Yeni Vali,Giresun Eniştesi Çıktı

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Giresun un yeni valisi Dursun Ali Şahin için Bahçelievlerde bir yemek daveti verdi.

Yeni Vali,Giresun Eniştesi Çıktı

Toplantıya Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bilir, Abdullah Akgün, Akın Bebek, Hakan Arif Ayık, Mustafa Coşkun, Mustafa Eren, Coşkun Çalık, Temel Bilecen, Yücel Kırım, Suna Özbayram, Ersel Kâhyaoğlu, Ömer Yavuz, Avni Aydın, Yaşabey Kalebaşı Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu,İBB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, , İBB Ruhsat Denetleme Müdürü Yaşar Parlak , Bufed Başkanı İhsan Yüksel SGK il Müdürü Mustafa Kuruca,İMKB Başkan Yardımcısı Murat Bolat, Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan Cihan, Piraziz Dernekler Birliği Başkanı Nazmi Ocak, Giresun Spor As Başkanı Üyesi İsmail Türkoğlu, işadamı Ahmet Dokumacı, Mürsel Çırak, Nurettin Aydın katıldı.
Toplantıya katılan misafirlerin kendilerini ve ilçelerini  tek tek tanıtmasıyla başlayan toplantıda Valimizin edebî yönünün zengin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Birikimlerini Mehmet Akif, Yunus Emre, Mevlana’dan özdeyiş ve şiirlerle paylaşması katılımcılar tarafından hayranlıkla karşılandı.

Giresun’un yeni Valisi Dursun Ali Şahin Giresun’un eniştesi çıktı. Eşi Göreleli olan Vali Giresun’a atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “zaten Giresun’a uzak değildim”dedi. Giresunlu dostları sayesinde Giresun’da yabancılık çekmeyeceğini, çalışmalarının meyvelerinin seçim süreci geçtikten sonra fark edilir derecede hissedileceğini söyledi.



Giresun Federasyonu’nun gerçekleştirdiği etkinlikler ile ilgili yapılan sunum karşısında hayranlığını gizleyemeyen Vali: “Diğer illerde bu tür etkinlikler kurumlar tarafından uzun çalışmalar sonucu hazırlanır. Siz bunu kendi imkânlarınızla çok iyi başarmışsınız Giresun Federasyonu Başkanı ve yönetimi oldukça Giresun’un sırtı yere gelmez.” şeklinde yorum yaptı.


Toplantıda dile getirilen bazı hususlar Vali Şahin için oldukça dikkat çekiciydi. Dünyada 2,5 milyon, İstanbul’da bir milyona yakın Giresunlu nüfusu olduğunu duyduğunda ise şaşkınlığını gizleyemedi.

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulunun her ilçeden bir temsilcinin ve işadamlarının katıldığı toplantıyı Vali Şahin,İstanbul’daki Temsili Giresun olarak değerlendirdi.



Giresun’da görevi devraldıktan sonra Giresun’un her bölgesinde Valiliğin çalışmalarının hissedilir derece artacağını belirten Vali Şahin, “İdealist ve çalışmayı seven yapımızla her sorunun üstesinden geleceğiz.” diye konuştu.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, konuşmasında Giresun’u ele aldı. Giresun’un halen var olan başlıca sorunlarını sıralayarak Giresunluların beklentilerini dile getirdi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan konuşmasını şöyle sürdürdü. “OR-Gi’nin yapım aşamasına gelmesinde Ordu ve Giresunun bütün STK ve meslek odalarının katkıları olduğu gibi kendilerininde ciddi eylemler ortaya koyduklarını belirtti. 250.000 imza toplayarak Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’a bizzat elden teslim edildiğini söyleyen Turan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2. Giresun Günleri’ne teşriflerinde kendisine bir dosya sunarak konunun gündeme gelmesi için elimizden geleni yaptık. Biz şu anda Giresun’da yaşamasak da, Giresun için her zaman, her  konuda elimizden geleni yaptık ve yapmaya hazırız”dedi. Turan, Erzincan-Trabzon demiryolu projesininde mutlaka Harşit vadisinden geçmesi gerektiğini ise mutlaka yapılması gerektiğini ifade etmesinin ardından, yol güzergâhının Erzincan-Giresun-Trabzon olmasının Karadeniz’in üç ilinin de yararlanabilmesi için gerekli olduğunu söyledi.


Bütün bu projelerin hayata geçirilmesi açısından Türkiye genelinde, özellikle de Giresun ve İstanbul’daki Giresunlu nüfusun siyasi arenada adil temsiline ihtiyacımız vardır. Bunun için “nüfusumuza göre nüfuz vizyonu” oluşturmak için yıllardır sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar organizasyonlar yapıyor ve Giresunluların sesinin daha da gür çıkması için uğraşıyoruz.  
Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük yaptığı konuşmada, Yıllardır Giresun Dernekçiliğindeki çalışmalar ve bu gün gelinen noktalarla ilgili deneyim ve duygularını paylaştı.
Giresun Federasyonu Başkanı Yardımcısı Av. Hakan Arif Ayık 5800 m. uzunluğundaki Eğribel Tüneli çalışmalarıyla ilgili bilgi verdikten sonra tüm katılımcılardan konu ile ilgili destek beklediğini belirtti.

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi,Çamoluk Derneği Başkanı ve işadamı Yaşabey Kalebaşı Çamolukta yaşayan insanların hayvancılık yapabilecekleri bir ortam hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını; geçimlik değil, ticari olarak fasulye üretimi projesi hazırladıklarını ve memleketlerine yatırım için çaba harcadıklarını söyledi. Kalebaşı, projeyi sunmak için Vali’den görüşme talebinde bulundu.

Suna Özbayram, Giresun’u böyle bir valisi olduğu için şanslı gördüğünü söyleyerek Vali Şahin’e yeni görevinde başarılar diledi.

Piraziz Dernekler Birliği Başkanı Av. Nazmi Ocak, Vali Dursun Ali Şahin’e Giresun’da yapımı devam eden HES projeleriyle ilgili halkın şikâyetlerini iletti. Piraziz ilçesi Pazarsuyu havzasında 7 adet, Giresun’da 94 adet denetimsiz çalışma yapıldığını, dinamit kullanımı sonucu köylülerimizin evlerinin hasar gördüğünü, patlama ile kaynak sularının batıp kaybolduğunu, kullanılan çimentonun doğrudan dereye akıtıldığını, gece çalışması nedeniyle makine araç seslerinin gürültü kirliliğine yol açtığını ifade ettikten sonra, köy halkının dere suyunun kesileceği endişesi taşıdığını söyledi. Ocak, imtiyaz sahibi firmaların bu olumsuzlukları gidermediğini hatırlattıktan sonra Vali Şahin’i birtakım toplumsal olayların yaşanabileceği konusunda uyardı ve Valiliğin konuyla ilgilenerek huzurun sağlanmasını talep etti.

Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan Cihan ise konuşmasında Yeni Valimizle tanışmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Doğankent Federasyonu olarak Giresun Federasyonu ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Cihan, Giresun yararına yapılan her projede yer alabileceklerini ifade etti ve Yeni Valimizin Giresun’a hayırlı olmasını diledi.

Giresun’un sorunları ve Giresunluların beklentilerinin dile getirildiği tanıtım toplantısı sıcak ve samimi bir dostluk atmosferinde gerçekleşti.





Kaynak: Giresun Haberi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205