Bir Festival Böyle geçti

19.Çamoluk Bal festivali yapılan etkinliklerden sonra sona erdi.

Bir Festival Böyle geçti
19.Çamoluk Bal festivali yapılan etkinliklerden sonra sona erdi.
Festival’in ilk 2 günü akşamları eğlence ağırlıklı olarak geçti. 1 Ağustos günü yapılan final bölümün de öğleden önce çeşitli mahalli sanatçıların ağırlıklı olarak oyun havalarından oluşan türküler söyleyip alana gelen vatandaşları eğlendirmeye çalıştılar. Saat: 12:00 de saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla resmi olarak festival başlamış oldu. Kürsüye ilk olarak  Çamoluk arıcılar derneği başkanı Mecit Duyan geldi. Selamlama konuşmasını yaptıktan sonra yöre arıcılığı ile ilgili bilgiler verdi. Duyan, geçen 2009 yılın da Çamolukta bal rekoltesinin 55-60 ton arasın da olduğunu  bu yılki beklentilerinin 25-30 ton arası olduğunu üretimdeki bu düşüşten dolayı bölge arıcılarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. 2. olarak Konuşmasını yapan Çamoluk dernek başkanı Yaşabey Kalebaşı derneğin yaptığı icraatlardan ve geleceğe dönük  planlardan bahsetti. Yaşabey Kalebaşı; öncelikli hedeflerinin 250 olan bur siyer sayısını 400’e çıkarmak olduğunu, bu çalışmalara paralel olarak kaymakam beyle görüşerek bu yılki festival gelirinin burs komisyonuna aktarılacağını söyledi.Yaşabey Kalebaşı; Yüksekokul projesinin devam ettiğini ve son aşamaya geldiğini aynı zamanda Çamolukla ilgili farklı projeler yürüttüklerini bunlardan bir tanesinin yöre fasulyesinin tanıtılması ve yöre ekonomisine katkı sağlanmasını amaçladıklarını bunun neticesi olarak Yenice Fasülye festivalinin düzenlendiğini akabinde gene hayvancılığın gelişmesi için projeler sunacaklarını bildirdi.
3. olarak kürsüye gelen Çamoluk Belediye Başkanı Özcan kısa bir selamlama konuşması yapacağını fazla konuşmayacağını bildirerek gelen misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra veda etti. 4. olarak kürsüye gelen Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu Çamoluk’un Bayrağını ve vatanını seven bir halk olduğunu belirttikten sonra yapılan festivallerin 2 amacı olduğunu birlik ve beraberliğin sağlanması bunun neticesin de Kayacık köyündeki Cem evindeki kardeşim de çakılkaya Köyündeki Camiideki kardeşim de burada dedi.2. olarak ise Çamoluk kültürünün gelecek nesillere aktarılması olduğunu çünkü 3. kuşakla Çamoluk’un irtibatının kopuk olduğunu festivaller sayesinde bunun da sağlanabileceğini belirtti.
Kaymakam Murat Zadeleroğlu “Çamoluk’a yüksek okul yapmadan gitmeyeceğim. Dedi.
Son olarak kürsüye gelen Giresun milletvekili ve ak parti grup başkan vekili Nurettin Canikli
Yüksek okul’un YÖK ten çıktığını ve senatoya geldiğini onun da yılsonuna kadar çıkacağını ve kaymakam beyi fazla bekletmeyeceğini söyledi. Yine Çamoluk kültür sitesinin temelinin atıldığını bunun en kısa zamanda bitirileceğini söyledi. TOKİ konutlarının projelerinin hazır olduğunu ve talep toplamaya başladıklarını bu nedenle bundan sonraki sürecin Çamolukluda olduğunu biz sözümüzü tuttuk şimdi sıra Çamolukluda dedi.
Şiran yolunu geçen festival de söz vermiştik yıl sonuna açılacak dedi (2008 yılında 2009 da Canikli boykot etmişti festivali) Ayrıca bu sene bir köy yolu hariç asfaltsız köy yolu kalmayacak dedi
Sağlık ocağının akşam saatlerin de kapandığını ve vatandaşın mağdur olduğunu Çamoluk hastanesini entegre hastane ye dönüştürüleceğini ve 7gün 24saat vatandaşa hizmet vereceğini
Söyledi.Çamoluk belediyesine kanalizasyon projelerinde kullanılmak üzere 200.000TL Yenice belediyesine ise köprü projesinde kullanılması için 300.000 TL ödenek ayrıldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar olduğunu bizim bu oyunlara gelmememiz gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra sahne alan sanatçılar festivale katılanlara horon ve müzik ziyafeti sundu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205