Tek Adaylı Çamoluk Derneği Kongresi 15 Aralık'ta

Çamoluk Derneği ilk kez sessiz sedasız kongreye gidiyor.

Tek Adaylı Çamoluk Derneği Kongresi 15 Aralık'ta

Kurulduğu 1990 yılından beri ilk kez heyecansız ve rekabetsiz bir seçime gidiyor.
Özellikle 2001 yılı Dernek başkanlığı seçimine kadar olan kongrelerde,Başkan adayları arasında ezeli rekabetlerin yaşandığı Çamoluk Derneği 15 Aralık 2013 Pazar günü tek adaylı kongreye hazırlanıyor.
Çamoluk Derneği tarafından yayınlanan mesajlarda, üyelerin seçime katılmaları için çağrı yapılıyor.
Tek aday olarak Çamoluk Derneği eski Başkan Yardımcısı ve eski Burs Komisyonu Başkanı Fatih Aydın'ın adı geçiyor.

Daha önce çeşitli platformlarda adaylığını açıklayan Fatih Aydın'ın şu ana kadar rakibi çıkmadı.
Kongrenin Çamlıcadaki Dernek merkezinde yapılacağı açıklandı. 

Neden Böyle oldu?
Yoğun rekabetin yaşandığı Çamoluk Dernek Başkanlığı seçimlerinin bu güne gelmesinin en  belirgin sebebi, 2001 yılında İlhan Aydın ile girdiği yarıştan başkan olarak çıkan Veysel Ekmen'in uygulamaları oldu.
İş başına geldiğinde   aldıkları bir karar sonrası ,her köyün üye sayısı 20 ile sınırlandırıldı.
Yapılan uygulamayla birlikte bir çok Çamoluk'lunun üyeliği de düşmüş oldu.
Bu uygulamadan sonra Çamoluk Dernek Başkanlığı seçimlerinde hep, Veysel Ekmen'in desteklediği aday seçimi kazandı.
Özellikle kendine yakın isimlerin üyeliğini devam ettirdiği  ve kendine muhalif düşüncedeki üyelerin  üyeliğini düşürdüğü iddia edilen üye seçmen listeleri neticesinde,2 (2001-2005)Dönem Veysel Ekmen 2 Dönem Şinasi  Tekoğlu (2005-2009) 2 Dönem de (2009-2013) Yaşabey Kalebaşı Başkan olarak görev yaptılar.

Çamoluk Eğitim Vakfının kurulmasıyla birlikte de,derneğin işlevini yitireceği de dile getirilen iddialar arasında.
Çamoluk Haber



YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 10 yıl Önce

Rabbim (C.C.) hepimiz için hayırlısını versin inşaallah. Genel Kurulumuz Çamoluğumuza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirsin. Ahde Vefa gösterenleri başımızın tacı görür, vefasızları ise lanetlemeyiz. Allah (C.C.)'tan onlar için sadece hayır dua dileriz. Atılan her taşa peygamberi bir sabır göstermeye çalışır, en büyük sadaka olan tebessümle mukabele ederiz. Şeytan olmamak için haksızlık karşısında susmayız, lakin nefsimiz için kimseye de saldırmayız. Yumuşak başlıyız ama uysal koyun değiliz. 15 Aralık 2013 Pazar günü tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmek isteriz. Hoşça bakın zatınıza... Selam ve dua ile... Fatih AYDIN-Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan Adayı

Nurettin KARABUL
Nurettin KARABUL - 10 yıl Önce

Hem anne tarafından hem baba tarafından 7 göbek çamoluk'luyum ama maalesef kendi ilçemin seçimlerinde oy kullanamıyorum çünkü üye değilim daha doğrusu üye olamıyorum; neden çünkü bizim köyün üye kontenjanı doluymuş...Üye olup oy kullanabilmek için ya üyelerden biri ölecek ya da istifa edecek öylemi Kim doldurmuş bu kontenjanı ve kimlere doldurtulmuş belli değil maalesef yıllardır körlerle sağırlar birbirini ağırlar durumu var dernekte...Bunun dünyada başka örneği var mı bilmiyorum ya da neden böyle bir kontenjan koyulur onu da bilmiyorum? neyi kaybetmekten korkuyorsunuz ya da üye sayısının çok olmasının size ne zararı var? bir açıklasanız da bilsek... Fatih bey eğer bu maddeyi değiştirmezseniz daha çok kongre- seçim yaparsınız... kendi kendinize çalıp oynarsınız...Herkesi bekliyoruz diyorsunuz da oy kullanamayacağım, söz hakkım olmayan bir kongreye neden geleyim ki size iyi kongreler ve iyi seçimler başkanlığınız şimdiden hayırlı olsun...Veselam

Cengiz METİN
Cengiz METİN - 10 yıl Önce

Öncelikle 15.12.2013 Tarihinde yapılacak olan Çamoluk Derneğimizin olağan Kongresinin Çamoluk ilçemize ve halkımıza hayırlara vesile olmasını ALLAH dan temenni ediyorum.Öyle görünüyor ki Gerek Çamoluk derneğimiz gerekse Çamoluk Belediyemiz için hizmet yarışına giren aday profillerine baktığımızda Her birerleri genç yetenekli kültürlü,tahsilli ve Liyakatlı insanların ön plana çıktıklarını görüyoruz.Bu cesaretlerinden dolayı ayrıca kendilerini kutlarım.Ben şahsen böyle içi memleket ve millet sevdası dolu amacı hizmet düşüncesi olan kardeşlerime başarılar diliyorum. Bu işlerin ekip ruhu ile yürüdüğünü belirtir her ne kadar kendileri sevilen ve Liyakatlı olsalar da yanına aldıkları ekibin de öyle olması gerekir diyor memleketini ve milletini en çok seven memleketine ve milletine en çok hizmet edendir diyor Tüm Çamoluk lu hemşehrilerimizi sevgi saygıyla selamlıyorum.

mustafa köse
mustafa köse - 10 yıl Önce

ŞİMDİYE KADAR KENDİNİZ YAZİP KENDİNİZ OYNADINIZ ŞİMDİ SEYİRCİ BULAMADIYSANIZ KÖYLÜ MEHMET AĞANIN SUÇU NE ..........

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205