Gölova'yı Sel Vurdu

Komşu İlçemizi önce dolu sonra sel vurdu.

Gölova'yı Sel Vurdu

Geçtiğimiz gün komşu ilçemiz Gölov'da dolu yağması neticesinde oluşan sel ilçede büyük zarara yol açtı.

Araçların sürüklendiği parke taşlarının yerlerinden söküldüğü selde vatandaşlar korku dolu anlar yaşadılar.

Şiddetli yağan dolu sonucunda oluşan sel önüne ne geldiyse sürkledi.

Özellikle; Aşağı Cami Mahallesi Kanal Caddesi üzerinde oluşan sel suları çöp konteyneri, ağaç kalaslar ve bir otomobili sürükledi.

O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Ayrıca bir market çalışanının da, marketi sulardan kurtarmaya çalışması kameralara yansıdı.

Meydana gelen  afet sonrası  Gölova'da hasara tepit çalışmalarına başlandı.

Sivas Valisi Salih Ayhan'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Ayhan, ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek “ Dün şiddetli bir yağış sebebiyle ilçemizde bir hasar oluştu. Hamdolsun can kaybı yok ancak maddi hasarın yaşandığı bölgelerimiz var. Rabbim, daha büyük doğal afetlerden bizleri korusun. Sarılamayacak bir yaramız yok. Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğümüz ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ilçede çalışma yapacaklar” şeklinde konuştu.

İlçe halkının kısa sürede yaralarının sarılacağını ifade eden Ayhan, su akslarına, vadilere konut ve yerleşim alanı kurma ve bu tür alanların imara açılması konusuna dikkat edilmesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü belirtti. Sivas Valisi Salih Ayhan, acil olarak ilçedeki tahribatı gidereceklerini, alt yapıyı iyileştirecek çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, “Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğümüzün yapacağı çalışmalar ve ilçede selin neden olduğu zarar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a da bilgi verdim. Süreci ilk saatlerden itibaren takip ediyoruz. Özel idaremizin ekipleri de burada çalışma yapıp yaraların sarılmasına destek olacaklar. Birlik ve beraberlik içerisinde bu badireyi aşacağız. Bir vali olarak da bu işin üzerinde hassasiyetle duruyorum, takipteyiz. Milletvekillerimizle de yoğun bir şekilde görüşmemiz oldu. Kendileri de buradaki sorunu giderecek şekilde Ankara’dan destek olacaklarını söyledi. Gölova halkımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbim daha büyük afet ve felaketlerden bizleri korusun diyorum.” dedi.

Golva'yı vuran sel ile ilgili vdeoyu izlemek için Tıklayınız

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 08:40

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI - 4 yıl Önce

Komşu ilçemize hemşehrimiz kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU nezdinde geçmiş olsun dileklerinizi sunar can kaybı olmadığı içi Allah'a şükrediyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205