Çamoluk Başkanını Seçiyor...

“Çamoluk Başkanını Seçiyor” Anketiyle ilgili Mustafa Bayındır’ın Yazısı

Çamoluk Başkanını Seçiyor...

 Çamoluk Net editörü Mustafa Bayındır’ın,Çamoluk Haber’in düzenlemiş olduğu,Çamoluk Başkanını Seçecek anketiyle ilgili olarak yazdığı ve www.camoluk.net sitesinde de yayınladığı yazıyı, bizleri arayarak,aynı yazının Çamoluk Haberde de yayınlanmasını istemiştir.

Bizler başlangıç ta duyurduğumuz  gibi, tüm Çamolukluların bu sitede kendini, iftira atmadan, hakaret etmeden ifade edebileceğini açıkladık.
Bu prensiplerimiz çerçevesinde bu yazıyı yayınlıyoruz.
 
Yazıdaki görüş ve düşünceler tamamen Mustafa bayındır’a aittir.
Bizim bu yazıyı yayınlamamız,bu görüş ve tesbitleri benimsediğimiz anlamına gelmez.
Bu hususun Çamoluk haber okurları tarafından bilinmesini isteriz.
 
 
 
 
 
 
 Mustafa Bayıdır’ın yazısı;
ÇAMOLUK YEREL SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ…..
 
Tüm Türkiye’de yerel seçimler ile ilgili yavaş yavaş hazırlıklar başladı. Anket şirketleri ve siyasi partiler yaptıkları anketlerle seçim sonrası ortaya çıkacak tabloyu üç aşağı beş yukarı kestirmeye çalışıyor. Ben makro düzeydeki yerel seçim sürecinden mikro seçim sürecine vurgu yapmak adına son günlerde şiddetlenmeye başlayan Çamoluk Belediye Başkan adaylığı sürecine değineceğim.
 
2009 yılının Mart ayında gerçekleşen yerel seçimler sonrasında Çamoluk’ta ipi Saadet Partisi’nin adayı Özcan Çinici göğüslemişti. Çinici, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un partiden zorunlu istifasından sonra tam Has Parti’ye geçecekken, Ak Parti’ye transfer oldu. Ak Parti’ye transfer olarak eleştirilerin odak noktası haline gelen Çinici, görevi süresince hep eleştirilen bir başkan oldu. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile bir konu üzerine telefon görüşmesi yapmıştık. Özcan Başkan kendi deyimi ile; “Vallahi Mustafa, ben burada ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabildim” dedi. Doğrusu Başkan çok manidar konuştu.
 
Seçime ortalama bir yıl var belki ama Çamoluk’ta henüz resmen aday olmamasına rağmen kulislerde adı net bir şekilde geçen isimler üzerinde başlıklar halinde durarak gitmek istiyorum;
 
ELEŞTİRİLEN BAŞKAN TEKRAR ADAY OLUR MU?
 
Doğrusu Çamoluk tarihinin gördüğü 4. Başkan olmasına rağmen sanırım en çok eleştirilen isim Özcan Çinici olmuştur. Saadet Partisinden aday olması ve seçilmesi ile başlayan süreci olaylı bir festival izlemişti. 2009 yılı Çamoluk Bal festivalini ilk kez belediye tek başına düzenlemişti, düzenlemişti düzenlemesine ama Çamolukluların çok ciddi manada teveccüh göstermediği bir festival olmuştu. Bunu 2008 yılında Kılıçtutan bükünde yapılan festivalle kıyaslayarak söylüyorum. 2009 Bal festivali aslında biraz da Saadet Partisi’nin Çamoluk’ta gövde gösterisine dönüşmüştü.
 
Saadet Partisi’nde yaşanan çözülme sürecine ister istemez Özcan Çinici’de katılmıştı. Çinici mevcut Genel Başkan Numan Kurtulmuş’tan yana tavır alarak Saadet Partisi’nden istifa etmişti. Tam da bu süreçte birden bire Özcan Çinici’in Ak Parti’ye geçtiği duyuldu. Giresun’da gerçekleşen Ak Parti Danışma Meclisinde Özcan Çinici’ye, Başbakan R.Tayyip Erdoğan rozet takarak kendisini Ak Parti’ye transfer etmişti.
 
2010 yılında Çamoluk Derneği ile ortaklaşa tertiplenen Çamoluk Bal Festivalinden sonra da Başkan zehir zemberek bir mektup yazdı. Başkan mektubunda Çamoluk Derneği yönetimine kızıyordu. Pekala Başkan ne kadar haklıydı? Ne kadar haksızdı? Çamoluk Derneği’de mektuba cevap vermekte gecikmedi ve gündem de bir süre bu tartışma devam etti.
 
