Hüseyin Akarçeşme

Çamoluk Dulundas Mahallesinden Aynı zamanda sitemiz yazarlarından olan İşadamı ve yazar Hüseyin Akarçeşme Sosyal faaliyetleri ileri düzeyde bir hemşehrimiz.

Hüseyin Akarçeşme
İŞ ADAMI VE SOSYAL YÖNÜYLE
HÜSEYİN AKARÇEŞME
 
Akarçeşme Maden Metal İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Eşbaşkanı olan Hüseyin AKARÇEŞME 1955 Giresun Çamoluk doğumludur.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyesi olan Hüseyin AKARÇEŞME, basın ve kamuoyunda da tanınan bir gazeteci, yazardır. Değişik gazetelerde ve dergilerde, kömür sektörü, kültür ve spor konulu makaleler yazarak basından bilgilendirmeyi ve bilgi akışına önemli derecede katkı sağlamaktadır.  
 
İstanbul Ticaret Odası’nda, Meclis Üyesi ve 88 No’lu doğal ve işlenmiş katı yakıt meslek komitesinin başkan yardımcısı olarak görevini yürüten Hüseyin AKARÇEŞME, kömür sektöründe de önemli çalışmalar yapmış ve bu çalışmalardan dolayı örnek bir girişimci olmuştur. Ukrayna’nın LVİV şehrinde 2008 Ağustos ayında yapılan 7. Avrupa Kömür Konferansında, kömürün uzun yıllar enerji olarak kullanılacağına ilişkin araştırma ve açıklamalarıyla bütün dünyaya mesaj göndermiş ve literatüre de girmiştir. 2009 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfında Denetim Kurulu üyesidir.
 
Hüseyin AKARÇEŞME’nin meslek hayatında en önemli başarılarından biri de, doğaya, çevreye hiçbir şekilde zarar vermeyen, dünyanın en kaliteli, en dayanıklı dumansız mangal ve nargile kömürünü Türkiye’ye getirmesidir. Bu kömürle birlikte, geleneksel mangal kömürü yerine teknolojik + ananevi, kömür devrimini de başlatmış bulunmaktadır.
 
Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin AKARÇEŞME bu federasyon içerisinde yer alan atlı cirit sporunu ön plana alarak, atlı cirit’in dünya sporu ve dünya markası yapılması yolunda öncü olmuştur. ( Ata sporumuz atlı cirit bağışlama unsurunu bünyesinde barındıran yegane spordur. )
 
Birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atan, Hüseyin AKARÇEŞME,
Akmayan çeşmeleri akarçeşme haline getirilmesi sloganıyla” tarihi çeşmeleri yenilemek ve kullanılır hale getirmek amacıyla, Akarçeşme Vakfı’nın kurulmasını sağlayanlardandır. Akarçeşme ailesi olarak, Eyüp ilçemizin tarihi çeşmelerinden olan Cezmi Kasım Akarçeşme sokağında ki,  AKARÇEŞME’yi restore ettirerek bir başlangıç yapmıştır. Bunun yanı sırada İstanbul Ticaret odası Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne müracaatla tarihi çeşme, türbe ve bina restorasyonları ile halkımızın hizmetine sunma konusunda da Kağıthane ilçe sınırları içerisindeki Tarihi Çeşmelerin kullanılır hale getirilerek, halkımızın hizmetine sunulması hususunda İTO ve Kağıthane Belediyesi arasında köprü görevi görmektedir.
 
Hüseyin AKARÇEŞME, Gezginler Kulübü Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir. Toplam 80 ülke gezerek başta ülke insanlarını, kültürlerini ve yaşam tarzını incelmiş tanıma fırsatı bulmuş, çeşitli toplantı sohbet ve konferanslarda çevresiyle izlenimlerini paylaşmıştır. Yine gezdiği ülkelerin kendine has meşhur tarihi eselerini ve diğer kültür öğelerinin fotoğraflarını çekerek mevcut arşivlere katkı sağlamış ve belgesel hazırlayarak kamuoyuna sunmuştur.
 
Hüseyin AKARÇEŞME, iyi bir Beşiktaşlıdır. İTO BJK Platformunda görevi vardır.  BJK kongre üyesi olan Hüseyin AKARÇEŞME, 35’e yakın dernek ve sivil toplum örgütünün de üyesidir.                                           “YOLUN AÇIK OLSUN HÜSEYİN AKARÇEŞME


YORUM EKLE
YORUMLAR
yaşarakarçeşme
yaşarakarçeşme - 7 yıl Önce

Yolun.açık.olsun.dayi.basin.sagolsun.halamin.Allah.rahmet.eylesin.makami.cennet.olsun.bu.mubaret.cuma.gunu.Allah.yarcimiz.olsun.cumamiz.mubarek.olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205