Alucra'da Riskli Bulunan Okul Boşaltıldı!

Alucra Halis Akmen ÇPAL binası yapılan inceleme sonucu riskli kategorisinde değerlendirilerek boşaltılmasına karar verildi.

Alucra'da Riskli Bulunan Okul Boşaltıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde Giresun’un Alucra ilçesindeki kamu binalarındaki incelemeler devam ediyor.

Giresun'un 1.derece deprem bölgesinde yer alan üç ilçesinden biri olan Alucra'da inceleme yapmak için ilçeye davet edilen Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından incelenen okul binası riskli olarak değerlendirildi.

Verilen bu karar sonrası Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü de okulu derhal boşaltılması için talimat gönderdi. Boşaltma kararı sonrası okuldaki eğitim öğretim faaliyetleri aksamaması için okul ilçemizdeki başka bir okul olan Mehmet Akif Ersoy YBO binasına taşındı. 

Alucra Halis Akmen ÇPAL'deki eğitim faaliyetleri Mehmet Akif Ersoy YBO binasına taşınarak buradan yürütülmeye başlandı.

Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin denetim sırasında aldığı karot örneklerinin raporları sonrası okul binasının akıbetinin ne olacağı da belirleneceği ifade edildi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, il genelinde riskli bulunan Şebinkarahisar'da 2, Alucra'da 1, Çamoluk'ta 1 ve Piraziz ilçesinde 1 olmak üzere 5 okul boşaltıldı. İl Genelinde okul binalarında risk analiz ve çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2023, 00:09

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205