Yeniceliler Haftasonu Pınarbaşında Şükür Kurbanında Buluşacak!

Yaklaşık 100 yıldır her yıl aralıksız düzenlenen ve Yenice'lilerin hatta tüm Çamoluk'un yoğun ilgi gösterdiği Yenice'nin kültürel ve ata geleneği olan Şükür Kurbanı etkinliği 3 Haziran Cumartesi günü Pınarbaşı sosyal tesislerinde gerçekleştirilecek.

Yeniceliler Haftasonu Pınarbaşında Şükür Kurbanında Buluşacak!

Yenice köyü kültür ve dayanışma derneğinin organize ettiği asrın geleneği Pınarbaşı şükür kurbanı 3 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 11:44'te gerçekleştirilecek. 

Dernek başkanı Hasan Cebbar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kültürel gelenekleri olan Şükür kurbanı için davet mesajında bulundu.

Başkan Cebbar'ın yanı sıra, Yenice Köyü kültür ve dayanışma derneği başkan Cebbar adına, yönetim kurulu, dernek resmi sosyal medya hesaplarından da afişle davet mesajında bulundu. Davet mesajında şu ifadelere yer verildi. " Yüzyıl'ı aşkın süredir devam ettiği tahmin edilen, son 40 yıldır aralıksız devam eden, geleneksel Pınarbaşı şükür kurbanı programımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir" denildi.

Öte yandan, 4 Haziran Pazar günü, Yazılar ve Kurtuluş mahallesi derneğinin geçmişten bugüne devam eden geleneksel yağmur duası ve şükür kurbanı için hayran'da bir araya gelecek.

Çamoluk Haber olarak her iki köyümüzde yapılacak olan, şükür duaları, kurbanlar, ve yağmur duası tüm ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2023, 21:06

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı Ahmet Ayaşlı
Hacı Ahmet Ayaşlı - 12 ay Önce

Selamlar kazım bey 40 yıl değil 100 yıllardır devam ediyor şükür kurbanımız

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205