Bu Sene Festival Yok

2020 yılı 28. Bal Festivali yapılmayacak.

Bu Sene Festival Yok

Dünya genelinde yaşanan Covid19 pandemisi nedeniyle  bir çok etkinlikler iptal edilirken, bunların arasına 28. Çamoluk Bal Festivali de katıldı.

Özellikle ,insandan insana bulaşan bir virüs salgını nedeniyle insanların toplu olarak bir araya gelmemeleri için bu kararın alındığı açıklandı.

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  " Dünya'da ve ülkemizde  bir çok insanın ölmesine ve milyonlarca insanında  hastalanmasına sebep olan Covid 19 (corona) pandemisi nedeni ile yetkililerle yaptığımız görüşme ve istişareler sonucunda  2020 yılı Bal Festivalinin yapılmaması yönünde karar aldık. Bizler öncelikle vatandaşlarımızın güvenlik ve sağlığını düşünmek durumundayız. Vatandaşlarımızın sağlık ve güvenliği söz konusu olduğunda etkinliklerin getirisi yada katkısı söz konusu olamaz. dedi. Hacı Canik ayrıca iki yıllığına Bal Ağası seçilen 2019 -2020 yılı Bal Ağası İş Adamı Ergül Bakırhan ile de istişere ettiklerini açıkladı.

Har yıl Ağustos ayında yapılan  ve bir çok Çamoluklu ile ilçe dışından gelen misafirlerin ağırlandığı Çamoluk Bal festivali 27 yıldır aralıksız (2014 Yılı hariç) yapıla geldi.

İlçe ekonomisine sağladığı katkı ile esnafın yüzünü güldüren Çamoluk Bal Festivali bu serüvenine bir yıl ara vermiş olacak.

Ülkemizde şartların normale dönmesi ile birlikte Bal Festivalinin kaldığı yerden devam edeceği açıklandı.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 19:46

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205