Alucra'ya Tepki Yağdı

Milli Piyango çekilişi için ilahili program düzenleyen Alucra'ya tepki yağdı.

Alucra'ya Tepki Yağdı

Milli Piyangonun 29 Temmuz 2014 çekilişi Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin  büyük çabaları ile Alucra'da yapılmıştı.

Alucra Ekin Festivaline denk getirilen Çekiliş ile birlikte düzenlen eğlence, o dönem Gazze'de yaşanan İsrail katliamı nedeni ile, tüm festivaller gibi  iptal edilmişti.

26 Aralık 2014 günü, Temmuz 2014 de iptal olan Milli Piyango konseri yerine, Alucra Belediye Kültür Salonunda,yanık ilahileri ile tanınan, sanatçı Abdurrahman Önül konseri gerçekleşti.

Konserin adı ve düzenlenme amacı,muhafazakar olarak bilinen Alucra ve çevresinde, büyük tepkiyle karşılandı.

Konser haberin  yer aldığı sitelere yorum yazan okuyucular, Özellikle "alnı secdeli" insanların bu tür organizasyonu yapmalarını kınadılar.

Kumarın her türlüsünün yasak olduğu İslam Dinine mensup birilerinin,Milli Piyango gibi, günümüzün en büyük kumar organizasyonlarını,meşru göstermelerine tepki gösterdiler.

Tepkilerden en büyük payı da, Ak Parti yöneticileri nasibini aldı.

Tepkilerin bir diğer adresi de, özellikle, bu organizasyonu Alucra'ya getirmek için, çok çaba harcadığı bilinen Nurettin Canikli'ye.

Görüşlerini açıklayan vatandaşlar; Sayın Milletvekili bize haram olan kumarı değil, helal olan yatırımlardan getirsin diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Tepkilerin birf başka adresi de, İHL ve din görevlilerinin salonda olmalarına rağmen,  ortaya konan bu rezalete sessiz kalmalarına  oldu.

Alucra'lı vatandaşlar,Milli Piyango Çekilişinden Alucra'ya 30.000 TL para kaldığını, otuzbin değil,otuz milyar olsa,haram olduğu sürece hiç bir kıymeti yoktur dediler.

Vatandaşlar sanatçı Abdurrahman Önül'e de tepkilerini dile getirip, İslami hassiyeti olan sanatçılarımız para kazanabilmek için bu tür organizasyonlarda görev almasınlar dedi.

Çamoluk Haber

Haberin yayınlandığı,Alucra Haber'deki okuyucu yorumlardan bazıları.







YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205