Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'den 29 Ekim Mesajı

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'den 29 Ekim Mesajı

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Sosyal medya aracılığı ile yayınladığı mesajda;

 "Aziz Hemşehrilerim,

Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hepinizi muhabbetle selamlıyorum.
Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir: 
- Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.
- Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.
- Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.
91 yıl önce Cihan Harbi ve İstiklal Savaşı'ndan harap vaziyette çıkan Türkiye, bugün güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik rejimi, dinamik nüfusu, kuvvetli ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiştir. 
Tarihinin ve coğrafyasının kendisine yüklediği misyonu dikkate almaya ve çağın dinamiklerini doğru okumaya başlayan Türkiye, bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, dostluğu aranan, husumetinden çekinilen bir aktör konumuna yükselmiştir. Bir cazibe merkezi haline gelmiştir. 
Gelinen bu nokta, milletimizin her kesiminin sarfettiği ortak gayretin ürünüdür.
Ülkemizin jeopolitik konumu, komşularımızda süregiden istikrarsızlık, yanıbaşımızdaki yangın ve terör belası her zamankinden daha fazla güçlü olmamızı gerektiriyor.
Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. 
Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. 
Bugün de önümüze çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz bu birlik ve beraberlik duygusudur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Yakın ve uzak tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.
Bu inanç ve coşkuyla, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, çocuklara ve gençlerimize sevgilerimi, bizim kuşağımızı yetiştiren büyüklerimize saygılarımı sunuyorum.
Sağlıcakla kalın."
SAVAŞ AKARÇEŞME 
ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKANI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205