Bu Kadarıda Olmaz!

Türk Telekom Giresun İl Müdürlüğünden gelen yazıyla birlikte Çamoluktaki Türk Telekom personelinin geçici görevle Alucra ya gönderileceği bildirildi.

Bu Kadarıda Olmaz!
% 92 nin Teşekkürü
 
Türk Telekom Çamoluk tan gidiyor
Türk Telekom Giresun İl Müdürlüğünden gelen yazıyla birlikte Çamoluktaki Türk Telekom personelinin geçici görevle Alucra ya gönderileceği açıklandı.Türk Telekom’a yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre görevlendirme yazısının geldiği ve personel’in Kurban Bayramından sonra Alucra ya gideceği açıklandı.
Yine aynı kaynaklardan aldığımız bilgilere göre görevlendirmenin kalıcı olacağı ve
bundan böyle arıza ve şikayetlere Alucra dan müdahale edileceği,bu nedenle arızalarında buraya bildirilmesi gerektiği açıklandı.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Çamoluk Esnafı ve Çamolukta yaşayanlar, Olaydan haberleri olmadığını, yapılanın doğruluğu halinde ise bunu Çamoluk’a hakaret olarak göreceklerini açıkladılar.
Yapılan açıklamalarda Elimizden Adliye gitti
Tarım Kredi Kooperatifi gitti
Türk Telekom gidiyor!
Bunu bize birileri çıkıp izah etsin! Ne amaçla yapılıyor bütün bunlar
12 Eylül Anayasa Referandumunda Çamoluk %92 EVET  diyerek Özgürlüklere ve Hükümete destek vermişti bunun karşılığımı bu yapılanlar.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş çarpıcı tesbitlerde bulundu.
Yapılanın Giresun ili içerisinde olan yanlış politikalardan kaynaklandığını açıklayarak “Ben Ak Partiye oy verdim ve de üyeyim.Başımıza ne geliyorsa bizim kendi siyasetçilerimizden geliyor . yani Çamoluk ta siyaset yapanlardan, Çamoluk tan oy isteyenlerden geliyor. Bize dışarıdan kimse bir şey yapmıyor,İstiyorlar ki onlar ne derse Çamoluklu onların dediğini yapsın ve onların peşinden gitsin diyerek açıklamalarına devam eden vatandaş, çok daha çarpıcı bir anısını anlattı. Bir gün Giresun Millet Vekili Nurettin Canikli gelmişti Çamoluk ta Esnaf toplantısı yapıldı, vatandaş şikayetini söyleyecek hemen oradan yöneticilerden biri Kaş Göz işareti yaparak burası yerimi der gibi susturuyorlardı Caniklinin çok yakınında olan Çamoluk’un “ileri gelenlerinden” biri “Yahu bu Çamoluklu benim dediğimi yapmıyor yapsa ben böyle bir Çamoluk daha yaparım” dediğini anlatarak,şimdi aklıma geliyor bu yapılanlardan sonra bize bunu mu demek istiyorlar,sözünden çıkmayın diye.
Konuştuğumuz Çamoluklular İnternette ve telefonda bir arıza olsa buradan hemen müdahale ediliyordu şimdi bir arıza için Alucra dan gelmesi beklenilecek. Çamoluklu bunu hak etmiyor burada iki memur çalışıyor bunu da mı çok görüyorlar bize diyerek tepki gösteriyorlar.
 