2011 yılında Özcan Çinici, Çamoluk Derneği ile festival yapmasına yaptı ama Başkan ile Derneğin yıldızları bir türlü barışmadı. Başkan kürsüde çok kısa bir konuşma yaptı. Öyle ki bu konuşma 1 - 2 dakikayı geçmedi. Çamoluk eniştesi, Şebinkarahisarlı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hediye ettiği minibüsü satarak 4x2 bir arazi taşıtı aldıran Çinici, bir sürede bu şekilde eleştirildi.
 
Bütün bu olumsuzluklar bir kenara Başkan Çamoluk’un su şebekesi sorununu çözdü fakat 2012 yılında memleketine gelen Çamoluklular şaşkınlık içersindeydi. İlçe merkezinde asfalttan eser yoktu. Su şebekesi sorunu giderilmişti ama bu seferde Çamoluk’un ilçe merkezi köstebek yuvasına dönmüştü. Neyse ki bu kez da Başkanın imdadına Veysel Ekmen yetişti. Başkan, İller Bankası yönetim kurulu üyesi Veysel Ekmen’in desteği ile ilçe merkezinin ciddi bir kısmını parke taşı ile döşeyerek farklı bir Çamoluk ortaya koymaya çalıştı.
 
Velhasıl Özcan Çinici, Belediye Başkanlığı süresi içerisinde bol bol eleştirildi. Çamoluk Derneği ile bir türlü yıldızı barışmadı. Özcan Çinici ile yola çıkan çalışma arkadaşları, Çinici’nin yanından bir bir koptu. Çinici’ye dün oy verenler, oy verdiği için pişman oldu. Bütün bunlara rağmen su şebekesi gibi yıllanmış bir sorunun Çinici döneminde çözülmüş olması onun hanesinde bir artı olarak duracaktır. Ayrıca Çinici’nin görevinin ciddi bir kısmında Çamoluk’ta Kaymakamlık yapan Murat Zadeleroğlu’nun da Çamoluk’ta altına imza attığı çalışmalarda Çamoluk Belediyesi de kendisine kısmen de olsa pay çıkarabildi.
 
Özcan Çinici hakkında her ne kadar olumsuz eleştirilerde yapılsa, Başkan onu olumsuz eleştirenlerle dahi bir şekilde diyaloğunu devam ettiriyor. Bunu Başkanlığın gereği olarak yoksa kendisinin bir prensibi olarak mı yapıyor, bunu bilemiyorum. 
 
Özcan Çinici, yeniden aday olacaktır zaten ismi kulislerde geçiyor. Genel bazda Başkana olumsuz bakılıyor. Bekleyip göreceğiz….
 
ABDULLAH KÜRKÇÜ ADAYIM DEMEDİ
 
Çamoluk’ta Ak Parti’nin adayı kesinlikle Abdullah Kürkçü olacak diye bir düşünce olsa da, Kürkçü çıkıp açıkça aday olduğunu hiçbir yerde söylemedi. Ya da ben duymadım. Fakat “aday olsam” gibi bir ifade ile nabız yokluyorsa da bu onun kesin aday olacağını göstermez.
 
Bu aslında önemli bir detay, Kürkçü bir mahalleli değil. Kürkçü, bir köylü  Hacıören köyünden. Kürkçü’nün köylü olması bir dezavantaj gibi görülse de başarılı siyaset karnesi bunun önüne geçiyor.
 
Kimse kırılmasın darılmasın hatta saçmalama demesin, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin Çamoluk için verdiği sözler, ancak Kürkçü’nün hırslı kişiliği ile hizmete dönüşebilirdi her halde. Öyle ya Milletvekili sözü verir, verdiği sözü tutar ama aslolan o sözün takipçisi olmaktır. İşte Kürkçü, tamda burada devreye giriyor; takipçi-inatçı ve iş bitirici kişiliği ile Kürkçü verilen sözlerin hemen tutulmasını yada hayata geçirilmesini sağlamaya çalışıyor.
 
