bize tanıdıktı ama, anladık ki biz bu gemiyi ve gemide yaşananları tam görememiş ve anlayamamışız.
 
Mavi Marmara’yı gezmeye başladığınızda İnsanın ne kadar vahşileşebildiğini gördük!
Yine gezdiğinizde Mavi Marmara’yı orada Şehit olan insanların ve Gazilerin hangi fedakarlıklarla o yolculuğa çıktıklarını ve devam ettiklerini.
 
Ekranlardan ve Gazetelerden  görmeye alışık olduğumuz, "tescilli" İsrail barbarlığının onları da bulabileceğini bile bile Mavi Marmara’ya binmek!
Ne kadar fedakarlık ve ne kadar öz veri ister.
Mavi Marmarayı gezdiğinizde tüm bunları görebiliyorsunuz
 
Mavi Marmara’da bulunan Aktivistlerin anlattıklarını da dinleyince,ekranlardan gördüğümüzle gerçek arasın da derin uçurumları farkedebiliyorsunuz.
 
Bir Aktivist Şehitler için; "Onları Allah aramızdan seçti ve aldı. O arkadaşlarımız geminin güvertesine tamamen kendi arzu ve istekleriyle çıktı,yukarıdaki arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla ve şehit oldular .Bu arkadaşlarımız hayatlarında Teheccüt Namazını bırakmayan arkadaşlarımızdı ,Allah onları seçti ve aldı". diye anlatıyordu  ziyaretçilere Şehitleri.
 
Geminin diğer bir bölgesinde başka bir Aktivist ise “Biz isteseydik  onlardan en az 20 ölü olurdu ama bizim asla çatışmak gibi bir amacımız olmadı. Dedi Aktivist,; Çünkü İsrail’liler çok korkakmış, bizim ellerinden silahlarını aldığımız askerlerden ağlayan ve neredeyse altına kaçıracak dereceye gelenler odu. Bizim arkadaşlarımızdan Malezyalı bir Doktor,Yaralı Askeri tedavi ederken İsrail’liler tafarından ates edilerek vuruldu dedi.

Aktivist, Bu Gemi ye kutsallık atfetmeyelim, daha önce başka işler için kullanılıyordu ancak şimdi bu hizmet için kullanıldı. Burada aslolan KUDÜS davasıdır. Şehit olan kardeşlerimiz de vazifelerini yapmıştır, burayı gezerken tüm bunların KUDÜS'ün özgürlüğü için yapıldığını aklımızdan çıkarmayalım, asıl amacın KUDÜS olduğunu unutmayalım,diyen Aktivist; Bu Mücadelenin de Mescidi Aksa özgür olana kadar devam etmesi gerktiğini söyledi.
 
Mavi Marmara ziyaretinde en hüzünlü olan yerlerden biride, Henüz Hayatının Baharında olan 19 yaşındaki Furkan’ın Şehit edildiği Geminin  üst katı ki,
Burada Furkan’ın normal silahlarla değil,  Keskin Nişancılar tarafından, Süikast silahıyla vurulduğu bilinmektedir.
Gemide birde Şehit ve Gazilerin kanlı eşyaları var.
İnsanın içini burkan görüntüler.
O Geceyi tam anlamıyla anlatmaya yetiyor, artıyor bile.
 
Silah olduğunu iddia ettikleri(!) Gazzeli çocuklara gönderilen oyuncaklarda sergilenmiş Mavi Marmara’da.
Ve bir ziyaretçinin “yahu bunlar bizim şirketin hediye ettiği oyuncaklar bunların fotoğrafını çekelim” dediklerini de duyduğumuzda, Mavi Marmara da sergilenenlerin ne kadar gerçek ,İsrail’in anlattıklarının da ne kadar yalan olduğunu daha rahat anlayabiliyoruz.
 
Mavi Marmara gezisinde,bir başka görüntü ise Gemiye çıktığınızda karşınıza gelen,
bir yanda İstanbul Boğazının  ve Haliç'in o görüntüsü diğer bir yanda ise  şehitlerin vuruldukları yerlerdi.
Fotoğrafları , Kanlı Eelbiseleri ve baskın anındaki görüntüler.
 
Dünyaya seslendikleri;
-Burada sivilleri öldürüyorlar!
-Burada yaralılar var! 
-Beyaz bayrak çektik ama hala eteş ediyorlar! Sesleri.
İşte bu sesleri birde Mavi Marmara da dinlemek .
 
Sözün bittiği ve gerçeklerin başladığı yer Mavi Marmara.
 
Birazcık olsun sizde merak ediyorsanız ve zamanınız müsait olursa! Akşam kahve keyfinden veya televizyon dizi izleme saatinden fedakarlık edip ziyaret edebilirsiniz. Çünkü Mavi Marmara’daki Şehitler ve Gaziler, Gazze’de ki Mazlumlar için hayatta yapabilecekleri en büyük fedakarlığı yaptılar, hayatlarını verdiler veya yaralandılar.
Ziyaret bittiğinde, Gemiye kim tarafından yazıldığı bilinmeyen"Lanet olsun sana korkak İsrail diyor insan ister istemez.
 
Mavi Marmara  Ziyaretleri yoğun istek üzerine bir hafta daha uzatıldı 9 Ocak 2011 ‘e kadar ziyaretlere açık olacak olan Geminin daha sonra Tuzla Tershanelerine çekilerek Bakım ve onarımının yapılacağı bildirildi.
 
Çamoluk Haber

















































YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205