KAĞITHANE’DE CİRİT ŞOV

 “Sadabad Yaz Etkinlikleri” kapsamında yapılan Geleneksel Cirit Oyunlarında heyecan doruğa ulaştı. Özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergileyen biniciler, Ata Sporunun mirasçıları olarak Hasbahçe’de coştular. Adeta cirit şov yaptılar. Bu yıl her zamankinden daha da renkli görüntüler izledik.

Tarihi sporlarımızdan birini teşkil eden cirit oyunları, G.S.D.F. kontrolünde“Sadabad Yaz Etkinlikleri” çerçevesinde programa alınarak, 10 Haziran Pazar günü Hasbahçedeki “Cirit Sahası”nda gerçekleştirildi. Cirit oyunlarını AK Parti İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Sevim Savaşer ve Şirin Ünal, İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç ile birlikte izledik. Çeşitli basın ve TV Kuruluşlarının yakından takip ettiği, Erzurum, Uşak, Erzincan ve Bayburt Üniversitesi Atlı Cirit Spor Kulüplerinin yürekleri hoplatan oyunlarını, tribünleri dolduran yüzlerce kişi de heyecanla izledi. Puan usulü ve Kara Cirit gösterilerinden sonra Kupa, Plaket ve Madalyalar verildi.

Sizlere Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan(G.S.D.F.) ve cirit ile alakalı düşüncelerimden bahsetmek istiyorum. G.S.D.F. Türkiye'de geleneksel spor dalı olarak kabul edilen cirit, atlı cirit, rahvan binicilik, aba güreşi,kuşak güreşi, şalvar güreşi, matrak, kızak ve atlı kızak sporu branşlarını barındıran ve 1996 yılında kurulmuş bir spor federasyonudur. Bu federasyonun içinde bulunmak ve cirit’i yaşatmak için elimden geleni yapmak beni çok mutlu ediyor.

Cirit, bünyesinde bağışlama unsuru bulunan tek spor dalıdır. Cirit’in önemi asla unutulmamalıdır, genç neslimiz bu sporu öğrenmeli ve devam ettirmelidir. Cirit’i sahiplenmek tarihimizi ve kültürümüzü sahiplenmektir. Atlı Cirit’imizin desteklenmesi ve ülkemiz adıyla anılan ve dünyada marka olması en büyük arzumdur. Bu konuda ne gerekirse yapılıyor. Eninde sonunda bütün dünyanın peşinden koştuğu spor dallarından birsi haline gelecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Son olarak; Ata sporlarımızı destekleyen ve sahiplenen herkese Geleneksel Spor Dalları Federasyonu adına teşekkür ederim. Sevgi, saygı ve muhabbetlerimle…

YORUM EKLE

banner200

banner205