Çamoluk’lu Sanatçılardan Festival Protestosu

Çamoluk'lu sanatçılar,Çamoluk Dernek Yönetimi tarafından kendilerine negatif ayrımcılık yapıldığını belirterek,festivale katılmayacaklarını açıkladılar.

Çamoluk’lu Sanatçılardan Festival Protestosu
 
Çamoluk’lu sanatçılar bu yıl festivalde yer almayacaklar.
Kendilerine Çamoluk Derneği tarafından negatif ayrımcılık yapıldığını belirten yöre sanatçıları, Çamoluk Dernek Yönetiminin kendilerine takındığı tavrı protesto ederek bu yılki festivalde sahne almayacaklarını belirttiler.
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Haberi arayarak konuyu anlatan sanatçılar; Bizler yıllarca Çamoluk Bal Festivalin de,zaman oldu  hiç bir ücret almadan sahne alıp program yaptık ve derneğe katkıda da bulunduk.
Ancak bu sene bize karşı Çamoluk Dernek Yönetimin takındığı olumsuz tavır bardağı taşıran son damla oldu dediler.
Bu sene ki Bal Festivalinde, Dernek Yönetimi tarafından kendilerine sanatçı başına 300 TL önerildiğini belirterek, ardından da kendilerine karşılık“isteyen gelir isteyen gelmez” tavrının sergilendiğini söylediler.
Çamoluk’lu sanatçılar yaptıkları açıklamalarda, bize gösterilen bu olumsuz tdavranışlara karşılık, başka sanatçılara büyük rakamlar ödeniyor,bize de,   yerine göre siz bizimsiniz,yerine göre de, bu sene de olduğu gibi “işinize gelirse” tavrı alınıyor dediler.

Çamoluk Dernek sitesinden yapılan açıklamada ise,Festivale katılacak sanatçılar olarak;Nurettin Bay,Zeynep Başkan, Onur Bozatlı,Sami Çelik,Ezel , Yahya Doray Ünal Sarıdoğan,Engin Bay,Salim Işıklı Nazmi Can Filiz Ağar ve Nurettin Duyan olarak açıklnadı.
 
İrtibata geçtikleri köy dernek ve muhtarlarının da yapılan bu haksızlığa karşı tepki gösterdiklerini söyleyen Çamoluk’lu sanatçılar, tepkilerini   Yazılı basın açıklamasıyla da kamuoyuna duyurdular.
 
Yapılan Yazılı açıklamada;
 
Bizler aşağıda isimleri bulunan Çamoluk’lu THM sanatçıları olarak,Kamuoyuna bu açıklamayı  yapmayı bir zaruret olarak görüyoruz.
 
İlçemizde her yıl düzenlenmesiyle birlikte,artık geleneksel hale Çamoluk Bal Festivaline bu yıl bizler katılmıyoruz.
Katılmama gerekçelerimizden bir kısmını da saygıdeğer Çamoluk halkıyla paylaşmak adına bu açıklamayı yapıyoruz.
Bizler Çamoluk Bal Festivaline ve diğer etkinliklere davet edildiğimizde katılmayı bir görev sayarak icabet ettik.
Katıldığımız etkinliklerin bir çoğunda, bizlere, hep “Siz bizimsiniz bu sene paramız yok bizi idare edin” dendi ve ettik.
2010 Yılı Bal Festivalinde Burs komisyonuna bağış yapın dediler yaptık.
Başka etkinliklerde sizlerin yalnız masraflarını karşılayalım öyle çıkın dediler bizler de Çamoluk bizim dedik ve programlara çıktık.
Gelinen bu süreçte bizler, bu fedakarlıkları yaparken, Çamoluk Dernek Yönetimini gördük ki, başka sanatçılara büyük rakamlar ödeye biliyor.
Sebebini sorduğumuz da ise “Para bizim değil mi istediğimize veririz” gibi cevaplar veriliyor.
 
Çamoluk’un kendi sanatçısına karşı, Çamoluk Derneğinin takınmış olduğu bu olumsuz tavrından dolayı,bizler bu sene festival de program yapmayacağız.
 
Yine başka sanatçılarla toplantılar yapılırken, kendi sanatçılarını telefonla arayarak “Afişleri bastırıyoruz sizlere de 300 TL vereceğiz,istiyorsanız adınızı yazdıralım” tavrına karşılık hakkımızı savunduğumuzda ise, işinize gelirse cevabına karşılık, bu seneki festivale katılmayacağız.
 
İki yıl öncesinde bizleri Belediyeye karşı kışkırtan ve bizlere birlik bütünlük içerisinde olmamız lazım diyen Çamoluk Dernek Yönetimine soruyoruz iki yılda ne değişti.
 
