Şebinkarahisar'da Heyelan Korkutuyor

Koşu illçemiz Şebinkarahisarda meydan gelen heyelan tehlikesi, halen devam ediyor.

Şebinkarahisar'da Heyelan Korkutuyor

Komşu ilçemiz Şebinkarahisar'da,geçtiğimiz Mayıs ayında meydana gelen heyelan korkutmaya devam ediyor.13 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen ve Şebinkarahisar Giresun yolunun üç ay gibi ulaşıma kapalı olmasına neden olan heyelan bölgesinde yüzeye çıkan ve göl halini alan su birikintisinin yeni bir heyelanın habercisi olduğu belirtiliyor. Yeni bir heyelan tehlikesi ile karşı karşıya  bulunan Kütküt Mahallesi Muhtarı Mustafa Gümüşhaneli,  heyelan tehlikesi nedeniyle evlerinde rahat uyuyamadıklarını söyledi.
Muhtar Gümüşhaneli: “Geçtiğimiz yıllarda hafriyat alınması neticesinde yüzeye çıkan ve Belediye tarafından Bağlar'ın içme suyuna takviye olarak verilen su şuanda yüzeyde ve heyelanın içine akıyor. Bağlar'ın su sıkıntısı çektiği şu günlerde yüzeye çıkan takviye içme suyunun yine yüzeyden borularla takviye su olarak götürülebilir ve bu şekilde heyelanın içine akması da önlenebilecektir. Çözüm bu kadar basitken yeni bir heyelan tehlikesine göz yumuluyor" dedi
Heyelana neden olan esas su yüzeye çıkmadığı için  heyelanın devamına neden oluyor. Önceki heyelanın yerine göre yeni çökmeler meydana geldi. Heyelanın bitim noktası olan Kütküt Mahallesi'nde Oynargöl'ün büyüklüğüne yakın bir göl oluştu. Ortaya çıkan su birikintilerinin de yine bir an evvel boşaltılması gerekiyor.
KARAYOLLARINDAKİ ÇATLAKLARA DİKKAT!
Karayollarının geçtiğimiz aylarda heyelanın içinden verdiği servis yolu her an çökme tehlikesiyle de karşı karşıya. Devam eden heyelan nedeniyle yolun kenarlarında ve Karayolları dozeriyle düzeltilen kısımlarda yer yer yeni çatlaklar oluşmuş durumda. Yağışların başlaması durumunda tehlikenin daha da artacağı göz önündedir” dedi.

Gazete.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205