Çamoluk'ta Bir İlk

Çamoluk Kur'an Kursu bu yıl Ramazan'ı bir dizi etkinliklerle karşıladı.

Çamoluk'ta Bir İlk
Çamoluk Kur’an Kursu Derneğince organize edilen Ramazan etkinlikleri 27.28.29 Temmuz tarihlerinde göl parkta Çamolukların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Çamoluk’ta gerçekleştirilen bu etkinliklerin bu yönüyle bir ilk olma özelliğini taşıması bakımından çok önem arz ediyor. 
Programlar, akşam saat 7,30 itibariyle başlayıp gece 22,30 kadar devam etti.
İlk gün programda, Kur’an ı Kerim tilaveti, selamlama konuşmaları, Kuran Kursu yaz öğrencilerin tüm Çamolukluları coşturan ezgi korosuyla başladı.
Daha sonra sahneye sanatcı Ufuk Akın geldi.
Söylediği bir birinden güzel ilahi ve ezgileriyle Çamoluklulara unutulmaz dakikalar yaşattı. Programda ney dinletisi ve semazenlerin gösterisiyle duygu dolu anlar yaşandı.
Program havai fişek gösterileriyle sona erdi
28 Temmuz Perşembe günü program yine saat 19,30 da Hafız Halil İbrahim Kösenin muhteşem Kur’an tilavetiyle başladı.
Daha sonra Kur’an Kursu yaz öğrencilerinden Kur’an a geçen öğrenciler topluca sahneye gelerek sırasıyla kuran okudular.
Yaz dönemi kız öğrencileri ise koro halinde ilahiler söylediler.
Yine yaz dönemi kız öğrencilerinden Büheysa Nur Bakırhan’ın efendimize hitaben okuduğu 40 yaşındasın uzun şiiri ile dinleyenleri duygulandırmaya yetti. 
Daha sonra kürsüye Sanatçı Ufuk Akın geldi. Semazenler ve neyzenler eşliğinde verdiği konser dinlemeye mest etti.
Ufuk Akın ayrıca programa katılan tüm çocukları kürsüye davet ederek onlarla koro halinde çeşitli ilahiler söyledi. Programa katılanlara kek ve meyve suyu ikram edildi.
Havai fişek gösterileriyle program sona erdi
29 Temmuz Cuma günü program yine diğer günlerde olduğu gibi saat 19:30 da başladı. Bu arada ışıklar yaklaşık 45 dakika kesildi. Ancak dinleyici olarak gelen Çamoluk sakinleri elektriğin gelmesini bekledi ve kimse yerinden ayrılmadı.
Program Işıkların gelmesiyle Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlatıldı. Ardından, Çamoluk Kuran Kursu derneğince Çamoluk Kur’an Kursu adına yürütülen programlar bir slâyt filmi olarak seyircilere izletildi.
Filmden sonra kürsüye gelen Çamoluk Kur’an Kursu dernek yöneticisi İsmail Bakırhan “İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu’na bu programın organize edilmesi hususunda göstermiş olduğu kolaylıklar sebebiyle  Çamoluk halkı ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum dedi.” Bakırhan ayrıca katkılarından dolayı Çamoluk belediye başkanı Özcan çinici ye de teşekkürlerimi bildirmeyi bir borç biliyorum dedi. Bakırhan konuşmasında Kuran Kursları ve bu kurumlarda verilen manevi eğitim bu ülkenin, bu milletin manevi sigortasıdır dedi. Çamoluk kuran kursu dün olduğu gibi bugünde ve yarında hizmet vermeye devam edecek, hatta gelecekte değil, Giresun da ülkemizde herkesin gurur kaynağı olacak dedi. Çamolukluların dün olduğu gibi bugünde bu esere sahip çıktıklarını ve hiçbir olumsuz koşullara itibar etmeden bu kurumu gün koşullarına uygun moderninize ederek geleceğe taşıyacağını söyledi. Bir hizmetin üretilmesinde ve yürütülmesinde hizmet heyecanının çok önemli olduğunu söyleyen Bakırhan, yakalanan hizmet heyecanının bir fırsat olarak değerlendirilmesi ve sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti. Kuran kursunda kalan erkek ve kız öğrencilerden üniversite sınavına giren 10 öğrenciden inşallah hepsinin üniversiteye gideceğini söyleyen Bakırhan, tüm zor koşullara rağmen bu kardeşlerimizin en iyi şekilde üniversiteye hazırlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 
Bizlerde Çamoluk Haber olarak böylesine kültürel bir etkinliği Çamoluk’ta yaptıkları için Çamoluk Kur’an Kursu Dernek yöneticilerini tebrik ediyor,ve bu gibi etkinliklerin gelecekte de devam etmesini temenni ediyoruz.
 
Çamoluk Haber





















 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Rüstem sakızcı
Rüstem sakızcı - 13 yıl Önce

Gerçekten güzel düşünce ve haberin başlığı gibi çamolukta bir ilk olsa gerek.Ayrıca kaymakam belediye başkanı dernek başkanı ve diğer katılımcı arkadaşlara ve özellikle bu programı tertip eden kardeşlerimize çook teşekkürlerimizi bildiririz.çünkü Çamoluk kuran kursu yıllarca öğrenci yetiştirmiş çamoluğa hizmet etmiş en emektar kurumumuzdur yaşatan ve yaşatmaya çalışalım lütfen ramazan ayı dolayısıyla bu kurumada fitre ve zekatlarımızdan ayırmayı unutmayalım Allh razı olsun .

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205