Eğribel'Sembolik Kazma

Eğribel Geçidine Tünel için İlk Temsili Kazma Vuruldu.

Eğribel'Sembolik Kazma

Eğribel Tüneli için İlk Temsili Kazma Vuruldu…

Eğribel Geçidine Tünel için İlk Temsili Kazma Vuruldu…
24 Temmuz 2010 / 18:49

Eğribel Geçidine Tünel için İlk Temsili Kazma Vuruldu…

Giresun'u iç kesimlere bağlayacak olan Eğribel Tüneli için devletten önce vatandaş harekete geçti. Giresun'da Sivil Toplum Örgütleri Eğribel Tüneli'nin söylemden uygulamaya geçmesi amacıyla 24 Temmuz Cumartesi günü sembolik olarak ilk kazmayı vurmak adına Giresun merkez ve ilçelere ait Sivil Toplum Örgütleri Eğribel Tüneli'nin söylemden daha çok uygulamaya geçmesi amacıyla bir araya geldi.

“Giresun'un nefes borusunu açalım” parolasıyla 22 Sivil Toplum Örgütü'nün 24 Temmuz Cumartesi Günü Eğribel Eyfaloğlu Obası'nda bir araya gelerek tünel için sembolik olarak ilk kazma bugün vuruldu. (24 Temmuz 2010 / 18:49)Eğribel Tüneli için büyük bir sinerji oluşturmak adına yapılan eylemde Eğribel Tüneli'nin Giresun'un ekonomik ve sosyal hayatına canlılık getireceği anlatıldı ve “Eğribel tüneli Karadeniz'in, Giresun'un İç Anadolu'ya ulaşımının daha da kolaylaşacağı" ifade edildi.

Ayrıca Giresun'la ticari, sosyal ilişkileri bulunmayan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizle de bağlantımızı sağlayacağı yine Giresun sahilini Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz'in bu güzergâhı kullanarak milli gelirin bu gölgeye akması sağlanacağı konusunda konuşmalar yapıldı. Bu tünelin Giresun için hayati önem taşımakta olduğu Bu yüzden Giresun'un nefes borusunu açmak için Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Öncelikle topluca Topal Osman ağa anıtına yürüyüş gerçekleştirildi, burada saygı duruşu ve istiklal marşının ardındın dan dualar edildi ve akabinde organizasyonun yapıldığı platforma geçildi.

Öncelikle organizasyon liderlerinden Av.Murat TOKER söz aldı ardından Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin YILANCI, Giresun Odalar Birliği Başkanı Ali KARA, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer CİNEL, Şebinkarahisar'ın Duayenlerinden Emekli Öğretmen, Yazar Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK ile diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyelerinin konuşmalarının ardından verilen mesaj şu oldu; Giresun'un ve bu bölgenin nefes borusu olan bu Eğribel geçidinin yıllarca siyasetçilerin oy rantına dönüştürmesi ve sürümcemede bırakıldığını ve artık bu sözle olmayacağını artık fiili olarak eyleme geçilmesi noktasında fikir ve düşüncelerin ifadesinin ardından tüm katılımcılar ile birlikte Eğribel Tüneli için ilk temsili kazma vuruldu.

Organizasyonda gözlerden kaçmayan şu vardı. Kaldı ki; yine o anda beyan edildi;



Şebinkarahisar'dan katılan Şebinkarahisar Belediye Başkanı, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Başkanları ve Şebinkarahisar halkının katılımının fazla olması gözlerden kaçmadığı ifade edilmesi organizasyona damgasını vurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205