Çamoluk eğlenceye doydu...

Çamoluk Bal Festivalinde bol bol horon oynandı.

Çamoluk eğlenceye doydu...

 Yapılıp yapılmayacağı son anda netleşen Çamoluk Bal Festivaline katılanlar eğlenceye doydu.
Yirmi birincisnin yapıldığı Çamoluk Bal Festivali 24-25 Ağustos tarihlerinde iki gün olarak yapıldı.
24 Ağustos 2012 Cuma akşamı  yapılan programda, yerel sanatçılar eşliğinde  eğlence düzenlendi.
25 Ağustos 2012 Cumartesi günü yapılan programda ise açılış sabah saat 10.00 'da yapılarak yine yöresel sanatçılar eşliğinde eğlence programları düzenlendi.

Saat 14:00'da resmi açılışı yapılan Çamoluk Bal Festivalinde ilk olarak, Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı söz aldı.
Kalabaşı  Çamoluk'a bir çok hizmetin yapıldığını söyledi.
Çamoluk Göl Parkın yapılarak her yıl harcanan yaklaşık 15.000 TL'in derneğin kasasında kaldığını söyledi.
Ayrıca Göl Park'a Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından  çadırlar yapıldığını ,Sağlık Ocağının Devlet Hastanesi  konumuna yükseldiğini,Çamoluk'a halı saha yapılarak gençlerin hizmetine sunulduğunu söyledi.
Kalebaşı, Çamoluk Kaymakamlığı emrine iki adet iş makinasının verildiğini ve bu iş makinalarının değerinin de, 400.000 TL olduğunu açıkladı.
Çamoluk'un sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu söyleyen Kalebaşı , Çamoluk'a  hükümet konağının yapılması gerektiğini, bunun da Belediye Başkanının takip etmesi halinde enkısa sürede  gerçekleşebileceğini söyledi.
Çamoluk'a  İmama hatip Okulunun yapılacağını söyleyen Yaşabey Kalebaşı, Devlet Hastanesine yeni bir binanın yapılması gerektiğini söylediği konuşmasında, 2007 yılından itibaren Meslek Yüksek Okul yapılması için mücadele ettiklerini en son aşamada tüm izinlerin alındığını ancak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin aldığı bir karar nedeniyle biraz geciktiğini söyledi.
Konuyu takip ettilerini söyleyen Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı,gecikmenin belkide hayırlı olacağını söyleyerek
 okulun yapılması durumunda, Çamoluk'ta ki  alt yapı yetersizliği nedeniyle  öğrenciler tarafından tercih edilmeyebileceğini ancak, yapılacak yeni çalışmalarla bu sorunun giderileceğini söyledi.

Çamoluk 'un ihtiyaçları arasında Küçük Sanayi Sitesinin olduğunu bunun da, yine Çamoluk Belediye Başkanlığı tarafından takibinin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Çamoluk'ta farklı köyler tarafından hayvancılık üzerine projelerin gerçekleştiğini, dernek olarak bu projelere destek olduklarını söyledi,

Çamoluk Dernek Başkanından sonra kürsüye,Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen geldi.
Ekmen yaptığı konuşmada, Üsküdar Belediyesi olarak Çamoluk'a yaptıklarının asli vazifeleri olduğunu söyleyerek,bunun fazla abartılmaması gerektiğini söyledi.
Ekmen Her Çamoluklunun bulunduğu konum itibari ile çamoluk'a hizmet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Hasan Ekmenin konuşmasından sonra Çamoluk Köroğlu Mahallesi Folklor Ekibi Gelin indirme  ve gelin ağlatma sahnelerini canlandırdılar.
Folklor ekibinden sonra kürsüye Şebinkarahisarlı İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır geldi.
kaçır konuşmasında, Çamoluk'a ilk defa geldiğini söyleyerek,  bu organizasyonu yapan dernek başkanlarına teşekkür ettiğini söyledi.Ayrıca kaçır, Mübarek Ramazan bayramı günlerinde gelen şehit haberlerinin yürekleri dağladığını söyleyerek"rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın"dedi.
Milletvekilinin konuşmasından sonra yine eğlence  ağırlıklı programlar başladı.
ilk olarak sahneye Mustafa Küçük geldi.
Daha sonra sırasıyla Zabit Münüklü,Onur Bozatlı, ve Ercan Bayraklı sahne aldılar.
Program yapan sanatçıların söylediği oyun havaları eşliğinde  alanda bulunanlar,bol bol horan oynadı.