Pekala az önce neden siyasi karnesi başarılarla dolu dedim, biraz ona değineyim. Kürkçü, benim edindiğim bilgilere göre Ak Parti Kadıköy İlçe Kurucularından. Kadıköy ilçesinde yaşadığı bir Genel seçim zaferi var. Her ne kadar Kadıköy de CHP üstün olsa da, Kürkçü’nün çalışma yaptığı mahallelerde sandıklar Ak Parti’nin lehine sonuçlar vermiş. Aynı Kürkçü, Giresun Ak Parti İl yönetiminde de bulundu. 2004 yerel seçimlerinde Giresun’da Ak Parti Belediye seçimlerini kazanmıştı. Her Ak Parti teşkilat mensubun bu seçimlerde payı varsa, Kürkçü’nün de burada payı var demektir. Kaldı ki, Kürkçü 2004 yerel seçimlerinde Çamoluk’ta Rahmetli Başkan Cemil Uzun’la ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile de yoğun mesai yapmıştır.
 
2004 yılında kendi köyünün Muhtarı seçilen Kürkçü, 2009 yılına kadarda köyünün çehresini değiştirdi. Eleştiriler illa ki olacaktır ama dedim ya Kürkçü, iş bitirici adam olarak ön plana çıkıyor.
 
2009 yılında Abdullah Kürkçü, Çamoluk’tan Ak Parti Giresun İl Genel Meclis üyesi adayı oldu. Her ne kadar kaybetmesi için Çamoluk’ta bazı kişiler öz verili çalıştıysa da Kürkçü, kazanan taraf oldu. Aslında kazanan Kürkçü olmamıştı, köyler olmuştu. Çamoluk ve Çamoluklu bunu zamanla görecekti.
Giresun İl Genel Meclis üyesi olan Abdullah Kürkçü, Çamoluk köylerinin asfalt yol sorunu başta olmak üzere bir çok alt yapı sorununun çözülmesinde büyük rol oynadı. Torun sevecek yaşa gelmişti ama torun sevmeyi değil de, Giresun-İstanbul-Çamoluk arasında mekik dokumayı tercih etti. Giresun’da, Çamolukluların günler süren işlerini en kısa sürede bitirmeleri noktasında yardımcı oldu.
 
Çamoluk ilçe merkezinde yapımı süren Kültür Merkezinin yanı sıra, yapımı tamamlanan Halı Saha, Kültür merkezi ve Gölpark’ta da Kürkçü’nün ciddi emeği var. Eski Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu; “Benim görevim süresinde ki en büyük şanslarımdan birisi hiç şüphesiz Abdullah beydi” derken, aslında Kürkçü’nün neler yaptığını anlatmaya çalışıyordu.
 
Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı’da, 2010 yılında gerçekleştirdiği Çamoluk-Giresun ziyaretlerinin sonrasında yönetim kurulunda şu sözleri söylemişti; “Vallahi arkadaşlar her şey çok güzel geçti ve bunda Abdullah Kürkçü’nün çok büyük hakkı var. Doğrusu ben Abdullah beyin bu kadar teknik ve düzenli bir program yapacağını düşünmemiştim. Giresun’da tüm kurumların kapıları bize ardına kadar açıldı ve herkese tanınan süreden fazlası tanındı ki, bunu da Abdullah Kürkçü sağladı. Kendisine bizzat teşekkür etmeniz gerektiği kanaatindeyim” dedi.           
 
Bütün bunlara rağmen Abdullah Kürkçü’nün aday olup olmayacağı Çamoluk’ta ciddi bir gündem oldu. “Kürkçü, aday olursa ve seçilirse Çamoluk değişir” görüşü halk arasında söylense de aynı halk, “Kürkçü kazanamaz hiç şansı yok” demeyi de ihmal etmiyor. Her ne kadar Kürkçü’ye şans tanımasalar da, Kürkçü  İl Genel Meclis üyeliğinde yaptığı çalışmalarla Çamoluk’ta ki en gözde isimlerden birisi. En azından tecrübe edilmiş ve netice alınmış bir isim.
 
Ben Çamoluk’un mahallelisi değil köylüsüyüm. Her ne kadar ilçe merkezimiz bizim yüzümüz olsa da ben köyümü de düşünmek zorundayım. Bundan dolayı tüm Çamoluklulara sormak istiyorum. 36 yerleşkeden oluşan Çamoluk’un 8 mahallesi için 28 köyü feda etmek sizce ne kadar mantıklı? Yani diyorum ki, Kürkçü Belediye Başkanı olursa, 28 köye aynı şekilde hizmet götürecek birisini bulamazsak o zaman ne yapacağız?
 
M.ALİ SÜRÜCÜ YENİDEN Mİ ADAY OLACAK?
 
