Alucra'ya 4 Minareli Ashâb-ı Suffa Câmiî

Giresun'da bir ilk olan dört minaresiyle Alucra'nın simgesi olacak ''Ashâb-ı Suffa Câmiî'nin temelleri duâlarla atıldı.

Alucra'ya 4 Minareli Ashâb-ı Suffa Câmiî
 


Yapılacak olan Ashâb-ı Suffa Câmiî'nin Temel atma törenine Alucra  Kaymakamı  Hacı Arslan Uzan, Alucra Belediye Başkanı H. İbrahim Yağcıoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı ve birçok misafir iştirak etti.

Kur’an tilâvetiyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Reşat ŞAVLI, 525 m² alana sahip, 1300 cemaat kapasiteli ve dört minareli olacak olan caminin, geleceğin Alucra’sı için büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Câmiînin adını, Hz. Peygamberimizin Medîne’ye hicretinden sonra inşa ettiği ve öğretmenliğini bizzat kendilerinin yapmış oldukları ilk İslâmî eğitim kurumu olan Ashâb-ı Suffa’dan aldıklarını söyleyen ilçe müftüsü, yaklaşık üç yıla yakın bir çabanın neticesinde bu sürece gelindiğini belirterek, Beytullâh’ın şubeleri olan câmileri Kur’an’ın ifadesiyle “yalnızca Allah’tan korkanların inşa edebiceğini” dile getirdi. Bundan sonraki süreçte dünyanın neresinde olursa olsun her Alucralının desteğini ve bu büyük sevaba ortak olmalarını beklediklerini dile getiren ilçe müftüsü, ayrıca caminin yapılacağı arsayı bağışlayan Akçam kardeşlere, bu büyük yükün altına giren başta dernek başkanı Hacı Şaban Bey olmak üzere cami derneğine ve bu süreci destekleyen tüm Alucralılara teşekkürlerini ifade etti.

Kaymakam  Hacı Arslan Uzan da  yaptığı konuşmada, dört minaresiyle ilçenin simgesi olacak câmiînin ilçe için önemine değinerek, böyle bir eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi.


Ashâb-ı Suffa Câmiî Derneğinin Alucra Ziraat Bankasındaki Hesap Numarası:

IBAN: TR94 0001 0001 2765 1429 0850 01

Kaynak:Alucrahaber.com


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205