Uzmanlardan Korkutan Kene Uyarısı, Bu Seneki Vakalar...'

Bölgemizde de sıkça rastladığımız kene ısırması ilkbaharın gelmesiyle ve sıcakların artmasıyla vatandaşlarımız tehdit altında.

Uzmanlardan Korkutan Kene Uyarısı, Bu Seneki Vakalar...'

UZMANLAR UYARIYOR!

Bu yıl ilk vaka Tokat'ta görüldü. Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Bahadır Orkun Özbay, İlkbaharla birlikte kene şikayetlerinin de başladığını belirtti. Türkiye'deki ilk vakanın 2002 yılında Tokat'ta görüldüğünü hatırlatan Özbay, vatandaşları ilkbahar döneminde daha dikkatli olması yönünde uyardı. Hayvancılıkla uğraşanlar ve çiftçiler başta olmak üzere pikniğe gidecek olan vatandaşların kenelere karşı dikkatli olması tavsiyesinde bulunan Özbay, alınacak tedbirleri sıraladı.

Orta Anadolu Bölgesi’nde özellikle Tokat, Yozgat ve Sivas’ta keneyle bulaşan KKKA dediğimiz durum maalesef mayıs ayından ağustos ayına kadar çok fazla vatandaşımızda görülmeye başladı.

KAS AĞRISI, HALSİZLİK, İSHAL, YUKSEK ATEŞ VÜCUT TEPKİLERİNE DİKKAT!

Özellikle ani yükselen 40 dereceleri bulan ateş, vücutta halsizlik, kas ağrıları ile başlayıp ölümcül kanamalara kadar seyreden bir tablo oluşturabiliyor.

KENE TEHTİDİNE KARŞI YETKİLİLER BÖLGE VATANDAŞLARIMIZI UYARDI!

özellikle açık havada bulundukları zamanlarda açık renkli ve vücutlarını kapatacak şekilde kıyafetler giymeleri ve çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmeleri faydalı olacaktır. Eve döndüklerinde de kulak arkası, koltuk altı, kasık ve diz arkası bölgelerde kene olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Ayrıca hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da herhangi bir ateş, ani gelişen bir kas ağrısı ve ishal gibi bir tablosu olduğunda hastaneye başvurmalarını öneriyoruz"  denildi.

Haber: Murat Özdemir

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2022, 23:38

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205