2009 yerel seçimlerinde Özcan Çinci ile seçime giden Saadet Partisi teşkilatı, bir sonraki seçimde Milli Görüşe ve davamıza sıkı sıkıya bağlı bir aday bulmalıyız demişti. Çünkü Çinici, Saadet Partisinin yaşadığı çözülme sürecinde saf değiştirmişti. O dönemde Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Süleyman Tek baş ile telefon görüşmesi yapmıştık. Tek baş; “Çamoluk’ta M.Ali Sürücü var ve iyi biliyoruz ki o orada yani Çamoluk’ta kimse kalmasa da ömrünün sonuna kadar davamızı sürdürecek ve bayrağımızı dalgalandıracaktır” demişti. Kaldı ki son bir yıldır Saadet Partisi adayının M. Ali Sürücü olabileceği yönünde kulislerde ismi geçmeye başladı. M. Ali Sürücü bir dönem iyi veya kötü ilçemize hizmet etmiş bir isim. Bu iş için bence yaşlı ama tecrübeli olması onun adaylığı için iyi bir referans olabilir.
 
İSMAİL BAKIRHAN ADAY OLACAK MI?
 
İsmail Bakırhan, hali hazırda Çamoluk Kuran Kursu’nun idarecisi olarak görev yapıyor. Yanılmıyorsam 2009 yılından bu yana Çamoluk’ta. Kendi deyimi ile “Çamoluk’a Allah için hicret ederek, burada Kuran Kursunda hizmet etmeye çalışıyor” diyebiliriz. Kendisi ile konuyu defalarca görüşmüş olsam da, bunu düşünmediğini söylese de ve dahi niyeti olmadığını da üstüne basarak vurgulasa da; İsmail Bakırhan Saadet Partisi için adeta biçilmiş kaftan, bundan dolayı isminin aday olarak anılmasının da önüne geçemez. Kaldı ki, 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinin adayı olması için ismi çokça zikredilmişti. Kendisi mi istemedi yoksa teşkilat mı istemedi, ben işin iç yüzünü bilemiyorum. Bakırhan, aday olmadı veya olamadı. Gel gelelim ilçe insanının arasında geçen muhabbetlerde hep şu yönde oldu; “İsmail Bakırhan, Belediye Başkan adayı olacak bunun için Çamoluk’a geldi, Çamoluk’u tanımaya ve Çamoluk’ta tanınmaya çalışıyor” denildi ve halende deniliyor.  
 
İsmail Bakırhan’ın da artıları yok değil. Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ve 1994 yerel seçimlerde T.C.Başbakanı R.Tayyip Erdoğan ile aynı çalışma sahasını paylaşmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çeşitli birimlerde çalışmış. Çeşitli STK’larda yöneticilik yapmış. Uzun süredir de Çamoluk Kuran Kursunda yöneticilik yapıyor.
 
İsmail Bakırhan’ın isminin bir önceki dönemde geçtiğini söylemiştim. İşte o sıralarda kendisi ile bir telefon görüşmesi yapmıştık. İlk o telefon görüşmesinde ve daha sonrasında ki gerek telefon gerekse yüz yüze görüşmelerde bana siyasi bir görüşü olduğunu ama kesinlikle başkanlığı düşünmediğini söylemişti. Bende bunun üzerine kendisine, eğer başkan adayı olursan abi söylediklerinde samimiyetsiz olduğunu anlarım demiştim.
 
MİLLETVEKİLLİĞİ OLMADI BAŞKANLIK OLABİLİR Mİ?
 
Saadet Partisi’nin adayı olabilecek muhtemel bir isimde Davut Tepeyurt. Tepeyurt bir önceki dönem de Milletvekili adayı oldu seçilemedi. 2009’da Çamoluk Derneği yönetim kurulu üyesi adayı oldu seçilemedi. Buradan hareketle diyebiliriz ki, Tepeyurt’ta bir şanssızlık var. Fakat teşkilatın güvendiği isimlerden, kemikleşmiş isimlerden olması onun ismini ön plana çıkarıyor. 
 
Davut Tepeyurt, Köroğlu mahallesinden. Hoş sohbet, hemşeri canlısı bir isim. En büyük dezavantajı adaylıkların da sürekli kaybediyor olması. Bunu tamamen latife olarak söylüyorum. Davut Tepeyurt, 2009 Çamoluk Derneği yönetim kurulu üyesi adayı oldu, kaybetti. Milletvekili adayı oldu, partisi Türkiye genelinde %2 oy aldı ve milletvekili seçilemedi.
 
FATİH DÜZ, ESNAFIN DESTEĞİNİ ALACAK MI?
 
Hiç şüphesiz adaylıklarda ismi geçen bir diğer isim de Fatih Düz. Köroğlu mahallesinden ve hali hazır da Çamoluk Bld.Meclis üyesi olarak görev yapıyor. Bunun yanı sıra Çamoluk’un köklü esnaflarından bir isim.
 
