Çamoluk'lu Gazeteciden 17 Aralık Dostmodern Darbe kitabı

Çamoluk Çakılkaya Köyünden, gazeteci Hüseyin Kulaoğlu, "17 Aralık" sürecine ilişkin bazı gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçı ve siyasetçilerle yaptığı röportajları kitaplaştırdı.

Çamoluk'lu Gazeteciden 17 Aralık Dostmodern Darbe kitabı
 Aslen ÇamolukÇakılkaya Köyünden olan Gazeteci Hüseyin Kulaoğlu, 17 Aralıksürecine ilişkin bazı gazeteci, sivil toplumkuruluşu temsilcileri sanatcı ve siyasetçilerle yaptığı röportajları bir kitapta derledi

Kulaoğlu, yaptığı açıklamada, 1960 ve 1980'de yaşanan darbelerle bunlardan sonra gelen muhtıralara ilişkin entelektüel insanların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, gazetecilerin o dönemde neler konuştuğunun, tartıştığının merak edildiğini söyledi.

Kulaoğlu, "17 Aralık'ta da belli olaylar yaşandı. 'Yargı darbesi' denildi, 'Dostmodern darbesi' denildi. Bu süreç içerisinde gazeteci, stratejist,  sanatçı , sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşüp süreçle ilgili neler konuştuklarını, tartıştıklarını öğrenmek istedik" dedi.

Kitabı hazırlarken sürecin, yargı, ekonomi ve sosyokültürel boyutunu analiz etme fırsatı bulduklarını belirten Kulaoğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda, süreci hiç takip etmeyen bir kişi, kitabı okuduğunda 17 Aralık ve sonrasında neler yaşandığını öğrenmiş olacak. Bu kitabı yazmaktaki ikinci amacım ise 20-30 sene sonra süreci merak eden kişilere, 17 Aralık sürecine ilişkin kaynak kitap olmasıdır."

Kulaoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırımyazar Mustafa İslamoğlu ve şarkıcı Uğur Işılak'ın da aralarında bulunduğu gazeteci, yazar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasetçilerle görüştüğünü ifade etti.

Hüseyin Kulaoğlu kimdir?

1986 yılında İstanbul'da doğdu. Basın hayatına Özel FM'de çalışarak başladı. Daha sonra Vuslat Dergisi'nde çalıştı. Şu anda da Akit gazetesinde muhabir olarak aktif bir şekilde çalışıyor. Afganistan, Pakistan, Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Filistin Kudüs-Batı Şeria-Gazze, Sri Lanka, Fas, Burkina Faso, Sudan, Etiyopya, Bosna, Çeçenistan, Gürcistan, Kabardey-Balkarya, Adige ve Krasnodar'a gazeteci olarak gitti,haber, röportaj ve analiz çalışmalarında bulundu. 2008 yılında Genç Dergi tarafından düzenlenen dergi projesi yarışmasında birinci oldu. 2012 yılında, İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından, Kafkasya ve Çeçenistan ile ilgili haberlerinden dolayı, "Yılın Gazetecilik Cesaret Ödülü"ne layık görüldü. Gazeteci-Yazar Hüseyin Kulaoğlu, şu anda Akit gazetesinde her Pazartesi günü düzenli olarak röportajlar gerçekleştiriyor. 

KAPAK YAZISI

17 Aralık Dostmodern Darbe Röportajları kitabı 17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen operasyonlarla ilgili yaşanan gelişmeleri anlatmaktadır.

17 Aralık operasyonunun ardından gerçekleşen olaylar; gazeteciler, yazarlar, fikir adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, stratejistler ve analistler tarafından değerlendirildi.

17 Aralık operasyonu, 'paralel yapı' olarak ifade edilen grubun emniyet, yargı ve askeriye gibi devletin önemli kademelerinde kadrolaştığını ortaya çıkardı.

Birçok kişinin telefonlarını dinleyen, ortam dinlemesi, fiziki takip ve gizli kameralarla kayıtlar yapan paralel yapının, bu kayıtlarla insanları tehdit, şantaj ve baskılarla susturmaya veya kendi lehlerinde davranmaya zorladığı belirlendi.

17 Aralıkta gelişen olaylar egemen güçlerin Türkiye'yi hedef aldığı bir dizi olayın başlangıcı olarak ifade edilebilir.

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: 17 Aralık Dostmodern Darbe
Yazar : Hüseyin Kulaoğlu
Yayınevi : Nida Yayıncılık
Konu : Güncel Siyaset
Sayfa Sayısı : 208
ISBN : 9786054605613
Baskı : İstanbul - 2014

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205