26, Çamoluk Bal Festivali de bitti.

26. Çamoluk Bal Festivali bu yıl 2 gün sürdü.

  26, Çamoluk Bal Festivali de bitti.

 Bir Çamoluk geleneğine dönüşen Çamoluk Bal Festivali, bu yıl  yirmialtıncı kez yapıldı.

Organizasyon  Komite Başkanlığını Kadir Alegöz'ün yaptığı  26.Çamoluk Bal Festivali, 23-24 Ağustos 2018 tarihinde , son yıllarda olduğu gibi yine Çamoluk Gölpark'ta yapıldı.
Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk  Belediye Başkanlığı,Çamoluk Derneği,Çamoluk Arıcılar Birliği ve Çamoluk Esnaflar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Çamoluk Bal Festivaline 18 sanatçı katıldı.
Sunuculuğunu Hüseyin Yetimova'nın yaptığı Çamoluk Bal Festivalinde,
Nurettin Bay,Onur Bozatlı,Nazmi Can gibi sanatçıların yanında, Çamoluklu sanatçılar sahne aldılar.
Çamoluk Bal festivaline, İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, Giresun Milletvekilleri: Sabri Öztürk, Cemal Öztürk ve Kadir Aydın'ın yanısıra yine İstanbul Milletvekili Osman Poyraz , Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Alucralı Kanaat Önderi Kasım Yağcıoğlu hoca katıldılar. 
23 Ağustos 2018 Perşembe günü başlayan festivalde ilk olarak, Çamoluk prtotokolu ve vatandaşlar Çamoluk Şehitliğin,i ziyaret ettiler.
Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ve   dualar edildi.
Daha sonra Şebinkarahisar Belediyesi Mehteran takımının eşliğinde, saat 14:30'da Çamoluk girişinden topluca festival alanına geçildi.
Protokol konuşmlarının yapıldığı festival de dereceye giren ballar açık arttırma usulü ile satıldı.
Festivalde üzerine ay yıldız işlenmiş  bal da özel satışa sunuldu.
Yapılan değerlendirmede;
1. Bal  (Arif Kaleli Kaledere Köyünden)
2. Bal  (Hilmi Çağdaş  Akyapı Köyünden)
3. Bal (Dursun Duyan Dulundas Mahallesinden)

4. Özel Bal ( Zeki Geco Usluca Köyünden)  olarak sıralandı.

Yapılan açık arttırmada; 1. Balı 7000 TL'ye iş adamı Halit Karakuş, 2. Balı 4500'TL'ye İş adamı Osman İri, 3. Balı 3000 TL'ye eski Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen  ve özel ay yıldızlı balı ise 8000TL'ye Yenice Köyü Dernek Başkanı Zekariya Duras aldılar.
Birinci balı iş adamı Halit Karakuş, Milletvekili Cemal Öztürk'e hediye ederken, özel ayyıldızlı balı da, Yenice Köyü Dernek başkanı Zekeriya Duras İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan'a hediye etti.
İkinci ve üçüncü ballar da diğer milletvekillerine hediye edildiler.
Festivalde dereceye giren bal ürteticilerine plaket takdim edildi.
Geçtiğimiz yıl ilk defa iki yıllığına seçlien Bal Ağası Zeynel Nazlı'ya da  da plaket takdim edildi.
Plaket takdimlerinden sonra festival alanın da eğlence başladı.
Festival programında yer alan sanatçılar iki gün boyunca sırasıyla sahne aldılar.
Gündüzlerin hava sıcaklığının çok yüksek olması nedeniyle ilgi az olurken akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle de birlikte festival alanı doşup taştı.
Gece yarısna kadar eğlencelerin devam ettiği gözlendi.
Festival alanında sahne alan Dulundaslı sanatçı Nurettin Duyan'ın babamdır türküsünü okurken babasının sahneye gelerek oluna sarılması  olayı görenlre duygu dolu anlar yaşattı.
Çamoluk Haber













































Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2018, 20:45

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Feyzullah köprübaşı
Feyzullah köprübaşı - 6 yıl Önce

Avrupa'da bir cumhurbaşkanı , bir iş adamından 50 Euro lük hediye uçak bileti aldığı basına yansıyınca istifa etmek zorunda kaldı.bunun onlarca örneği var.....7 bin tl ilk bir emtianın siyasiye hediye edilmesi ve bunun kabul görmesi hukukende, etik olaraktan doğru değildir...

Adem Düzyurt
Adem Düzyurt - 6 yıl Önce

Camoluk yeşil vadi 26 altıncısı olan bal fesdivalinida mazide birraktik camolugu ne faydasi oldu bilen doslarimiz yazarsa vatandaş olarak bizlerde bilgilenmiş olacağız camolukdaki kapisi kilitli olan yatirimlarin dahada kilitli kalmasi için birinci gelen bali 8 bin teleye satin alarak milletin vekiline verdikde kimin reklamini yaptik camolukdaki faliyete geçmeyen enkazlarinmi yoksa çamoluğumuza

Adem Düzyurt
Adem Düzyurt - 6 yıl Önce

Yeşil vadi camoluk doslar bizler camoluklu olarak bir şeyi unuttuk neyi derseniz milletin vekillerine 7 binlik 8 binlik 6 binlik balın yaninda tuzsuz tereyagini yayla kaymagini nasil unuttuk elim Allah sade yine yerlerse camoluk bali çok kesgindir dokunmasin tezelden vekillerimize birileri ulasinda camoluk balinin reçetesini okumadan yemesinler

HACI CANİK ÇAMOLUK DER BAŞKANI
HACI CANİK ÇAMOLUK DER BAŞKANI - 6 yıl Önce

26.GELENEKSEL BAL FESTİVALİMİZE KATILAN BAKANLARIMIZA TBMM İDARİ AMİRİMİZE SN VEKİLLERİMİZE ÜSKÜDAR BLD BŞK NIMIZA SİYASİ PARTİ BŞK VE YÖNETİCİLERİMİZE DER BAŞKANLARI VE YÖNETİMLERİNE BAL AĞALARIMIZA SPONSORLARIMIZA MUHTARLARIMIZA VE AZALARINA MİSAFİRİMİZ OLAN BÜTÜN BÜROKRATLARIMIZA VE BU SÜREÇTE KURUMUMUZA YARDIMCI OLAN İLÇE KAYMAKAMIMIZA BLD BAŞKANIMIZA ARICILAR BİRLİĞİNE ESNAFLAR BİRLİĞİNE BLD VE KAYMAKAMLIK ÇALIŞANLARINA SAĞLIK EMNİYET VE ASKERİ PERSONELE BASIN MENSUPLARIMIZA ÇAMOLUĞUN ÖZ EVLATLARI OLAN SANATÇILARIMIZA MİSAFİR SANAILARIMIZA VE TABİKİ ASIL OLAN YANİ ÇAMOLUK HALKINA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM İYİKİ VARSINIZ EKSİK HATA KUSURUMUZ OLDU İSE İSTEMEDEN KALP KIRDI İSEK HAKKINIZI HELAL EDİN TEŞEKKÜR EDERİM

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205