2009 yılı yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden seçilen Düz, daha sonra yanılmıyorsam Has Partili oldu. Has Parti kısmen Ak Parti’ye katılınca Düz’de Ak Partili oldu. Fatih Düz’ün Ak Parti’den aday olmak istediği biliniyor. İlçe esnafı ve yerleşik halkla iç içe olan Düz’ün avantajları var. 365 gün Çamoluk’ta yaşayan Düz, ilçe siyasetini iyi biliyor öte yandan zaten meclis üyeliği de onun tecrübesi açısından oldukça önemli bir olgu.
 
Fatih Düz’ün, başta esnaf olmak üzere Çamoluk’ta ki yerleşik halkla görüşmelerini sürdürdüğü biliniyor. Düz’ün İstanbul’da görüşmeler yapması gerektiği kanaatindeyim.
 
Fatih Düz’ün en büyük dezavantajı ise kısa bir süre önce Ak Parti’ye geçmiş olmasının yanı sıra 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’ye karşı zafer kazanmış olmasıdır. Kuşkusuz bu durum İlçe teşkilatının ve İl teşkilatının gözünden kaçmayacaktır.
 
 
RAMAZAN BAKIRHAN’DAN SÜRPRİZ ÇIKIŞ
 
Çamoluk’ta birde Ramazan Bakırhan ismi geçiyor ki, pek tanınmayan bir isim Ramazan Bakırhan. Ramazan Bakırhan ismini duyup kendisini tanımayan Dulundaslı dostlarımızın olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Fakat gel gelelim, Ramazan Bakırhan Çamoluk Derneği eski yönetim kurulu üyelerinden, Veysel Ekmen başkanlığındaki yönetimde çalışmış. İşletme mezunu, Üsküdar ve Hergün gazetelerinde genel koordinatörlük yapan Ramazan Bakırhan, 9 yıl gibi bir süre Ak Parti’de Yenidoğan Belde Teşkilatı medya tanıtım bşk.yrd. görevini yürütmüş. Türkiye Belediye dostluk derneği üyesi, insan kaynakları – reklam ve reklamcılık işleri ile iştigal etmiş. İde Master reklam ajansı ortağı olan Bakırhan, Almanca ve İngilizce biliyor. Şimdilik herkes için kapalı kutu ama zamanla tanınacaktır.
 
 
YAZILARDAN TANIDIK BİR İSİM “CENGİZ METİN”
 
Yazılar mahallesi’nin Çamoluk’ta apayrı bir yeri vardır. Hem Çamoluk’a yakın olması hem de nüfus bakımdan oldukça hatırı sayılır olan Yazılar Mahallesinden bir diğer aday da Cengiz Metin.
 
Cengiz Metin editörlüğünü yaptığım www.camoluk.net sitesinin müdavimlerinden ve Çamoluk ile ilgili gündem oluşturan haberlerin hemen hepsinde yorumu olan bir isim.
 
Cengiz Metin, her ne kadar İstanbul’da ikâmet etse de bir ayağı Çamoluk’ta. Çamoluk’u ve Çamoluk’un sorunlarını çok iyi biliyor. İstanbul’da Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde Ak Parti’de yöneticilik  yapmış bir isim. Siyasi bilgi-birikimi olan Metin, aynı zamanda da emekli. Her hangi bir sağlık sorunu olmayan Metin’in seçilmesi halinde yoğun tempolu bir çalışma sürecine girdiğinde de yorulmadan çalışabileceğini düşünüyorum.
 
Çamoluk için çeşitli projeleri olan Cengiz Metin, sahaya indiğinde bunlara tek tek değineceğini belirtiyor.   
 
TURGAY YENİCE TÜM PARTİLERLE GÖRÜŞECEK
 
Uzun yıllar önce İstanbul’a gelen Yenice, Çamoluk’un Yazılar Mahallesinden. Rulma, Turizm ve İnşaat sektöründe kendisine ait işletmeleri olmuş. Çamoluk’a yolcu taşımacılığı yaptığı için Çamoluk ve Çamolukluları yakından tanıyan bir isim. İstanbul’da Çamoluk Derneğine yakın bir noktada kendisine ait Nalbur işletmesini çalıştırıyor. Yenice, her hangi bir parti noktasında ismi duyulan bir aday değil. Yenice’nin tüm partilerle görüşeceğine ilişkin bilgiler olsa da ismi en çok Saadet Partisi ile anılıyor. Yenice’nin, Yazılar mahallesinin önde gelen işadamları ve simalarının desteğini aldığı/alacağı yönündeki bilgilerde yabana atılacak cinsten değil.
 
