Bal Festivali Bildiğiniz Gibi…

Çamoluk Bal Festivali oynanan horon ve verilen vaatlerle son buldu.


Bu yıl 22. Düzenlenen Çamoluk Bal Festivali  Ağalık yarışması dışında bildik görüntülere sahne oldu.
2011 yılı Çamoluk Bal Ağalığında ki fiyat farkını, Çamoluk Haber’in gündeme getirmesiyle birlikte tartışma konusu olan,Çamoluk Bal Ağalığı  bu yıl  programa alınmadı.
Yine önceki yıllarda 3 gün olarak programlanan Çamoluk Bal Festivali  bu yıl 2 gün olarak uygulandı.
Bal Festivali için  arı kostümlü palyaçolar çocukları eğlendirdi ve bal dağıttılar.
Festival alanına şişme oyun araçları kurularak çocukların hizmetine sunuldu.
9-10 ağustos tarihlerinde yapılan Çamoluk Bal Festivalinde  yine istenmeyen görüntüler  meydana geldi.
Özellikle önce ki yıllarda da gündeme getirdiğimizi Namaz saatlerinde müzik çalınması ve namaz kılanların rahatsız edilmesi  bu yıl da aynen devam  etti.
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar  bu uygulamalara bir an önce son verilmesini istedi.
 
Festivalde Yarışmaya katılan 11 bal arasından yapılan değerlendirme de; Hilmi Çağdaş’ın balı birinci, Murat Kaleli’nin balı ikinci, Cihat Çolaker’in balı ise üçüncü seçildi.
Çamoluk Bal Festivaline Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Milletvekilleri Mehmet Geldi, Selahattin Karaahmetoğlu, Çamoluk Kaymakamı Murat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, bazı kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Vali Dursun Ali Şahin  yaptığı konuşmasında 2.5 yılda 4. Kez Çamoluk’ta bulunduğunu belirterek, İlçenin 26 köyünden 24.ünün yolunun asfalt olduğunu söyledi.
Festivalin adının bir arının imalatından aldığını dile getiren Vali Şahin, “Arı üretiyor, Çamoluklular üretiyor. Çamoluklular da arı gibi çalışkan insanlar, arı gibi çalışıyor. Her ne kadar burada olmasalar da kalpleri Çamoluk için atıyor. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Canikli, Dereli-Şebinkarahisar arasına yapılacak olan 5 bin 900 metrelik Eğribel Tüneli’nin yakında ihalesinin yapılacağını, Ordu-Giresun Havaalanında da en geç 2015 yılında uçuşlara başlanacağını söyledi.
İmam-Hatip okullarının önünü açtıklarını da belirten Canikli, “Değerlerimizi manevi değerlerimizi çocuklarımıza en iyi şekilde verilebilecek ortamlar oluşturmamız gerekiyor. Hepimizin bunun görevi olduğunu ben yürekten inanıyorum ve düşünüyorum. Bizlerin görevi bu ortamları sağlamak. Yani çocuklarımıza bu değerleri aktarabileceğimiz imkanları sağlamak ve şu anda sağlanmış durumda. Nasıl sağlandı? 15 yıllık bir aradan sonra vatandaşlarımızın önüne tekrar çocuklarını istedikleri okula gönderme imkanı sağladık. 4 artı olarak bilinen konun değişikliğiyle. Bu değişiklikle İmam Hatip Ortaokulları açıldı. Önlerindeki üniversite girişteki engeller kaldırıldı ve önümüzdeki yıllarda bu okullar Türkiye’nin en parlak, en başarılı okulları olacaktır inşallah. Benim bir tavsiyem  bir beklentimiz var çocuklarımızı bu güzide değerlerimizi aktarabileceğimiz bu okullara kayıt yaptırmanız bunu bekliyoruz. İnşallah bu değişim ve dönüşüm için bu değerlerimizi korumak için bütün bu maddi altyapı kadar bu hususa da değer vermemiz gerekir.” Şeklinde konuştu.
Milletvekili Geldi ise ‘Türkiye’miz, Giresun’umuz gelişiyor büyüyor. Bu büyümeye Çamoluk ta katılıyor. Büyüyen Çamoluk’un Bal Festivalini kutlar hepinize saygılar sunarım’ şeklinde konuştu.
Festivallerde birliğimizi, beraberliğimizi sergiliyoruz diyen Milletvekili Karaahmet’te ‘Bir gün olsun sıkıntılarımızı festival vesilesiyle bir kenara atıyoruz ve hep birlikte birbirimizi destekliyoruz, kenetleniyoruz’ dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da, birlik ve beraberlik adına, dostların buluşması adına ve balın tanınması adına iyi bir festival olduğunu belirtti.
Tören daha sonra oynanan horonlarla devam etti.





 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205