Çamoluk'ta Gazze için gıyabi Cenaze Namazı

Çamoluk'ta, Gazze'de ki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çamoluk'ta Gazze için gıyabi Cenaze Namazı

 Siyonist İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucu şehit olanlar,Çamoluk'ta Gıyabi Cenaze namzı ile anıldı.

1 Ağustos 2014 Cuma günü Cuma Namazı çıkışında Çamoluk Merkez Camiinde kılınan Gıyabi Cenaze namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşıkm 40°'lik sıcağın altında kılınan Gıyabi Cenaze Namazından sonra vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

Cenaze Nazı öncesi ve sonrasında, herhangi bir slogan atılıp yürüş yapılmadı.

Cenaze Namazı,iki kez ilan edilerek duyurusu yapıldı.

Gıyabi Cenaze Namazını, Çamoluk Merkez Camii İmamı İsmail Tombul'un kıldırdı.

Cenaze Namazına  katılmak için dışarda bekleyen vatandaşlar, Cuma Namazını kıldıran misafir imamın, namazdan sonra yaklaşık 25 dakika  dua etmesi nedeni ile, sıcaktan bunalarak namaza katılmadan alandan ayrıldılar.

Emniyette Cenaze Namazı Rahatsızlığı

Çamoluk Haber'in daha önce hazırladığı,Gazze'ye destek pankartlarından olan "Çamoluk'tan Gazze'ye direnişe Bin Selam" yazılı  pankart polis tarafından kaldırıldı.

Namazdan önce Ramazan Bayramı süresince Çamoluk ilçe merkezinde asılı olan bu pankarttan Namaz esnasında emniyet ekipleri rahatsız oldu.

Ayrıca Namazın  izinsiz olduğu gerekçesi ile,Çamoluk Haber Editörü Kazım Karaçoban, emniyete çağrılarak bilgi vermesi istendi.

Çamoluk Emniyet Müdürü Şahin Kılıç,İzinsiz Cenaze Namazı kılınması ile, kendilerinin zordurumda kaldığını,Çamoluk Kaymakamının konu ile ilgili kendilerinden bilgi istediğini söyledi.
Kazım Karaçoban'ın kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin alınması üzerine, 
" Ben İstanbul Okmeydanında ikamet ediyorum. Burakcan Karamonoğlu'nun vurulduğu yer, benim evime 150 metre mesafede, burada her gün gösteri ve yürüyüş oluyor, bunların hiç biri de polisten izin almıyor.Ayrıca her gösteri de de kamu mallarına ve çevreye zarar veriyorlar. Bunların kimlik bilgileri alınmıyor, biz bir Gıyabi Cenaze Namzı   kıldık ,slogan yok,yürüyüş yok, yine de fişleme amaçlı kimlik bilgilerimiz alınıyor" diyerek tepki gösterdi.

Çamoluk Haber






YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali TATAR
Ali TATAR - 10 yıl Önce

POLİS GÖREVİNİ YAPIYOR ARKADAŞLAR. BÖYLE HABERLERLE POLİSİ HEDEF GÖSTERMEK DOĞRU DEĞİL. HABERLİK BİR DURUM BİLE YOK. NE GEREĞİ VAR BURAYA EMNİYET NAMAZ RAHATSIZLIĞI DİYE BAŞLIK ATMANIN....
SAYGILAR....

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205