SAVAŞ AKARÇEŞME GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR….
 
Bursa’da Çamoluklu birinsin ikamet ettiğini doğrusu ilk kez duyuyorum. Savaş Akarçeşme’nin ismini ilk kez Çamoluk’ta ikamet edenlerden duydum. Daha sonrasında ise kendisi ile telefonda görüştük ve beni evimde ziyaret etti. Bir kere şunu söylemeliyim ki, Akarçeşme’nin çok iyi bir hitabeti var. Sonra Çamoluk noktasında da güzel projeleri var. Gerek projelerini gerekse adaylık sebebini en ufak ayrıntısına kadar anlattı. Çamoluk’ta esnafla görüşmeler yapan Akarçeşme için Çamoluk esnafının: “İşte başkan adayı hata başkan böyle olacak, böyle olmalı” dediği yönünde kulağımıza bazı sesler geliyor.
 
Savaş Akarçeşme ile açıkçası diğer adaylara nazaran yakın bir temasım var. Bu yüzden çalışma şeklini biliyorum. Akarçeşne, aday adaylığını açıkladıktan hemen sonra bir an boş durmadı. Çamoluklu işadamları, eski-yeni dernekçiler, köy dernekleri, kanaat önderleri ve Çamoluklu herkesle sürekli görüşmelerini sürdürüyor. Savaş Akarçeşme herkese şunu söylüyor; “Benim için önemli olan benim aday gösterilmem değil. Benim için önemli olan toplumsal mutabakatla aday gösterilmem. Yok beni değil de başkasını seçerlerse asla küsmem, başka şekilde Çamoluklulara faydalı olmaya ve hizmet etmeye çalışırım. Ben sadece Ak Parti’den aday adayıyım. Başka bir siyasi partiyi düşünmüyorum. Tekrar ediyorum, Ak Parti beni aday gösterirse mahcup etmemek için elimden geleni yaparım, aday gösterilmezsem de kırılmam hatta aday gösterilen kişiye sonuna kadar yardımcı olurum.”
 
1975 yılında Dulundas’ta doğan Akarçeşme, İlk-Orta-Lise eğitimlerini İstanbul’da tamamlamış. Lisans eğitimini ise Uludağ Üniversitesi Türk Dii ve Edebiyatı bölümünde tamamlamış. 2009 yılında da Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yapmış. Kocaeli Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevinden sonra. Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapmış. Kartepe Kaymakamı’nın Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Akarçeşme Kartepe Turizm Birliğinin Birlik Müdürü olarakta görev yapmış. Kocaeli’ninKartepe ilçesinde önemli projelere imza attıktan sonra 2011 yılında Bursa’ya Malcılar Anadolu Lisesine atanmış ve halen orada görevini sürdürüyor.
 
Savaş Akarçeşme’nin bugüne dek bir siyasi partide aktif olarak görev almayışını dezavantaj olarak düşünebiliriz. Fakat Akarçeşme bu açığını, Kaymakamlık’ta görev yapması ile kısmen kapatıyor.
 
Gerek görüntüsü, gerek eğitim durumu, gerek hitabeti ve hitabetinde ki akıcı ve etkileyici üslubu ile Savaş Akarçeşme, konuştuğu herkesi etkilemeyi başarıyor. Bu özelliği ile Çamoluklular tarafından beğeni kazanan Akarçeşme’nin aday yapılması için Çamoluk’ta ki mevcut halkın destek olacağını düşünüyorum.
 
Akarçeşme’de gözlemlediğim önemli bir özellikte şu ki, sürekli notlar alıyor. Kendisine tavsiye edilenleri çalışma planına alıyor. Örneğin kendisine Belediye Başkanı olması durumunda Çamoluk’ta kapalı bir Pazar yeri yapmasını tavsiye ettim. Akarçeşme, bu fikri hemen bir projeye dönüştürerek çalışmalarına çoktan başlamış.
 
 
 
 
 
SON SÖZ….
 
Çamoluk’ta yerel seçimler öncesinde muhtemel adaylar yada başka bir deyişle aday olması muhtemel olan tüm herkesi eksiksiz ve objektif bir şekilde sizinle paylaşmaya çalıştım. Bu paylaşımda kendi yorumlarımı ve görüşlerimi de ekledim. Seviyeli her eleştiriye de aynı şekilde açık olduğumu herkes bilsin isterim.
 
