Çamoluk Derneğinden Çözüm Sürecine Devam

Çamoluk Derneği yaptığı toplantılarla kırgınlıkları gidermeye çalışıyor.

 Çamoluk Derneğinden Çözüm Sürecine Devam

Çamoluk Derneği  geçtiğimiz ay sanatçılarla başlattığı  barış sürecini, dernekleri de  yanına alarak devam etmeye çalışıyor.
Çözüm süreci çalışmaları nedeniyle Çamoluk Derneği Festival tertip komitesi tarafından Çamoluk’lu sanatçılar ve Dernek Başkanlarının bir araya geldiği iftar programı düzenlendi.
İftar programına Köy Dernek Başkanları ile Çamoluklu sanatçılardan  Haydar Keleş,Hüseyin DÜZ,Mehmet Meşe,Mustafa Domruk,Nurettin Duyan,Yaren Uslu,Yusuf Fenerci, ve Zabit Münüklü katıldı.
İftar programı Çamlıca,Çamoluk dernek binasında gerçekleşti.
Programda, Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı kısa bir selamla   konuşması yaptı.
Yaşabeyden sonra  Bal Festivali tertip komitesi başkanı Murat Dağıtmaç söz alarak  festival çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Murat Dağıtmaç,geçmiş dönemde bir takım sıkıntıların yaşandığını ve bu dönemde yaşanmasın diye tüm sanatçılarla bir araya gelerek  yapılacak olan festivalin birlik  içerisinde geçmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Çamoluk Bal  Festivalinin bir sacayağı olduğunu ve bunlarında,Çamoluk Kaymakamlığı ,Çamoluk Belediye Başkanlığı,Çamoluk Derneği,Köy Dernekleri ve Çamoluklu sanatçılardan oluştuğunu  bu sene tüm bunları bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Dağıtmaç bu yıl farklı bir yöntem izlediklerini belirterek,yapılacak olan festivalin masraflarını  belirledikleri sponsorlar tarafından karşılandığını söyledi.
Sponsorları ;Ana Sponsor,Altın Sponsor ,Gümüş Sponsor ve Bronz Sponsor diye ayırdıklarını ve bunda da başarılı olduklarını dile getirdi.
Sponsorluk için her kime gidildiyse  her kesin kendilerine olumlu  katkıları olduğunu söyledi.
Festival için 3 adet yer balonu , 5000 adet normal balon,1500 adet şapka,çocuklar için 12m² Top Havuz 2 adet palyaço olacağını  ve arı kostümlü  bir kişinin katılanlara küçük kaseciklerle bal ikram edeceğini açıkladı.
İftarda söz alan Fatih Aydın da, bu sene Festival sloganın “Milletimizin birliği,memleketimizin dirliği”olarak belirlediklerini söyledi. Aydın kurulacak olan Çamoluk eğitim ve Kültür vakfı çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.
Çamoluk Derneğinin faaliyet alanın Afganistan’dan Pakistan’a ve Afrika’ya uzandığını söyledi.
İftara  ilk olarak kadın dernek başkanı olarak, Kayacık Köyü Dernek Başkanı katıldı.
İftarda söz alan Koçak Köyü Dernek Başkanı  Çamoluk’taki HES’lerin  köy yollarını bozduğunu ve bir çok yere müracaat etmelerine rağmen yollarının yapılmadığını belirterek,”Yollarımız yapılmaz ise bu yıl festivali protesto  edeceğiz” dedi.
Coca Cola Rahatsızlığı
Çamoluk Derneği Festival komitesinin düzenlediği iftar programında içecek olarak coca cola ikram edilmesi ,programa katılan bazı kişileri rahatsız etti.
Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede,”Çamoluk Derneği, ilgi alanını yer yüzünde ki mazlumlar olarak açıklıyor,ancak düzenlediği İftar Programında da yeryüzünü sömüren ve siyonizmin en büyük destekçisi olan  bir içecek ikram ederek  onun daha da güçlenmesini sağlıyor. Yapılan uygulamanın amaç ile pratiğinin uyuşmadığını gösterir” dediler.
Bazı masalarda Coca Cola şişelerinin tepki olarak hiç açılmadığı görüldü.
Toplantı da söz alan sanatçılarda kendilerine destek olunması gerektiğini ve İstanbul da yapılan Ramazan etkinliklerinde program yapmak istediklerini gündeme getirdiler.
Çamoluk  Haber
 






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205