Okmeydanı Diken Üstünde,Alucra'lı Genç Hayatını Kaybetti

Berkin Elvan'ın cenazesini bahane edip sağa sola zarar veren gruplar halkla çatıştı.

Okmeydanı Diken Üstünde,Alucra'lı Genç Hayatını Kaybetti

 Gezi eylemri sırasında ekmek almaya gittiği iddia edilen, Olaylar sırasında başına polislerin attığı gaz bombası fişeği isabet eden Berkin Elvan'ın  260 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesi nedeniyle düzenlenen gösteriler Okmeydanında tehlikeli boyutlara ulaştı.
Dün gece (12 Mart 2104) Saat 21:00 sularında Şarkkahvesi ve Yolağzı durağı arasında eylem yapan ve havai fişek kullanan gruplar Alucra ve çamolukluları yoğun olarak yaşadığı Çeşme Durağı ve Dörtyol  semtine doğru ilerlemeye başladılar.
Grupların gelmesinden rahatsız olan ve Çeşme Durağında olaylara tepki gösteren vatandaşlara göstericiler ateşli silah,taş,ve havai fişeklerle saldırdı.
Olayların ilk başladığı anda Alucra Karağaç Köyünden 22 Yaşında ki Burak Can Karamanoğlu başına isabet eden kurşunla yaralandı.
kasımpaşa Askeri deniz Hastanesine kaldırılan Burak Can Karamanoğlu yapaılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Aynı olayda Alucra Arda Köyünden, Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralandı.
Burak Can Karamanoğlunun cenazesi bu gün 13 Mart 2014 PerşembeBüyük Piyalepaşa camiinde  Günü İkindi namazına müteakip kılınacak Cenaze namazından sonra  Cuma günü Alucrada toprağa verilecek.

Doğan haber Ajansı olayı Çarpıtıyor.
Doğan haber Ajansı olayı Berkin Elvan'ın Evinin Yanında bekleyenler ile eli sopalı bir grubun arasında çıktığını söyleyerek olayları çarpıtıyor.

İşte DHA'nın Haber Metni,

DHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205