Çamoluk’ta ikamet etmememe rağmen, Çamoluk için benim de söz söyleme hakkım olduğu kanaatindeyim. Ama Çamoluk’ta ikamet edenlerin iki kere söz söyleme hakkı olduğunu da burada belirtmiş olayım. 2009 yılında Özcan Çinici’nin başkan seçilmesinden sonra yaşananların yeniden yaşanmaması için bu kez bütün Çamoluklular bir isimde mutabık olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde aynı olayların yaşanması herkes için üzücü olacaktır. Ne seçilen başkan görevini hakkıyla ifa edebilir, ne de adayı seçilemeyen kesim adil muhalefet yapabilir. Bunun için bütün Çamolukluların bir isimde birleşmesi daha sağlıklı olacaktır.
 
Ve Çamoluk’ta Belediye Başkanı seçilecek kişi, mazbatasını aldıktan sonra, parti rozetini çıkarsın. Hepimizin-herkesin başkanı olsun. Kulağı sadece halkta olsun ve çalışmalarını hiç kimseye bağlı olmadan kendi ekibiyle yapsın. Çamoluklu bürokratlardan, işadamlarından – hayırseverlerden de sadece Allah rızası için Çamoluk adına istifade etsin.
 
Çamoluk için her şeyin hayırlısı olsun….. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ÇAMOLUKLU SİNAN
ÇAMOLUKLU SİNAN - 11 yıl Önce

DEĞERLİ ÇAMOLUKLULAR SEVGİLİ MUSTAFA KARDEŞİM SN BAŞBAKANINDA DEDİĞİ GİBİ TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA SİZLERDE AYNI HAVAYI ÇALMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ YILLARDIR AYNI SİYASET AYNI ADAMLAR YALNIZ ŞUNU ÇAMOLUKLU İYİ BİLİYOR BİRKEZDE BEN BURDAN HAYKIRAYIM ÇAMOLUK DERNEĞİ VEDE ÇAMOLUK ÜZERİNDEN SİYASET VEDE DERNEKÇİLİK YAPAN O MALUM ŞAHISLAR BU GÜN ÇOK GÜZEL TİCARİ VE MEVKİ OLARAK GÜZEL YERLERDELER AMA ŞÖYLE ÇAMOLUĞA BİRDE BAKINKİ GARİP BİR ÇAMOLUK NE KÖY OLABİLDİ NEDE KASABA YAZIN İKİ AY YE İÇ VURPATLASIN ÇAL OYNASIN YA ONDAN SONRA KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZ AMA SİZLER ÇAMOLUK ÜSTÜNDEN İYİ RANTLAR SAĞLADINIZ BU YÜZDEN ABDULLAH KÜRKÇÜYÜ BU KADAR ŞİŞİRMENİZE GEREK YOKTUR ALLAH ÇAMOLUĞA HİZMET EDECEK KİMSE ONU NASİB EYLESİN İNŞALLAH AMİİİİN

Cengiz METİN
Cengiz METİN - 11 yıl Önce

Mustafa BAYINDIR kardeşimi çamoluk derneğinin düzenlemiş olduğu bir toplantıda yakından görererek tanıdım gerek duruşu gerek hitabeti gerekse çok zeki olduğunu fark etmiştim.Açıkça şunuda ifade edeyim çamoluk a belediye başkan adayı olmayı düşünen bu arkadaşlar hakkında dersine iyi çalışmış yalan yanlış bilgiler yazmadan hakkıyla araştırmış ve yazmış ALLAH razı olsun diyorum.Benim çamolukta Ak partiden aday adayı olma noktasındada en kısa zamanda görüş ve düşüncelerimi paylaşmak üzere ziyaret etmeyi düşündüğümü Hakkımda geniş bilgileri paylaşmayı hatırlatmak isterim.Bu düşüncelerle sevgi ve selamlarımı iletir hayırlı günler dilerim.HER ŞEY ÇAMOLUK İÇİN DİYORUM

