Giresun'lular Şehitleri Afyonkarahisar'da Anılacak!

Giresun federasyonu'nun her yıl düzenlediği Afyonkarahisar Giresunlular şehitleri an ma programı bu yıl 27 Ağustos cumartesi günü saat 17.00'da gerçekleştirilecek.

Giresun'lular Şehitleri Afyonkarahisar'da Anılacak!

Giresun Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek anma programı, Afyonkarahisar, İscehisar Doğanlar köyü Giresunlular şehitliğinde gerçekleşecek, program saat 17:00'da başlayacak.

Giresun Federasyonu sosyal medya hasabından davet mesajı yayımlayarak, İstanbul'dan kalkış ve dönüş ücretsiz otobüsle ulaşım imkanı sağlayan Giresun federasyonu, genel sekreteri Ali Bıldırcın'a isim yazdırarak katılım sağlamak isteyenler, hizmetten faydalanabilecekler. 

Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, heyetiyle Giresun Valisi Enver Ünlü'yü makamında ziyaret ederek anma töreni için davette bulundu.

Törenle ilgili Çamoluk Eğitim Kültür dernek başkanı Hacı Canik'te sosyal medya dernek hesabından davet mesaji yayımladı.

Başkan Canik; "Saygıdeğer Çamoluk'lular Kıymetli Derneklerimiz.

Giresun Federasyonumuzun her yıl geleneksel olarak düzenlediği bu yıl 27 Ağustos 2022 tarihinde Cumartesi günü yapılacak olan Afyon Giresunlular Şehitliği Anma Programına Çamoluk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kıymetli köy derneklerimizi ve Çamoluk'lu hemşehrilerimizi temsilen katılım sağlayacağız.

Şehitlerimizi anma programının hayırlara vesile olmasını temenni ederek bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz."dedi.

GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ AFYONKARAHİSAR 

İscehisar İlçesi'ne bağlı Doğanlar Köyü'nde bulunmaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında Giresunluların oluşturduğu 47'nci Alay tarafından ele geçirilen Dedesivrisi’nde (Sivritepe) şehit olan 14 Giresunlu için 1967 yılında Giresunlu Hacı Ahmet Halis Asal tarafından ilk düzenlemesi yapılmış, 1990 yılında ise bugünkü anıt ve mezarların bulunduğu şehitlik haline getirilmiştir. Giresunlu Hacı Ahmet Halis Asal'ın vasiyeti üzerine 1977 yılında vefatından sonra silah arkadaşları olan şehitlerin yanına defnedilmiştir.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2022, 05:28

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205