Çamoluk'lu Sanatçıdan Şehit Furkan'a

Çamoluk'lu Türk sanat ve tasavvuf müziği sanatçısı Erdoğan Arabul Mavi Maramara'da şehit olan Furkan Doğan için şiir yazdı.

Çamoluk'lu Sanatçıdan Şehit Furkan'a
Çamoluk'lu Türk sanat ve tasavvuf müziği sanatçıErdoğan Arabul  Mavi Maramara'da şehit olan Furkan Doğan için şiir yazdı.
Çamoluk Fındıklı köyünden olan sanatçımız Erdoğan Arabul,Dünyanın gözü önünde cereyan eden Mavi Marmara katliamına sessiz kalamadı ve bir şiir yazdı.Yazdığı şiiri besteleyen Sanatçı Erdoğan Arabul, Mavi Marmara gemisinde şehit olanları rahmetle andığını belirterek, "Genç yaşında şehit olan Furkan Doğan insanlık için bir girişimde bulunmuştur. Onun insanlık onuru için yaptığı yolculukta şehit olması hepimizi derinden etkilemiş ve çok üzmüştür. Bir sanatçı olarak onun şehadetini bir eserle anmak, insanlarımızın duygularına tercüman olmak istedim. Bu vesile ile Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilenleri rahmetle anıyor, İsrail'i bir kez daha kınıyorum. Uluslararası kamuoyunun Ortadoğu'da olup bitenleri sürekli gündemde tutmasını ve Filistinlilerin de maruz kaldığı baskılardan biran önce kurtulmasını temenni ediyorum" dedi.

Erdoğan Arabul Kimdir?

1962 Giresun Çamoluk Fındıklı köyü doğumlu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Ankara da yaşamaktadır. 

Hazırlamış olduğu birçok bestesi bulunmaktadır. Bazı eserlerini sanatçılar okumuştur.

 

-          Çok sayıda tasavvuf ve türkü besteleri bulunmaktadır.

 

 

Üç Kaset Çalışması vardır.

1-      Dertli Dağlar

2-      Annem

3-      Güller açtı Medinede

 

 

Mavi Cennet isimli Eserini Furkan için yazmıştır.

 

MAVİ CENNET

Daha bir gonca gül idin

Hayatının baharında

Vuruldun temiz alnından

Henüz 19 yaşında

 

Mavi mavi cennet

Mavi mavi gel şehadet

 

Cennet seni özlüyordu

O kutlu yolculuğunda

Kırk santimden kurşun gibi

Aldı seni aramızdan

 

Nakarat

 

Söz Müzik: Erdoğan ARABUL

Erdoğan Arabul Çamoluk Etkinliklerinde Neden yok?

Yıllar öncesinde Erdoğan arabul'u Çamoluk bal festivalindeki türk sanat müziği eserlerinden tanıdık ve sevdik.Sevgimiz deyim yerindeyse kursağımızda kaldı. Çünkü ondan sonra biz bu sanatçımızı Çamoluk etkinliklerinde birdaha göremedik.Bu tanışma sebebiyle Yöre Gazetesi sahibi kardeşim Mustafa'nın düğününde görüştük ve dinleme fısatı bulduk.
Değerli Çamolukhaber okurları belki dinlediniz belki dinlemediniz tanımıyorsunuz ama Erdoğan Arabul gerçekten icra ettiği eserlerin hakkını veren bir yöremiz sanatçısı kendisini yetiştirmiş kişilği,kimliğiyle gerçek bir beyefendi.Ama biz busanatçımızı Çamoluk organizasyonlarında malesef göremiyoruz neden? Ne dediği çamoluklu tarafından pekte anlaşımadığı, festival'in  sunucusu   tarafından da kabul edilen  Grup Mavi Göç kadardamı yok bu sanatçımız .Evet belki  Cıngıllımı söyleyemiyor olabilir, belki de oyun havaları tarzı olmadığından söylemiyor olabilir. Çamoluk ta festivale gelen herkes oyun havlarından memnun oluyor diye bir kaide yok.Kimi halk müziğini sever, kimi sanat müzğini  kimide popu .Bu konuda daha geniş çerçevede  düşünen  Çamoluk dernek başkanı  Yaşabey Kalebaşı dan   hassasiyet göstermesini, en azından gelecek organizasyonlar için Erdoğan Arabul'u da Çamolukluyla buluşturmasını bekliyoruz.


Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205