SEFA AKBULUT
SEFA AKBULUT - 11 yıl Önce

siz bu yazılarınızda tarafsız olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

mustafa tonbul
mustafa tonbul - 11 yıl Önce

çamoluk malum yıllardır kimler ve hangi şartlar altında yönetiliyor bunu herkes biliyor mustafa bayındır kardeşim sen iyi has yazmışında hep kendi bildini ve birileriyle kendi nefsinin istediğini yazmışın öncelikle bizede bir söz düşerse abdullah kürkçüyü bu denli övmeniz ne hikmet anlamadım zaten abdullah kürkçünün çamolukta kimlere hizmet ettiğini tüm çamoluk biliyor yıllardır aynı karelerden bıktı çamoluk bakın çamoluğun bir köyden farkı yok size basit bir örnek çevremizdeki ilçeler il olmayı hayal ederken biz daha ilçe olamadık köyüz köy abdullah kürkçüyü bu denli övmeniz bile hala yandaş yolda yürümektir sn belediye başkanını bir yüceltiyosunuz bir yere vuruyorsunuz sizlerin sayesinde çamoluk belediye başkanı çamolukta görevini yapamadı hep malum gurubun baskısı altında kaldı ve çöktü bir meclis üyesini çamolukta belediye başkanından üstün kıldınız buda sizlerin ve o malum şahısların ayıbı artık çamoluk derneğinin çamoluktan elini çekmesi lazım yoksa çamoluk hep köy olur

Ercan Yılmaz
Ercan Yılmaz - 11 yıl Önce

Sn. Editör Her iki siteyi de takip ediyorum. Gezi parkı olayları konusunda Çamoluklu'nun bir fikri yok mu? niye etliye sütlüye karışmaz bir tavır içerisinde, reytinge oynuyorsunuz. Bu ne biçim zihniyettir. Çamoluk Belediye başkanlığını kim takar, kaç kişinin yaşadığı bir ilçenin Belediye başkanlığını konuşuyoruz, şimdiye kadar Çamoluk Belediye başkanı ne yapmıştır, olmazsa çamoluk ne kaybederdi, var ne kazandı. Sizleri biraz sorumluluğa davet ediyorum.
bırakalım bu boş yorumları lütfen biraz duyarlı olalım ve Çamoluklu'ya yakışan karşı tavrı gösterelim.

faruk akarçeşme
faruk akarçeşme - 11 yıl Önce

sizin samimiyetinize inanmıyorum geçmişteki faturyı birilerine çıkarmanın peşindesiniz şimdi biraz dürüst hareket etmeye çalışmışın ama seçim yaklaşınca yalpalayacağından eminim yaptıklarınız yapacaklarınızın teminetı sizin temel prensibiniz bırakında başkanını muhtarını seçebilecek seviyede orada yaşayan insanlar siz müdahale etmez iseniz çamoluk sevdalısı olduğunuzu anlayalım

Zübeyir ÜÇTAŞ
Zübeyir ÜÇTAŞ - 11 yıl Önce

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Çamoluk'ta idim. Seçim öncesi, partiler bir pazartesi günü miting düzenlediler ve konuşmalar oldu. Saadet partisi adayı Özcan bey çıktı ve üç dört dakikalık bir konuşma yaptı ve vurguladığı şey şu idi: "Benim şimdi konuşacak bir şeyim yok, şunu yaparım bunu yaparım demiyorum ancak ben başkan olduktan sonraki dönemde konuşacağım". Anladığım kadarıyla Özcan bey şimdi konuşacak ve "pazara kadar değil, mezara kadar sizinleyim" deyip Saadet partisinde meydana gelen ayrılık sonrası "ben Numan Bey için demiştim" diyerek HAS partiye geçer gibi yapıp AK Partinin yolunu nasıl tuttuğunu anlatacak. Anlayacağınız pazara kadar değil cumartesiye kadar bile söz verdiği yerde kalmadı. Ardından aynı meydanın biraz ilerisinde AK partinin mitingi oldu ve belediye başkan adayı yerine Sn. Nurettin Canikli kürsüde konuştu tabi yanında dekoratif amaçlı aday ve pek muhterem dernekçi abilerimiz vardı. Sn. Canikli'nin konuşması tesirli oldu mu bilinmez ama yetmediği kesin.

Zübeyir ÜÇTAŞ
Zübeyir ÜÇTAŞ - 11 yıl Önce

Şimdi yeni bir seçim arefesindeyiz ve bu defa zannedersem her zamankinden çok başkan adayımız var. Şu isimleri zikredilen aday adaylarımız, hani aday olacaklarını kesin açıkladıkları zaman toplansalar ve herkesin söz alıp konuşacağı, yapmak istedikleri projeleri Çamoluk halkına anlatacakları panel benzeri ortak bir miting yapsalar. Bunu yaparken de aday oldukları partinin gücünü, rengini bir kenara koysalar ve er meydanına kendi kimlikleri, kendi şahsiyetleri ve kendi projeleri ile gelseler. Soruları cevaplasalar, hani halkımız dinlese bu adaylarımızı, tanısa ve sonrasında kim hangi partiden aday olursa olsun.Kısacası Çamoluk başkanını seçse..


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205