Çamoluk  Haber




 

YORUM EKLE
YORUMLAR
CAMOLUKLU
CAMOLUKLU - 12 yıl Önce

SEHIT HABERLERIN GUNDEMDE OLDUGU BIR ZAMANDA SENLIKLERIN FESTIVALERIN IPTAL OLDUGU BIR ORTAMDA CANLI YAYAINLARIN IPTAL OLDUGU BIR ORTAMDA BU OLMAMALIYIDI SENLIKLER SEHITLER ICIN FARKILI BIR KONUMDA OLABILIRDI VE SEHITLERE YAKISIR BIR SEKILDE BISEYLER ORGINAZSYON YAPILABILIRDI EN AZINDAN BU ZAMANA KADAR SEHITLER ICIN KOLU BACAGI KIPIRDAMAYN INSALAR ICIN BUDA KAPAK OLURDU HERSEY HORON HALAY LA BU ISLER YURUMUYOR CAMOLUKLU HERKES SINIFTA KALMISTIR VURDUMDUYMAZLIK MALASEF BU IS ICIN BIKERE DAHA DUYMAMIS GORMEMIS VE BILMIYORUM LA BAL FESTIVALLERINI GECISTIRMISLERDIR BUAN UTANC DUYDUGUMUZ BIR ANI OLARAK KALMISTIR

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Bal festivali denmekte. Allah aşkına ÇAMOLUKTA YILDA KAÇ TON HAKİKİ BAL ÜRETİLMEKTE. Ödemişte bir balcıdan 10 çerçeve bal aldık. Adama sorduk yüzde kaçı şeker diye, hiç çekinmeden YÜZDE KIRK ŞEKER VAR. Şekersiz balı bulamazsınız dedi.
Çamoluk köylerinde kaç bin kovan var. Lütfen kendimizi kandırmayalım. Üç beş kişinin bal üretmesi ile manşetler yapıpta eğlence için bahane bulmayalım.
Ekonomiyi canlandıracak yatırımlar yapılsın. YÜKSEK OKUL denmekte okulun binası ile işler bitmiyor. Yarın bir veli çocuğunun yanına geldiğinde kalacak OTEL VAR MI. Her şeyden öte yöre nüfusuna göre 10 sene sonra OKULA ÖGRENCİ BULABİLECEKMİSİNİZ.
Öncelikle GİRESUNDAN AYRILIP KENDİMİZE YAKIN BİR İL SEÇMELİYİZ. BEŞ SAATLİK VİLAYETTEN HİÇ BİR YATIRIM GELMEZ VE GELMEDİDE. Bırakalım 28 plakayı. Üskidar belediyesi yardım yapmakta. Bu çok acı bir durum. Giresunun yapacağını istanbul ilçesi yapmakta. Eskiden kastamonu üsküdara bağlıymış. Çamolukda üsküdarın mahallesi olacak her halde.

Emin  Karabul
Emin Karabul - 12 yıl Önce

Şimdi İçim kan ağlar iken bu haber ile dahada çok ağlar oldum. Çünkü o kadar vatan evladı ile yüreklerimiz burkulur iken, Şehit analarının gözyaşları dinmez iken, Çocuklar yetim kalmış iken Çamoluk Horonla coştu.Eğlence sektöründen ekmek yiyen esnaflar bile şehidine saygısından mekanlarını kapattılar. Eğlence programları tvlerden iptal oldu. Türkiye Şehit haberleri ile iptal olur iken Çamoluk iptal olmadı. Buğün hiç bir şeyin hesabını veremeyen yönetim bununda hesabını veremeyecek ve gözlerimizin içine rahatlıkla bakacaklar Baksınlar önemlide değil fakat pazartepesinde Vatan ugruna şehit olmuş bayraklar süslü olan Vatan evladlarımıza nasıl hesap verecekler O analarımıza nasıl hesap verecekler.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205