VAHŞET!!!

Yaklaşık bir hafta önce Alucra Çamlıyayla Köyü'nden Nuerttin Gülep eşi Gülhanım Gülep ve Kızları Meryem Gülep ile birlikte Göktürk teki evlerinden kaçırılarak Rehin alınmıştı.

VAHŞET!!!
İstanbul'da jandarma bölgesinde eşi ve çocuğuyla birlikte kaçırılan Alucra Çamlıyayla Köyü Çatak mahallesinden Gülhanım Gülep'in cesedi, otomobil içerisinde halıya ve naylona sarılı vaziyette bulundu. Polis ve jandarma ekiplerinin konuyla ilgili geniş çaplı incelemesi sürüyor.
Şişli Zincirlikuyu Mahallesi Kırgülü Sokak içerisindeki bir araçtan pis kokular geldiğini fark eden mahalleli, olayı polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelerek 34 ET 4536 plakalı aracı inceleyen polis, aracın arka koltuğunda halıya ve naylona sarılı Gülhanım Gülep'in cesedi ile karşılaştı. Savcılık talimatı üzerine araç, gerekli incelemeler yapılmak üzere Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi otoparkına çektirildi. Polis ve jandarma ekiplerinin araç ve ceset üzerindeki detaylı incelemeleri devam ediyor.

ZANLILAR AKRABA ÇIKTI

Öte yandan jandarma ekiplerinin cesedin bulunduğu saatlerde yaptığı basın açıklaması, olayın zanlılarının Gülep ailesinin yakınları olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Kemerburgaz'da meydana gelen kaçırma olayının zanlılarının bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adam kaçırma, zorla alıkoyma ve cinayetle sonuçlanan olayların, mağdurların akrabaları tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Eyüp Kemerburgaz Mimarsinan Mahallesi'nde oturan Gülep ailesinin 3 ferdi için kabus dolu dakikalar 8 Ekim günü başladı. Fidyecilerin para getirmek üzere serbest bıraktıkları N. Gülep, jandarmaya müracaatta bulunarak, 13 yaşındaki kızı M. ve eşi Gülhanım Gülep'in, sprey sıkılarak etkisiz hale getirildikten ve ellerinin plastik kelepçelerle bağlandıktan sonra 12 bin 400 TL, 2 bin 500 Dolar ve 600 Euro, 5 altın bilezik ve 6 çeyrek altının yağmalandığı ihbarında bulundu.

N. Gülep'in anlatımına göre gaspçıların, kızıyla birlikte kendisi 34 ET 4536 plakalı aracına bindirilerek önce bir su bayiinde 24 saat tutuldu. Ardından baba ile kızı Kuştepe Mahallesi'ndeki bir adrese götürüldü. Bu süre içerisinde ailenin kredi kartları boşaltıldı. 400 bin TL fidye isteyen zanlılar, 50 bin TL'de anlaşılınca baba ile kızını serbest bıraktı.

Serberst bırakılan N. Gülep'in jandarmaya müracaatı üzerine soruşturma başlatıldı. Jandarmanın çalışmaları sonucu, zanlıların Gülep'in abisinin oğlu , A.G., amcasının damadı N.R ve  damadının kardeşi F.R. olduğu tespit edildi. Gerekli izinlerin alınmasıyla 6 adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, belirtilen adreslerde şahıslara ulaşamadı. İşyerlerinde yapılan aramalarda N. Gülep'in el konulan dizüstü bilgisayarı ve yine el konulan kimlikleri bulundu.
Kuştepe Mahallesi, Çiğdem Sokak’ta oturan Rençber in, Gülep’ in cesedini gömmek için 7 yıldır oturduğu binanın bodrumundaki kömürlüğün zeminini "hilti" denilen beton delme makinesiyle kazmaya çalıştığı öğrenildi.

Ferdi Rençber’ in kömürlüğü kazma nedeni olarak da komşularına "Burası kokuyor. Kazıp eşyalarımızı koyacağız" diye cevap verdiği belirtildi.

Ferdi Rençber’in kazma işine ev sahibinin "Binamı bana sormadan kazamazsın" demesi üzerine son verdiği belirlendi.

Şüpheli A.G, Nişantaşı-Teşvikiye bölgesinde olayda kullanıldığı tahmin edilen 2 tabanca ile yakalandı. Şüpheli F.R. ve annesi A.R.'de Kuştepe'deki evlerinde gözaltına alındı.

Şüpheli N.R.'nin peşine düşen ekipler, N.R.'nin sevgilisi olduğu belirtilen S.K. isimli kadını gözaltına aldı. Adana'ya gittiği tespit edilen N.R. de Adana'da yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.G ve F.R. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli N.R.'nin ise ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

(CİHAN)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Orta
Osman Orta - 13 yıl Önce

Çok acı bir olay Allah Kimsenin başına vermesin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205