Şebinkarahisar'da Çamoluk'lu hastaya 2. Sınıf Muamelesi

Şebinkarahisar Devlet Hastanesi hakkında ortaya atılan iddialar kabul edilir gibi değil.

Şebinkarahisar'da Çamoluk'lu hastaya 2. Sınıf Muamelesi

 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Hacıahmetoğlu Köyünden Muharrem Mest'in özürlü oğlu, Bayram Mest, servis minibüsün'den düşmek suretiyle yaralandı.

Yaralının Çamoluk'ta yapılan ilk müdahalesinin ardından sevkedildiği Şebinkarahisar Devlet Hastahanesinde karşılaştıkları  kötü muamele nedeni ile gece yarısı tedavi olmadan tekrar Çamoluk'a geldiler.


Bayram Mest'in yaralanmasıyla birlikte, Çamoluk'ta yapılan ilk müdahalenin ardından, daha iyi imkanlara sahip olması nedeni ile, hemen Şebinkarahisar Devlet Hastanesine sevkedildi.


Çamoluk'ta ki ambulansın başka bir vaka nedeni ile Alucra'ya gittiği, onun yerine Şebinkarahisar'dan gelen ambulansla  yaralının sevki gerçekleşti.

Yaralının Şebinkarahisar Devlet Hastahanesine varması ile birlikte, skandal gelişmelerin olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber'e açıklamalarda bulunan Bayram Mest'in babası Muharrem Mest, yaptığı açıklamada;

"OğlumBayram Mest dün bir trafik kazası geçirdi. Hemen 112 acil servisini aradık ve bir kaç dakika içerisinde asmbulans kaza yerine geldi.
Oğlumu ambulans ile Çamoluk  Devlet Hastanesine kaldırdık.Buarada  yapılan ilk müdahale lenin ardından bizi ambulans ile  Şebinkarahisar Devlet Hastanesine  sevk ettiler.
18 Nisan 2016 Pazartesi günü  akşam saat 18:00'da  Şebinkarahisar Devlet Hastanesinin  Acil Servisinden  içeri girdik.  Burada ilk olarak film çekildi. ve hastamız sedye üzerinde kendi haline terkedildi.
Zaman zaman durumu sorduğumuz hastane yetkilileri filmin Giresun'a gittiğini sonucun oradan geleceğini söylediler.
Doktor olduğunu sonradan öğrendiğim genç bir bayan, hastamın durumunu soruyorum diye güvenlik çağırıp beni dışarı attırmaya çalıştı.
Kendisine böyle yaparsanız bir daha bu hastaneye gelmeyiz dediğimde de bana skandal bir cevap verdi" gelmezsen memnun oluruz" dedi.Ben 
hiçbir zaman sağlık çalışanları na saygısızlık yapmadım aksine, ilgi ve alakalarndan dolayı teşekkür mektupları bıraktım. Maruz kaldığımız bu uygulama nedeni ile Hastane hakkında Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduk. Yetkililer gerekeni yapacaklarını söylediler" dedi.


Muharrem Mest,  karşılatıklaarı kötü muamele nedeni ile hastayı gece yarısı çıkartarak Çamoluk'a geldiklerini açıkladı.

Muharrem Mest hastahene hakkında ikinci bir skandal iddiada daha bulundu.

"Biz hastamızı aldık Çamoluk'a geldik, Şebinkarahisar karakolundan beni aradılar, "Muharrem bey nerdesiniz" ben de Çamoluk'tayım diyince "Neden yaralıyı bırakıp gidiyorsunuz" diye sordular ben de yaralının yanımızda olduğunu onuda Çamoluk'ta olduğunu söyledim inanmadılar. Oysa biz Çamoluk'a geldikten sonra karakol hastahaneyi aramış ve yaralı hakkında bilgi almak istemiş. hastahane yetkilileri de"Yaralı burada tedavi ediyoruz" diye bilgi vermişler." dedi.

Muharrem Mest Yarlıyı 19 Nisan 2016 Salı günü Erzincan'a götürerek film çektirdiklerini, filmin sonucunda bayram Mest'in kolunda kırıkların tesbit edildiğini açıkladı.
Muharrem Mest,yapılan tedavilerin ardından Çamoluk'a geldiklerini açıkladı.

Çamoluk Haber




Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 22:45

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205