Osman Hoca Dualar Eşliğinde Anıldı

Alucra İmam Hatip Lisesi Banisi Osman Erilli Hoca vefatının seneyi devriyesinde kabri başında anıldı.

Osman Hoca Dualar  Eşliğinde Anıldı


Alucra ve çevre ilçelerinde Işık Adam olarak tanınan ve eğitim konusunda yaptığı çalışmalar ile,  Alucra ve çevre ilçelerde bir çok gencin hayatına dokunan  Osman Erilli Hoca,  vefatının birinci yıl dönümü nedeniyle  İstanbul 
Kulaksız'da bulunan mezarı başında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde anıldı.
Alucra Hacı Osman Erilli İmam Hatip Lisesi Derneği tarafından 13 Şubat 2022 Pazar günü düzenlenen anma programına,  Alucra Hacı Osman Erilli İmam Hatip Lisesi  Mezun ve mensupları ile Osman Hocanın ailesi ve sevenleri katıldılar.
Beyoğlu Berketzade Camii İmam Hatibi Yavuz Fenerci'nin sunuculuğunda gerçekleşen anma programı, öğrencilerinin Yasin-i Şerif tilaveti ile başladı.
Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetlerinden sonra, Alucra Hacı Osman Erilli İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Nazım Baykara bir konuşma yaptı.
Nazım Baykara yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerimde; "İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın. Allah’tan korkun, çünkü Allah’ın cezası çetindir" ayeti kerimesine mazhar olan . bir çok isimsiz kahramanlar vardır. Osman hocamızda bu isimsiz kahramanlardan biridir dedi.
Nazım Baykara, bazı ilçelerin kaderini değiştiren  şahsiyetlerin bulunduğunu, Alucra'da da bu ismin Osman Erilli olduğunu söyledi.
Osman Hoca'nın oğlu Ali Erlli'de yaptığı konuşmada; Babamın kabri başına geldiğimde babama selam verdim ve dedimki; "baba yetişmelerinde emeğin olan talebelerin seni unutmadılar ve sana ahde vefa olarak  seni anmaya geldiler dedim" dedi.
Anma programında, GİMEV Dernek Başkanı  Bilal Dede'de kısa bir konuşma yaparak merhum Osman Hocayı rahmetle andı.
Bilal Dede, Hacı Osman Erilli Hocamıza bizim teşekkür ve örnek alma borcumuz var dedi.
Gimev Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Akyol'da yaptığı konuşmasında, Osman Hocayı  İmam hatip Yıllarında tanıdığını ve aradan geçen  50 yıllık  ömrünü takip ettiğini, Osman Hocanın hayatını rızayı bari için   yaşadığını söyleyerek teşekkür etti.
Alucra İmam Hatip Lisesi Mezunlarından,Ağrı İbrahim Çeçen  Üniversitesi Dekanı  Adem Yerinde'de bir kponuşma yaparak Osman hocayı andı. 
Osman erilli Hoca için öğrencileri ve ailesi tarafından  80 hatim okunduğu açıklandı.
Yapılan hatim ve anma duasında Osman hoca ile birlikte, mücadele eden,  merhum dernek yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerde unutulmadı.

Osman Hocayı anma programında ailesi tarafından katılanlara yemek ikramında bulunuldu.
Osman Hoca'nın oğlu Ali Erlli tarafından da  programa katılanlara birer kitap hediye edildi.

Osman Hocayın Anma Programı Video İçin TIKLAYINIZ
Çamoluk Haber


 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2022, 20:02

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Alikarataş ankara
Alikarataş ankara - 2 yıl Önce

Allah butün ukunan dualarımızi kabul etsin inşAllah Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205