Son 53 Yılın Kuraklık rekoru

Giresun'da bu yıl kuraklıkta rekor kırıldı.

Son 53 Yılın Kuraklık rekoru
 Meteoroloji verilerine göre Giresun'da 2013 yılı Aralık ayı son 53 yılın, 2014 Ocak ayı ise son 14 yılın en kurak ayları olarak tarihe geçti. 

Uzun yıllar Giresun'da Aralık ayı yağış miktarı m² ye 125,3 kg iken, 2013 yılında bu miktar 31,8 kg’ a düştüğü açıklandı.. Yine uzun yıllar Ocak ayı yağış miktarı 121,8 kg iken bu yıl aynı dönemde 57.7 kg yağış meydana geldi.

 

Giresun'da, 2013 yılındaki toplam yağış miktarı ise uzun yıllar ortalamasının yaklaşık m² ye 200 kg düşük olarak gerçekleştiği bildirildi.

Çamoluk Haber


YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

Kıymetli dostlar, benim HES PROJELERİNE karşı olduğumu bir çoklarınız bilmektesiniz. Memleketimizin her dağında püfür püfür RÜZGAR ESMEKTE İKEN, bazıları ille de HES demekteler ve karşı olan kişilerede O ZAMAN KARANLIKTA OTUR demekteler.
Dostlar, Cenabi Allahımız bizlere GÜNEŞİ, RÜZGARI ve SUYU vermiş, ancak bunları gerekli yer ve zamanlarda kullanmamızı önermekte.
Şimdi siz, DERE YATAKLARINI KURUTURSANIZ, SULARI üç - beş kilometre tünel içine alırsanız, ne yazık ki DOĞA İNTİKAMINI ALIR ve bu gün yaşadığımız SUSUZLUĞU YAŞARIZ.
Benim su ile bir çok projelerim var ve bunları ZAGPA NET veb sayfasında yayınladım. Bu yazılarımı mutlaka sizlerinde okumasını ve ülke yetkililerimiz bu projeleri hızla hayata geçirmeliler.
Bu yıl yaz mevsiminde ANİ YAĞIŞLAR OLACAK VE BU ANİ YAĞIŞLARDAN BİR ÇOK YERLEŞİM ALANI ZARAR GÖRECEK. İnsanların zarar görmemesi için benim HENDEK PROJESİNİ ÇOK İYİ OKUYUP ANALİZ YAPMANIZI TAVSİYE ETMEKTEYİM.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

Köy merkezlerinden uzak ve köy arazisi olan dere yataklarına bentler yapılarak ufak akarsuların akışını depolamak ve ani sel baskınlarında suyu biriktirerek köy merkezlerine sel baskınını önleyeceği gibi birken yağmur suyunun depolanmasından dolayı yer altı sularımız beslenecektir. Ayrıca yazın yaşanan susuzluğu gidermek için bu bentlerde birken suyu SULAMA OLARAK KULLANABİLİRİZ.
Hemen MALİYETLERDEN BAHSEDİLECEK. Maliyet zannedildiği kadar yüksek değil. Köy dışında yapılacak bir bent için gerekli TAŞ VE TOPRAK her yerden temin edilebilir. Hiç BETON KULLANILMADAN belli bir yükseklik ve genişliğe kadar TOPRAK DOLGUSU ile BENTLER YAPILABİLİR.
Kıymetli hemşehrilerim, ne yazık ki yöremizde KAZ VE ÖRDEK beslenilmiyor. Oysa basit bir su toplama havzasında kaz ve ördek yetiştirilebilinir. Yüce Allahımız her türlü tekniği bizlere vermiş ancak değerlendiremiyoruz...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205