Bizler hiçbir sanatçı arkadaşımızın gelip Çamoluk’ta program yapmasına karşı değiliz.
Çamoluk’lu sanatçılar olarak, başka arkadaşlarımıza Festival için 4000 TL ile 8000TL arasında  rakamlar ödenirken, bizlere teklif edilen 300 TL rakamını hak etmediğimizi düşünüyor ve bu nedenle festivale katılmıyoruz.
Bizler Haldun Alagaş Spor kompleksinde yapılan Burs Gecesine hiçbir ücret almadan çıkarken gördük ki, başka sanatçılara farklı adlar altında yüklü  ödemeler yapılıyor.
Bizlere ise herkesin gönüllü olarak ücret almadan sahne alacağı söylenmesine rağmen.
Yine İstanbul da yapılan piknik programına hiçbir ücret almadan çıkan Çamoluk’lu sanatçılar olarak,bizler “Para bizim değimli istediğimize veririz”  diyen yöneticileri protesto için bu yıl festivalde olmayacağız.
 
Bizlerden Çamouk’ta ki öğrencilere verilmek üzere burs için bağış kesilirken, merak ediyoruz başka sanatçılardan da bu kesintiler yapılabiliyor mu?
Bizler diyoruz ki Çamoluk bizim bizler Çamoluk’un.
Şunu da biliyoruz ki, insanlar bulundukları makamlarda hiçbir zaman baki değildirler.
 
Çamoluk Derneği köylerde ki ve Çamoluk Merkezde ki,birlik ve beraberliği sağlayacağı yerde,kendi sanatçısını dışlayarak,aksine ayrışmaya zemin hazırlıyor.
 
Bizlere 300TL teklif  Dernek Yönetimine soruyoruz Dışardan  gelen sanatçı arkadaşlara ne ödeme yapılacak.
 
Derneğin parası olmadığından bahsediliyor, buna karşın 15.000-20.000 TL ödeyerek sanatçı getirilebiliyor.
 
Eğer dernek zor durumdaysa ve para yoksa, bırakın bizler Çamoluk’lu sanatçılar olarak, hiç para almadan bu festivalde program yapacağız, bunu da buradan ilan ediyoruz.
 
Saygı değer Çamoluklular;
Bizlerde isterdik bu festivalde de sizlerle birlikte olalım.
Çamoluk Derneğinin bizlere önerdiği rakam masrafımız bile değil.
Rakamdan da önemlisi bizlere karşı takınılan yakışıksız tavır.
Bizlerde Türkiye genelinde program alan ayrıca televizyon programları yapan Çamoluk'lu sanatçılar olarak,bulunduğumuz her ortamda Çamoluk'u tanıtmayı kendimize bir görev saymışken Çamoluk Dernek Yönetminin bizleri aşağılayıcı ve görmezden gelme çabası içerisinde olması,bizleri,üzmüş ve bu kararı almamıza sebep olmuştur.

Bizler tabiî ki Çamoluk için varız ve olmaya da devam edeceğiz .
Yaptığımız, kendi insanını dışlayan,aşağılayan ve hor gören bir zihniyeti protesto etmek.
Bizim tepkimiz Çamoluk’a değil Çamoluk Dernek Yönetimine dir.
 
Bizler Çamoluk’lu sanatçılar olarak, Çamoluk için bundan sonrada elimizden  gelen özveri ve fedakarlığı yapacağımızı Kamu Oyuna saygıyla duyuruyoruz.
 
 
Haydar Keleş 
Hüseyin Düz
Mehmet Kuzkaya
Mehmet Meşe,
Mustafa Domruk,
Yusuf Fenerci
 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çamoluklu Fatih
Çamoluklu Fatih - 13 yıl Önce

Haber de yazılanlar gerçek ise çamoluklu sanatçı arkadaşlarımızı destekliyorum.Başka yerden gelen sanatçılara büyük paralar ödenirken kendi insanına karşı takınılan bu olumsuz tavrı kınıyorum.
Gerçi ben festivalin genel anlayışına karşıyım ama madem yapılıyor o zaman da bölge insanına olumsuz anlamda ayrım yapılmasın.

murat   tonbul
murat tonbul - 13 yıl Önce

Yazık şu çamoluk derneği yıllardır şahşahadan bi türlü kurtulamadı hep dışardan gelen sanatcılar niye bu böyle sayın yöneticiler artık şu nu biriniz açıklasın

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

İnsanımıza zenci muamelesi yapmanın dayanılmaz hafifliği….
Sanırım fıkra daha iyi anlatır..
Amerikada ırkçılık hat safhadadır , zenciler her işe gönderilir alt sınıflarda yer alır kısacası ezilirler.
iki zenci arkadaş bu eziklikten kurtulmanın insan gibi yaşamanın yollarını aramaktadırlar.
bir gün sokaklarda sefil halde gezerlerken bilim fuarına denk gelirler fuarda henüz deneme safhasında olan bir makinaya denk gelirler , bu makina zencileri beyaza dönüştürmektedir
ancak bu işi 10 dolar karşılığında yapmaktadır. arkadaşı diğerine
-- Sende 12 dolar var ben ise 8 dolar var toplam 20 dolar eder hadi şu makinayı bir deneyelim der.
-- Tamam ama ben önce bir deneyelim bir sakatlık çıkmazsa 2 doları veririm sende beyaz olursun.
Böylelikle zencilerden biri makinaya girmiş. Gerçekten beyaz olarak gelmiş diğer arkadaşı atılarak.
-- Yaşasın rengimiz yüzünden onca cefa çektik ama artık bitti der ve arkadaşından eksik olan 2 doları ister. Aldığı cevap şu olur;
-- Hadi ordan pis zenci...

