İşte Giresun'lu Şehidimiz, EMRAH

Giresun,Diyarbakı'daki Pkk Pususunda Şehid olan er için ağlıyor.

İşte Giresun'lu Şehidimiz, EMRAH

Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlere karşı yürütülen operasyon sırasında dün şehit olan 13 askerden biri Giresun’dan.
Geçen hafta kaçırılan 2 Asker ile 1 Sağlık Teknisyeninin aranması çalışmalarına katılarak operasyon için arazide bulunan, Silvan 4.Taktik Jandarma Alay Komutanlığı, 1.Jandarma Komando Taburunda görevli bir birliğimiz, dün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden girilen sıcak temas sonucunda ilimiz Dereli ilçesi Yavuz kemal Beldesi’nden 1989 doğumlu 92 tertip J.Komd. Çvş. Emrah Eker, çatışmada şehit oldu.Terhis olmasına 20 gün kaldığı belirtilen şehidimizin 4 kardeş olduğu ve babasının Yavuz kemal Belde Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığı öğrenildi.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında şehit olan 13 askerden biri olan Giresunlu Er Emrah Eker’in, 15 gün önce ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde "Bu operasyonda şehit olamadım, kısmetse öbür operasyonda şehit olacağım" dediği ortaya çıktı.
Şehit erin Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesindeki evine acı haberin ardından Türk bayrağı asılırken, belde merkezine de Türk bayrağı asıldı. Yavuzkemal Belediyesi’nde şoför olarak çalışan baba Sadık Eker (45), oğlunun Ramazan Bayramı’nda tezkere almayı planladığını ve o nedenle yakın dönemde izin kullanmadığını söyleyerek, "En son 15 gün önce görüştük. Bize operasyonda bir askerin şehit olduğunu anlatarak, Operasyondan yeni döndük. Bu sefer şehit olamadım, kısmetse öbür operasyonda şehit olacağımdedi. Şehit olmayı çok istiyordu" dedi.Anne Medine Eker ise gözyaşları içinde, "Vatan sağ olsun. İki kız, iki erkek evladım vardı. Bir evladım daha var askere gidecek. Gerekirse bu vatan için o da şehit olsun" diye konuştu.
Şehidimizin babası Sadık Eker’i telefonla arayan Vali Dursun Ali Şahin başsağlığı dileklerini iletti. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Kaynak: Giresun Işık








YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem mest
muharrem mest - 13 yıl Önce

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205