Çamoluk Haber Soruyor!
  1. Sıra hangi kurumda?
  2. İlçelik Göstergeleri pasifize edilerek ne amaçlanıyor?
  3. Çamoluk la bu kadar uğraşılmasına Çamoluk için Yerelde ve Genelde siyaset yaptığını söyleyenler  hangi tepkileri gösteriyorlar?
  4. Festivallerde Plakete boğduğumuz yetkililer nerede?Neden sesleri çıkmıyor Çamoluk İçin
  5. Çamoluklu Sivil Toplum Örgütleri bu yapılan haksızlıklar karşısında neden hep susmayı tercih ediyor?
Biz diyoruz ki!
Bu işin partisi olmaz Çamoluk’un menfaatleri için artık bir adım atılsın!
Çamoluk’un Kaderi yalnız bir Millet Vekiline bağlanmasın Giresun’un bütün Millet Vekilleri ile diyaloglar kurulsun ve Çamoluk’un hakları korunsun.
  • Çamolukta Siyaset yapanlar!
  • Söz sahibi olduklarını söyleyenler!
  • Lütfen Ya bu haksızlıkları giderin yada siz gidin!
  • Çünkü bütün bunlara sebep sizlersiniz!
Ak Parti Millet Vekili Nurettin Canikli, Çamoluk’a gelecek en az 70 -80 araç Pazar tepesinde Bekler konvoy için, Aynı partiden başka bir Millet Vekili geldiğinde yanında bir ilçe başkanı zor bulunur. İşte bunun için diyoruz ki sebebi sizlersiniz. Sebebi yaptığınız bu ayrımcılık.
Lütfen! Bu kurumların gidişini durdurun. Sizler ve İstanbul da ki  biz Çamoluklular çokta etkilenmeye biliriz kurumların gidişinden, ancak 12 ay Çamolukta yaşayanları düşünün, Düşününde yaptığınız hatayı düzeltiniz.
  • Nurettin Canikliye de Çağrımız; Çamoluk ta size karşı yapılan bu pozitif ayrımcılığa  ve ilgiye karşı artık sizde bir adım atın da Çamoluk’a hizmet veren kurum ve kuruluşlar Çamoluk tan gitmesin!
 
  • Çamoluk Haber olarak konunun takipçisi olacağız.
  • Ve bu kurumların Çamoluk ta kalması için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
  • Değerli Çamoluk Haber okurları sizlerde bu haberleri ve yapılan haksızlıkları.Başta Başbakanlık, Ak Parti Genel Merkezi, Bakanlıklar Giresun Valiliği ve Giresun İl Başkanlığına mail ve Faks yoluyla göndererek tepkinizi  gösterin. Şundan emin olunuz ki bize yapılan bir çok haksızlıkların Ankara ile  alakası yok. Vilayet içi uygulama ve tasarruflardır. Çünkü Çamoluk’un hakkını savunan gerçek manada birileri yok!

tüm bu olanlardan sonra Çamoluk Yazılar Mahallesinden Mansur Sürücü adlı okurumuz Çamoluk'un durumunu dizelere  dökmüş. Ne güzelde anlatıyor Çamoluk'un halini

 
Önce adliyen gitti sonra herşeyin
Dürdüler defterin yaran çok derin
Söktüler göğsünden kara ciğerin
Şair ağlıyor boşunamıdır
...
Oltaya takılan balık gibisin
Çırpınıp durursun sanki dirisin
Aslına bakarsan yalnız değilsin
Sözler dökülüyor boşunamıdır
...
Irmağın akar sanki bir cennet
Bilmemki halin kime emanet
Size söylüyorum duyun ey millet
Çamoluk ilçe olmuş boşunamıdır
...
Bankan yok kimse çekemez maaşı
Yoksuldur herkes alamaz aş'ı
Dinmez mansurdaki garip göz yaşı
Kalemim söylüyor boşunamıdır
Mansur Sürücü
13/11/2010

YORUM EKLE
YORUMLAR
farukakarçeşme
farukakarçeşme - 13 yıl Önce

nerede şovmenler kulübü yoksa yine mazeretleri ab uyum yasalarımı yoksa çamoluk uyuşturma politikaları referandumda %92 evetten aldıkları çeyrek altınları bozdurup çamoluğa yatırm yapmayımı düşünüyorlar başka birşeyde beklenmezdi zaten ama iyi oluyor

