Çamoluk'un Yeni Ağası Ergün Bakırhan

27. Çamoluk Bal Festivali Göl Parkta yapıldı.

Çamoluk'un Yeni Ağası Ergün Bakırhan

Geleneksel Çamoluk Bal Festivali bu yıl 27. sini geride bıraktı. İki gün süren Bal Festivalinde bir çok sanatçı sahne aldı. 13-14 Ağustos günlerinde yapılan Bal Festivalinde ilk günü protokol konuşmaları, ağalık seçimi heyecanı ve eğlence ile geçti. Ağalık seçiminde on aday yarışırken ipi göğüsleyen Dulundas Mahallesinden İş Adamı Ergün Bakırhan oldu. Bir önceki ağalığın 55 bin TL ile neticelenmesi nedeniyle bu yıl ki ağalık yarışı kırankırana geçti. Açılış rakamını bir önceki ağa Zeynel Nazlı'nın yaptığı ağalık yarışında 60 bin TL ile en yüksek rakamı teklif eden Ergün Bakırhan ağa oldu. Çamoluk Bal Festivaline özellikle akşam saatlerinde halkın ilgisi yoğun oldu. Vatandaşların yanında Çamoluk Bal Festivaline Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Yakın, Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları katıldı. Festivalde Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları birer konuşma yaptı.  27. Çamoluk Bal Festivalinde bal yarışması yapıldı ve dereceye giren ballar açık arttırma usulü ile satıldı. Yapılan yarışmada Giresun İl Genel Meclis Üyesi Dursun Duyan'ın balı birinci, Hilmi Çağdaş'ın ürettiği bal ikinci, Eyüp Karagöz'ün ürettiği bal üçüncü oldu. Yapılan açık arttırmada üçüncü balı Yeniceli İş Adamı İzzet Mermer 5 bin TL'ye, ikinci balı İş Adamı Bülent Karaosmanoğlu 7 bin TL'ye ve  birinci balı da İş Adamı Fatih Üdük 10 bin TL'ye aldılar. Üçüncü bal Alucra Kaymakamı Aydın Göçer'e, ikinci bal Giresun Milletvekili Kadir Aydın'a birinci bal ise Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğullarına hediye edildi. Bal Festivalinde Nurettin Bay'ın da bulunduğu 16 sanatçı sahne aldı. Coşku ve yoğun katılımla geçen bal festivalinde bazı olumsuzlukların yaşandığı iddia edildi. İddialardan biri bazı sanatçıların festival esnasında alkol alarak sahneye çıkması oldu diğer bir iddia ise festivalin ikinci günü ezan sırasında programın devam etmesi oldu. Her iki iddiada vatandaşları rahatsız etti.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber'e açıklama yapan  Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik "Yapılanı tasvip etmemiz mümkün değil, ancak bu tip organizasyonlarda istenmese de bu gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Bizler bunun sorumluluğunu  üstlenirken, ezanı duyupta  görevli arkadaşları uyarmayan vatandaşlarımız da  bizimle aynı derecede sorumludur. Festival süresince 6 ezan okunmuş bunların biri hariç her birinde programa ara verilmiştir" dedi. Hacı Canik ayrıca, festival süresince festivale destek  veren katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 09:47

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
İzzet mermer
İzzet mermer - 5 yıl Önce

Emeği geçen herkese teşekkürler

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun....! -- Bal ağalığı parası ile Bal üretimine katkı sağlayacak çiçek familyası bitkilerin üretilmesinde harcancanmalı... 27. si yapılmış olan festivalin yöremize ne gibi katkısı olduğunu masaya yatırılmalı ve yeni projeler üretilmeli....

Çamoluk lu
Çamoluk lu - 5 yıl Önce

Festival kaldirilsin yapilmasin

Emin karabul
Emin karabul - 5 yıl Önce

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler çok emek sarf edilen meşakkatli bir iş ve vadide popülaritesi yüksek bir organizasyon sürekliliği olmalı katkısı konusunda çamoluka bu festival sayesinde gurbetçi akını oluyor Buda ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

Yavuz AYDIN
Yavuz AYDIN - 5 yıl Önce

Harika bir organizasyon olmuş yapandan da yaptiranda hepsinden Allah razi olsun İnşAllah Çamolugumuz inşAllah elbirligiyle daha iyi yerlere taşiriz hep birlikte.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205