ibrahim  çamoluklu
ibrahim çamoluklu - 13 yıl Önce

söyliyecek o kadar şey varki şu mübarek ramazan ayında ama neyse çamoluk derneyi ve yöneticileri elinizi biraz vicdanınızda biraz kalbinizde birazda ahirete giden yolda tutun o zaman doğruyu bulursunuz nedir yıllardır bu sanatcı şahşahası yapmayın yazıktır bu milletin parasına siz eyitime destek gecesine bile ibrahim tatlı sesi getirmeye kalktınız sonra izzet yıldızhana okadar para verdiniz şimdide zeynep başkan şu bu bu nurettin baya onu niye çamoluğa birkez parasız getirmiyorsunuz gücünüz sadece çamoluk sanatcısınamı yetiyor kusura bakmayın allah bu paraların hesabını mutlak sorar yarın mahşerde şöyle bir çamoluğa bakın halkın durumuna bakın bırakın bu şahşahçılık yapmayı yıllardır hep aynı şey çamoluıkta iyi veya kötü bu çocuklar yetmiyormu festivale gelen sanatcıların çamolukla uzaktan yakından alakası yok paranız çok olabilir ama bizim yoooookı

ibrahim  çamoluklu
ibrahim çamoluklu - 13 yıl Önce

yorumlarınız kriterlere uymadığından yayınlanmamıştır.
Editör

ahmet yetimova
ahmet yetimova - 13 yıl Önce

Haberi çok üzülerek okudum bir çamoluklu olarak ve sanatcı kardeşlerimize siz çamolun gururusunuz çamoluk zaten çamoluk derneği yönetimindekilerin yıllardır çamolukda neyi yönettiklerini çok iyi biliyor çamoluk derneği çamolun ve köylerinin birlik beraberlini sağlayacak hizmet verecek kurum idi ama malesef misyonunu kaybetti şahısların güdümünde kaldı yazık oysa çamoluk sanatcısı çamolun kültür elçileridir değerleridir medya tv de 8 ay boyunca vadiyi tanıtan bir yusuf fenerci çamoluk lu olmakla beraber bir diyer sanatcılarda çamoluk ve köylerinden dir ya size soruyorum sayın yöneticiler şimdi çamoluğa gelecek sanatcılara bir bakın nereliler gerçekten yazık insan bukadar gözü kapalı olamaz kusura bakmayın sizinki tam bir karaya ak demek anlasılması zor artık çamoluk derneği kendini bir gözden geçirsin ve biraz değerlerine kültürüne sahip çıksın o kurum şahısların deyil

MEHMET DURAS
MEHMET DURAS - 13 yıl Önce

Bal festivali çamolun ve köylerinindir çamoluk sanatcısı da bal festivalinin olmazsa olmazıdır buna çamoluk derneyinin ve yönetiminin hiç hakkı yok gerçekten buna tepkimiz çok ciddi olur çok olumsuz haberler duyuyoruz dernek yöneticileri çamolukta size çamoluk sanatcısını sorunca çamoluklular umarım bir mantıklı açıklama yaparlar ayrıca zeynep başkana nurettin baya ve diyerlerine kaç binlira verecekler bunu açıklamalarını istiyoruz bu paralar sizce çok kolay kazanılıyor olabilir ama bizlerin fabrikası işyeri yok malesef çamolukta okadar ihtiyaç varkii siz önce onları giderin çamoluklu sanatcılar bizim köylülelerimiz sizin onları dışlamaya hiç hakkınız yok bulundunuz kurumu çok kötüye kullanıyorsunuz dernek kimsenin tekeli deyil sn belediye başkanımızdan bu konuyu gerekli şekilde çözmesini çamolun birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin hakkı yok

Mehmet
Mehmet - 13 yıl Önce

Arkadaşlar Nurettin bay havvanur cano Göksel sağlam
Onur bozatlı Mustafa küçük vesaire
Bu sanatçılar çamoluklumu ? Düğünlerinize derneklerine
Bedavamı geliyolar Çamoluk derneği çamoluklu sanatçıların
Reklamını yapmıyor bietkinlik festival yapıyor
Buzamanakadar para alamamışsanız demekki gönüllü sahne
Yaptınız çevre ilçelere bı bakın etkinliklerinde hangi sanatçılar program yapmış?
Bugün dernek sayılı insanlar sayesinde ayakta duruyor
Bu insanları rencide etmeyin insanlar değişik bı ses bi yorum dinlesinler her çıkan Mustafa küçükden okuyor
Umuyorumki busene dahabi coşkulu geçecek
Derneğimize başarılar diliyorum


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205