Gölova'dan İlginç Nüfus Artış Teşviki

Komşu ilçemiz Gölova Kaymakamlığı tarafından, nüfus artışı için ilginç taktik uygulamaya başlandı.

Gölova'dan İlginç Nüfus Artış Teşviki

Yerel yönetimlerin,merkezi idareden aldığı  ödeneklerin, nüfusa dayalı olması nedeni ile, küçük ilçeler, nüfus artışı için ilginç yötemler geliştiriyor.

Sivas'a bağlı komşu ilçemiz Gölova kaymakamlığı da, ortaya koyduğu “Aramıza Hoş Geldin”  projesi ile, Gölovanın nüfus artışına katkı sunmaya çalışıyor.

Gölova Kaymakamı  Erkan İsa Erat  eşi Münevver Erat ve beraberindeki heyetle birlikte “Aramıza Hoş Geldin” Projesi kapsamında Gölova Merkezde bebek sahibi olan aileleri ziyaret etti. Ziyaretlerde  Kaymakam Erkan İsa Erat  “Bebeklerimize altın, bebek arabası, yenidoğan paketleri, bebek kıyafet hediye ediyoruz. Bebeklerimize anne ve babasıyla mutlu, huzurlu, sağlıklı,  vatana ve millete hayırlı bir evlat olmasını diliyorum. Tüm aileleri ziyaret ederek tebrik etmek ve aramıza katılan yavrularımıza “Aramıza Hoş Geldin” demeye devam ediyoruz” dedi.

Çamoluk Belediyesi tarafından da çeşitli platformlarda gündeme getirilen, "Nüfus artışı" yerel yönetimlerin can suyu olarak görülüyor.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 10:40

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 8 yıl Önce

sayın kaymakam beyimizi yürekten kutlarız. benim naçizane düşüncem, her doğan çocuğa 50 adet dut ağacı hediye edilmesi. proje kapsamında köy meraları yeşereceği gibi, her doğan çocuğun kendine ait bir arazisi olduğu gibi, çocuk okul çağına geldiğinde fidanları büyümüş ve daha ilkokulda iken kimseden maddi yardım almadan kendi gelirini sağlayacak. bu projemi birçok toplantılarda dile getirmekteyim, inşAllah bir gün hayata geçecektir. bu proje neden olmasın, dağlarımız bomboş durmakta olup, verimli topraklarımız hızla denizlere akıp gitmekde. orman vasfına girmiş arazilerimize çam dikmektense meyve veren dut ağacını dikerek bölge ekonomisine de katkı sağlanmış olacaktır. 50 ağaç dikilen arazi kamu arazisi olacak, ancak tarım yapıldığı sürece kişi adına kullanım hakkı olacak. yani yeni doğan çocuk tarım adına katkı sağlamış olacak. köyünde geliri olan bir kişi büyükşehire neden gitsin. bu gün 50 fidan yarın 500 fidan olur...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205