farukakarçeşme
farukakarçeşme - 13 yıl Önce

yıllardır ilkokulu bititirememiş insanlar o ilkel şartlarda ilçe olması için olmayan imkanlarını ortaya koymuşlar şimdi ise ayakkabının ucuna basarak yılda birkere kendi egolarını tatmin etmek ve reklamlarını yapmak için çamoluğa birkere gidenlermi samimi yoksa o cahiller diye adlandırdıklarımı ama ben onlara birşey demiyorum kendi çıkarları için uğraşıyorlar biz yırtınırken onlara yem olan çamolukluya benim sitemim tekrar ediyorum bunlardan yoğrt olmaz kanmayın aldanmayın

fatih aydin
fatih aydin - 13 yıl Önce

Sayın Editör,
Bildiğim kadarı ile Türk Telekom özelleşti ve ortaklık yapısı %55 Oger Telekom, %30 Hazine, %15 halka arz şeklinde. Yani bu kurumda hakim ortak devlet değil. Şirketi, Lübnanlı ünlü Hariri ailesi idare ediyor ve CEO bu aile tarafından atanıyor. Bildiğiniz üzere özel bir şirket ancak kâr etmeyen şubeyi ya da iştigal alanını kapatır. Bu sebeplerle itiraz etmek isteyen hemşehrilerimizin Başbakanlık veya sair devlet kurumlarına başvurması yerine doğrudan Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne bildirmeleri yerinde olacaktır. Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

- 13 yıl Önce

Fatih Bey yorumunuz için öncelikle teşekkür ederiz.Sizin de Kurban Bayramız Mübarek olsun. Fatih Bey Yazmış olduğunuz şirket ortaklık oranları doğrudur. Ancak sizinde iyi bileceğiniz gibi özelleştirilen kamu şirketleri belli öncelikler gözetilerek özelleştirilir. Ülkemizin Stratejik kurumlarından olan Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesine "Alın bu şirketi kar edin,edemez iseniz kapatın" mantığıyla verilmedi.Kamunun yararını gözetmesi , İstihdam sağlaması ve rekabet şartlarının oluşturulup vatandaşın daha kaliteli ve ekonomik Telekom hizmetlerinden faydalanması için Özelleştirildi. Hiç kimse iddia edemez ki! Türk Telekom da bütün yetki Hariri ailesinde dir,istediği tasarrufu yapar diye.Oysaki Fatih Bey sizin gibi Çamoluk’un Entelektüellerinden,aynı zamanda Çamoluk Derneği yöneticisinden beklenen;Yapılanın kabul edilemez olduğunu bildirip bu kararın geri alınabilmesi için halk ile birlikte girişim başlatıp bu hizmetin tekrar Çamoluk ta verilebilmesini sağlamak olmalıydı diye düşünüyoruz. Çünkü sivil toplumların bir görevi de vatandaşa yapılan haksızlıklara karşı durmak ve mücadele etmek tir.Bu Duygu ve düşüncelerle tekrar Kurban Bayramınızı Tebrik ediyor,Ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Editör

kavseyn
kavseyn - 13 yıl Önce

Neden ki, niye ki birileri hemen birilerini savunmaya çalışıyor... Yoksa olanlardan ve söylenenlerden alındınız mı? Çamoluk'un durumu belli. Giden Telekomla kalmaz herhalde... Bir daha ki bayrama süpriz gelişmelerle Çamoluk'u bekleyin... Biz bize yetiyoruz ama korkuyoruz ki "Bizi" de götürürler!!! (Garip Çamoluk)

ali tatar
ali tatar - 13 yıl Önce

GİRESUN Doğankent ilçesinde referandumda bir Telekom yetkilisinin hayır oyuna çalıştığı için milletvekilimiz baskı yapıyor Telekom genel müdürüne, görevden alınması için. Bu konu, haber siteleri ve gazetelerde yayınlandı. Şimdi soruyorum fatih e işinize gelmediği zaman Telekoma karışamıyorsunuz yok özelleşti falan hemen birilerinin avukatlığını yapıyorsunuz. Ama diğer taraftan da genel müdürlüğe baskı yapabiliyorsunuz HAYIR oyu istediği için . Sizin yaptığınız ihanettir…
saygılar...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205